Antalya’da Düzenlenen Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmalarında İl Birincileri Belli Oldu
Antalya’da Kur’an Aşıkları Yarıştı, İl Birincileri Ödüllerini Aldı
Antalya’da Hafızlık ve Güzel Okuma Yarışmalarında Gençler Göz Doldurdu
Kur’an-ı Kerim’i En Güzel Okuyanlar Antalya’da Seçildi
Antalya’nın Hafızları Belli Oldu: Mustafa Ünal ve Samiye Kebabçık İl Birincisi Oldu
Antalya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 2025 Yılı Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışmaları sonuçlandı. Erkek ve kız öğrenciler olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmalarda, il birincileri ödüllerini aldı.
HAFIZLIK YARIŞMASINDA BİRİNCİLER
Hafızlık kategorisinde erkek öğrenciler arasında Manavgat Hacı Hamza Atalay Hafızlık Kur’an Kursu’ndan Mustafa Ünal, kız öğrenciler arasında ise Muratpaşa Hz. Hatice Kur’an Kursu öğrencisi Samiye Kebabçık il birincisi oldu.
KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI
Hafızlık yarışmasının ardından düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması da ilgiyle takip edildi. Yarışma, Kur’an kurslarına katılımı teşvik etmek, hafızlık eğitimine destek olmak ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okumayı özendirmek amacıyla düzenlendi.
DEĞERLENDİRME İKİ AYRI KATEGORİDE YAPILDI
Yarışmalar, İl Müftü Yardımcısı Ramazan Özgün Türkmen başkanlığında; İl Müftü Yardımcısı Şeyda Emine Yılmaz ve Din Hizmetleri Uzmanı Yusuf Ünlü’nün yer aldığı komisyon tarafından değerlendirildi.
ÖDÜLLER TAKDİM EDİLDİ
Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri, seçici kurul üyeleri tarafından takdim edildi. Antalya İl Müftülüğü, yarışmalarla hem Kur’an-ı Kerim eğitimini desteklemeyi hem de genç hafızların motivasyonunu artırmayı hedefliyor.
Muhabir: Bülent Öner Antalya Körfez
Antalya’da düzenlenen 28. Geleneksel Konyaaltı Feslikan Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde nefes kesen final geride kaldı. Er meydanında altın kemere uzanan isim Erkan Taş oldu. İşte Feslikan'da kürsüye çıkan pehlivanlar ve tüm detaylar...
2026 Sezonun 33. büyük organizasyonu olan Antalya 28. Feslikan Yağlı Güreşleri 19 Temmuz 2026 Pazar günü başlıyor. Başpehlivan kim Olur Kanal V ve Rumeli TV'den canlı yayınlanacak dev organizasyonun tüm detayları haberimizde.
Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle Antalya’nın Elmalı ilçesine atanan yeni Kaymakam Adem Balkanlıoğlu, görevine hızlı bir başlangıç yaptı. İlk resmi ziyaretini Antalya Valisi Hulusi Şahin’e gerçekleştiren Balkanlıoğlu’nun, Elmalılı hemşehrileriyle buluşacağı ilk tarih ve etkinlik de belli oldu.
Kayseri Vali Yardımcılığına atanan Sezgin Üçüncü’nün ardından Korkuteli Kaymakamlığı koltuğuna oturan Onur Yılmazer, ilçe protokolü tarafından karşılandı. Göreve hızlı başlayan Yılmazer'in ilk açıklaması ve başarılarla dolu özgeçmişi haberimizde.
Antalya Alanya'da tünel çıkışında kontrolünü kaybederek bariyerlere çarpan motosiklet sürücüsü Özgür Metin, olay yerinde feci şekilde hayatını kaybetti. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
2026 yılı 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde er meydanına çıkan Korkuteli Belediyespor’un başarılı sporcusu Emirhan Yüksel, Tozkoparan Boyu’nda şampiyon olarak memleketine tarihi bir gurur yaşattı.