Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde 10. yıl gururu

Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olan 75 diş hekimi yemin ederek mesleklerine ilk adımı attı.

Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde 10. yıl gururu

Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olan 75 diş hekimi yemin ederek mesleklerine ilk adımı attı.
Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 6. Dönem Yemin Töreni büyük coşkuyla gerçekleştirildi. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende 75 diş hekimi yeminlerini ederek, mesleğe ilk adımlarını attılar. Genç diş hekimleri büyük bir özlemle bekledikleri mezuniyet sevincini aileleri, hocaları ve arkadaşları ile doyasıya yaşadı.

10’uncu yıl gururu

Törende konuşan Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Kuştarcı, “Bu yılki mezuniyetin ayrı bir önemi var. Fakültemiz 2012-2013 eğitim öğretim döneminde lisans ve lisansüstü eğitime ve klinik hizmete başladı. Bu yıl fakültemizin aktif hale geçmesinin 10. yılını kutluyoruz. Fakültemizin 10. yılında mezun olmanın da ayrı bir önemi olduğunu düşünüyorum. Geçen 10 yıl içinde fakültemiz çok önemli bir yol kat ederek ülkemizin hem eğitim hem akademik hem de klinik olarak yüksek oranda tercih edilen fakültelerinden biri haline gelmiştir. Yaklaşık 160 akademik personelle 25 bin metrekarelik binamızda hem eğitim hem de tedavi hizmetlerimizi daha rahat ve kaliteli bir şekilde yapabilmekteyiz. Uluslararası olarak tanınan bir fakülte olma yolunda hızla ilerlerken ulusal düzeyde de başarımızı daha da artırmak için kaliteli kadromuzla tüm gücümüzle çalışmalarımıza devam etmekteyiz” diye konuştu.

“Büyük Akdeniz Üniversitesi ailesi”

Dekan Kuştarcı, öğrencilerin fakültede elde ettikleri her kazanımın hayat boyu elde edecekleri diğer başarıların anahtarı olacağını belirterek, “Genç meslektaşlarım, 5 yıl önce bu meslek hakkında çok az bilgi ile girdiğiniz Fakültemizden bugün akademik ve klinik olarak çok başarılı bir öğretim üyesi kadrosu tarafından güncel literatür ve teknoloji kullanılarak çok iyi yetiştirilmiş diş hekimleri olarak mezun oluyorsunuz. Ulusal ve uluslararası platformda başarısıyla hızla yükselen bu fakülteden mezun olmanın, Akdenizli olmanın ayrıcalığını doya doya yaşayın” ifadelerini kullandı.


“Kutsal bir mesleğimiz var”


Antalya Diş Hekimleri Odası Temsilcisi Diş Hekimi Dr. Selhan Kaya da mezunların meslek hayatları boyunca şu anki heyecanlarını kaybetmemelerini dileyerek, “Mesleğimiz çok zevkli çok keyifli, severek yapılabilecek bir meslek, bununla beraber malzememiz insan. Böyle olunca mesleğimiz ayrı bir kutsallık kazanıyor. Sizlerin de bugün yapacağınız yeminle birlikte hiçbir zaman meslek etik ve ahlakından vazgeçmeyeceğinize inanıyorum” şeklinde konuştu. Hocalarının ellerinden mezuniyet belgelerini alan 75 diş hekimi, mesleki yeminlerini etmelerinin ardından gelenekselleşen kep fırlatma etkinliği ile mesleğe ilk adımlarını attılar.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Kepez Belediye Başkan Koltuğuna  İmran Babacan oturdu
Kepez

Antalya Kepez Belediye Başkan Koltuğuna İmran Babacan oturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Başkan Mesut Kocagöz'ün koltuğuna General Şadi Çetinkaya İlkokulu 2. sınıf öğrencisi İmran Babacan oturdu.

Antalya’da dev organizasyon; Cilt bakımı ve güzellik sorunları masaya yatırılıyor
Antalya

Antalya’da dev organizasyon; Cilt bakımı ve güzellik sorunları masaya yatırılıyor

Antalya’da dev organizasyon; Cilt bakımı ve güzellik sorunları masaya yatırılıyor 24-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Antalya’da organize edilen uluslararası katılımlı ‘Güzellik, Estetik & Kozmetoloji Çalıştayı’ heyecanla bekleniyor

CHP'li Belediye başkanları yerel yönetimler çalıştayı için Ankara'da.
Korkuteli

CHP'li Belediye başkanları yerel yönetimler çalıştayı için Ankara'da.

Antalya büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel,

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'den Engellilere önem
Kepez

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'den Engellilere önem

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün talimatıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü yeşil alanlarda tadilat ve peyzaj çalışması başlattı. Tadilat çalışmaları sırasında vatandaşların talepleri de karşılanıyor.

Akdeniz Ziraat  Fakültesi Yeni Satış Yerı Hizmette
Antalya

Akdeniz Ziraat Fakültesi Yeni Satış Yerı Hizmette

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi çiftliğinde ve seralarında üretilen ürünlerin satışının yapıldığı Yeni Satış Yeri Açılışı gerçekleştirildi.

Antalya Büyükşehir ilk mecliste Komisyon ve birlik üyeleri belli oldu
Antalya

Antalya Büyükşehir ilk mecliste Komisyon ve birlik üyeleri belli oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni dönemin ilk toplantısını yaptı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in teleferik kazası kurtarma çalışmalarını takip etmek üzere olay yerinde olması nedeniyle meclisi en yaşlı üye sıfatıyla AK Parti İbradı Meclis üyesi Kemal Çiftçioğlu açtı. Toplantıda Başkanlık Divanı, encümen, birlik ve komisyon üyeleri belirlendi.