Antalya'da Yangın sonrası 'Annemin parası yok ama' diyen minik Efe için herkes seferber oluyor

Antalya’da iki katlı bir gecekonduda çıkan yangında evde yalnız bırakılıp ölümle burun buruna gelen ve ambulansa alındığında ‘Annemin parası yok ama’ diyerek gözyaşı döken çocuklar için devamı haberimizde

Antalya'da Yangın sonrası 'Annemin parası yok ama' diyen minik Efe için herkes  seferber oluyor

'Annemin parası yok ama' diyen minik Efe için ekipler seferber oluyor

Antalya’da iki katlı bir gecekonduda çıkan yangında evde yalnız bırakılıp ölümle burun buruna gelen ve ambulansa alındığında ‘Annemin parası yok ama’ diyerek gözyaşı döken 7 yaşındaki Efe ile 5 ve 2 yaşındaki kardeşleri için Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Antalya Şehir Hastanesi’nde kontrolleri yapılan ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Efe ile kardeşlerinin tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

Olay, geçtiğimiz gün 14.40 sularında Kepez ilçesi Esentepe Mahallesi 5432. Sokak’ta meydana geldi. Gecekondunun birinci katındaki bir odada, yanan sobadan çıkan duman kısa sürede tüm evi sardı. Evde yalnız bırakılan 7 yaşındaki Efe O.Y. ile kardeşleri Ece E.Y. (5) ve Bahadır T. (2) duman ve alevler arasında mahsur kaldı. Çocukların ağlama seslerini duyan evin karşısındaki market çalışanları, yangın tüpleriyle müdahale etmeye çalışarak çocukları kurtarmak için cesaret örneği gösterdi. Mahalle sakinlerinin 112’ye haber vermesi üzerine olay yerine hızla gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, alevlerin arasındaki çocukları kurtardı. İtfaiye erleri, dumandan etkilenen çocukları kucaklarına alarak ambulansa bindirdi.

İtfaiye ve sağlık ekibi sakinleştirmeye çalıştı

Yangının ardından ambulansa bindirilen çocuklar, itfaiye eri ve sağlık Antalya'da Yangın sonrası 'Annemin parası yok ama' diyen minik Efe için herkes  seferber oluyorekiplerine duydukları korkuyu içtenlikle ifade etti. Çocuklardan Efe O.Y., "Beni bir yere götürmeyin, hastanede bir şey yapacaksınız" diyerek korkusunu dile getirdi. Bunun üzerine itfaiye eri, "Hastanede bir şey yapmayacağız, sadece sana bakacağız" diyerek çocuğu sakinleştirmeye çalıştı. "Annesi kızar diye korkuyor" şeklinde yanıt veren sağlık görevlisini duyan itfaiye eri, "Annen de gelecek, bekle" diyerek çocuğa güven verdi.

“Annemin parası yok ama”

Efe’nin "Annemin parası yok ama" diyerek ağlaması üzerine, itfaiye eri ve sağlık ekipleri, "Hastanede para almayacaklar" diyerek onu teselli etti. İtfaiye eri, 6 yaşındaki kardeşini işaret ederek, "Ağlama ama bak kardeşin ağlıyor mu, korkma, orada bir şey yapmayacaklar sana, bakacaklar geri gönderecekler" şeklinde teskin etmeye devam etti. Sağlık ekipleri ise "Annen iyileştiğini görünce çok sevinecek" sözleriyle çocukları sakinleştirdi.

 

 

Tüm Türkiye’nin gözünden yaş getirdiAntalya'da Yangın sonrası 'Annemin parası yok ama' diyen minik Efe için herkes  seferber oluyor

Sağlık ekipleri tarafından Efe ile kardeşleri Antalya Şehir Hastanesine götürüldü. Burada kontrol amaçlı tedavi altına alınan çocukların sağlık durumu iyi olduğu öğrenilirken, İhlas Haber Ajansı (İHA) kameralarına yansıyan görüntülerde Efe’nin ambulanstaki sözleri izleyenleri hüzünlendirdi.

Tüm ihtiyaçları karşılanıyor

Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Antalya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Behzat Özkan aile ile görüşüp durumlarını ve bir ihtiyaçlarının olup olmadığı hakkında bilgi aldı. Hastanede kontrolleri yapılan Efe ve kardeşleriyle bizzat Antalya Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nedim Ongun ilgileniyor. Hastanede çocukların tüm ihtiyaçlarının karşılanırken, polis ekipleri de ziyaret ederek onlara oyuncaklar verdi. serik ajans

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Korkuteli Devlet hastanesinde Göz Hastalıkları Uzmanı Sevil Türüdü göreve başladı.
Korkuteli

Korkuteli Devlet hastanesinde Göz Hastalıkları Uzmanı Sevil Türüdü göreve başladı.

Antalya ili Korkuteli Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Sevil Türüdü, hastanede hasta kabulüne başlayarak ilçedeki göz sağlığı hizmetlerine önemli katkı sağlayacak.

Antalya Korkuteli ve Döşemealtı İlçelerinde Çiftçiye 17 Tonluk Nohut Tohumu Desteği
Korkuteli

Antalya Korkuteli ve Döşemealtı İlçelerinde Çiftçiye 17 Tonluk Nohut Tohumu Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen TAKE (Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi) Projesi kapsamında, Antalya genelinde bitkisel üretimi artırmaya yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor.

Korkuteli’nde Geleneksel Çocuk Oyunları Heyecanı Eşleşmeler Belli Oldu!
Korkuteli

Korkuteli’nde Geleneksel Çocuk Oyunları Heyecanı Eşleşmeler Belli Oldu!

Antalya Korkuteli’nde öğrencileri kültürel mirasla buluşturacak olan “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” kura çekimi tamamlandı. Mendil kapmacadan yakantopa kadar pek çok oyun sahaya inecek.

Korkuteli Devlet Hastanesi’ne Yeni Dahiliye Uzmanı Atandı
Korkuteli

Korkuteli Devlet Hastanesi’ne Yeni Dahiliye Uzmanı Atandı

Korkuteli ilçesinde sağlık hizmetleri güçlenmeye devam ediyor. Korkuteli Devlet Hastanesi, hekim kadrosunu genişleterek İç Hastalıkları (Dahiliye) Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Berkay Özata’yı bünyesine kattı.

Antalya Kepez'de Dengesini kaybederek kayalıklardan düşen kadını ekipler kurtardı
Antalya

Antalya Kepez'de Dengesini kaybederek kayalıklardan düşen kadını ekipler kurtardı

Olay,29 mart 2026 pazar günü saat 13.30 sıralarında Antalya Kepez ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Mimar Turgut Cansever Caddesi üzerinde bulunan Mazıdağı seyir alanında meydana geldi.

 Antalya Kepez'de oto boyama atölyesindeki yangında iki iş yeri 2 Araç yandı
Antalya

Antalya Kepez'de oto boyama atölyesindeki yangında iki iş yeri 2 Araç yandı

Antalya'nın Kepez ilçesinde oto boyama atölyesinde 28 mart 2026 cumartesi günü çıkan yangın, bitişikteki iş yerine de sıçradı. Yangında iki iş yeri de zarar görürken, atölyede bulunan 2 araç kullanılamaz hale geldi.