Feslikan’da Finalin Adı Antalya Büyükşehir Belediyesi: 28. Feslikan Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivan Erkan Taş Oldu!
Antalya’da geleneksel spor organizasyonlarının en önemlilerinden biri olan Feslikan Yağlı Güreşleri, bu yıl 28. kez kapılarını açtı. Konyaaltı Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 19 Temmuz 2026 tarihinde düzenlenen 28. Geleneksel Konyaaltı Feslikan Yağlı Pehlivan Güreşleri, er meydanında büyük bir heyecana sahne oldu. Yüzlerce pehlivanın kol bağladığı organizasyonda başpehlivanlık unvanını Erkan Taş elde etti.
Kıran kırana geçen müsabakaların ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi adına güreşen Erkan Taş, finalde sergilediği üstün performansla altın kemerin sahibi oldu. Finalde ata sporumuza yakışır bir mücadele veren Ali İhsan Batmaz ikinci sırada yer alırken; üçüncülük kürsüsünü Enes Doğan ve Hasan Güzeller paylaştı.
28. Feslikan Yağlı Güreşleri Başpehlivanlık Kürsüsü:
Erkan Taş (Başpehlivan)
Ali İhsan Batmaz
Enes Doğan
Hasan Güzeller
Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, organizasyonun ardından yaptığı açıklamada ata sporunun yaşatılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kotan, "Başpehlivanlık ünvanını elde eden Erkan Taş’ı, kürsüye çıkan ve Konyaaltı Belediyemiz adına kol bağlayan güreşçilerimiz İmran Vardi, Orhan Gezer ile Rasim Taş’ı tebrik ediyorum. Ayrıca 29. Geleneksel Feslikan Yağlı Pehlivan Güreşleri’mizin ağalık ihalesini kazanan Cihan Çelik’i kutluyorum" diyerek organizasyonda emeği geçen tüm belediye emekçilerine teşekkür etti.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir ise Feslikan'da finalin adının Antalya Büyükşehir Belediyesi olduğuna dikkat çekerek, "Finalde ata sporumuza yakışan mücadelesiyle ikinci olan başpehlivanımız Ali İhsan Batmaz’ı, üçüncü olan başpehlivanlarımız Hasan Güzeller ile Enes Doğan’ı ve er meydanında kol bağlayarak bu büyük heyecana ortak olan tüm pehlivanlarımızı gönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
Protokolün yoğun katılım gösterdiği güreşleri Antalya Milletvekilleri Aliye Coşar, Aykut Kaya ve Mustafa Erdem ile CHP ilçe başkanları da yerinde takip etti.









2026 Sezonun 33. büyük organizasyonu olan Antalya 28. Feslikan Yağlı Güreşleri 19 Temmuz 2026 Pazar günü başlıyor. Başpehlivan kim Olur Kanal V ve Rumeli TV'den canlı yayınlanacak dev organizasyonun tüm detayları haberimizde.
Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle Antalya’nın Elmalı ilçesine atanan yeni Kaymakam Adem Balkanlıoğlu, görevine hızlı bir başlangıç yaptı. İlk resmi ziyaretini Antalya Valisi Hulusi Şahin’e gerçekleştiren Balkanlıoğlu’nun, Elmalılı hemşehrileriyle buluşacağı ilk tarih ve etkinlik de belli oldu.
Kayseri Vali Yardımcılığına atanan Sezgin Üçüncü’nün ardından Korkuteli Kaymakamlığı koltuğuna oturan Onur Yılmazer, ilçe protokolü tarafından karşılandı. Göreve hızlı başlayan Yılmazer'in ilk açıklaması ve başarılarla dolu özgeçmişi haberimizde.
Antalya Alanya'da tünel çıkışında kontrolünü kaybederek bariyerlere çarpan motosiklet sürücüsü Özgür Metin, olay yerinde feci şekilde hayatını kaybetti. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
2026 yılı 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde er meydanına çıkan Korkuteli Belediyespor’un başarılı sporcusu Emirhan Yüksel, Tozkoparan Boyu’nda şampiyon olarak memleketine tarihi bir gurur yaşattı.
Antalya Büyükşehir Belediye başkanı Muhittin Böcek tutuklu kaldığı bir yılı değerlendiren mektubunda dostlarına sitem etti işte o mektup