Antalya'nın en çok ziyaret edilen turistik noktalarından biri olan Kaleiçi Yat Limanı'ndaki fener yolunda ortaya çıkan çevre kirliliği, hem kent estetiğini hem de halk sağlığını tehdit ediyor. Sancak Feneri'ne uzanan taşlık yolun etrafındaki kayalıklar, gelişigüzel atılmış çöplerle dolmuş durumda.
KAYALIKLAR ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ
Yerli halkın ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiği fener yolu, alkol şişeleri, çekirdek kabukları, cips ambalajları ve yiyecek atıklarıyla adeta çöplüğe dönüştü. Denize sıfır bu bölgede özellikle akşam saatlerinde alkol tüketiminin ardından temizlik yapılmaması, çevrede fare ve sıçanların görülmesine neden oluyor.
BALIK TUTULUYOR, TURİSTLER YÜRÜYOR
Kirliliğin yoğun olduğu alanda her gün onlarca kişi balık tutuyor ve yürüyüş yapıyor. Turistlerin uğrak noktası olan fener yolu, aynı zamanda sosyal medyada sıkça paylaşılan bir manzara noktasında ev sahipliği yapıyor. Ancak bu manzara, yerlerdeki atıklar ve dolaşan kemirgenlerle gölgeleniyor.
YETKİLİLERE TEMİZLİK ÇAĞRISI
Bölgeyi sıkça ziyaret eden vatandaşlar, bu kirliliğin turizme zarar verdiğini ve halk sağlığı açısından tehlike oluşturduğunu belirterek belediye ekiplerinin düzenli temizlik yapmasını talep ediyor. Ayrıca denetimlerin artırılarak, alanda çevreyi kirletenlere cezai işlem uygulanmasını istiyor.
Muhabir: AYŞEM SİCİM Antalyakörfez
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 1 Haziran Pazar günü Antalya'da gerçekleştireceği "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingi öncesi, il genelinde tüm ilçe örgütleri seferber oldu. Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, "Genel Başkanımızı coşkulu bir kalabalıkla karşılayacağız" dedi.
Antalya’da yaşayan Burdurlular, özel etkinlikte bir araya gelerek hasret giderdi ve hemşehri dayanışmasını güçlendirdi.
10. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, 9. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması Ödül Töreni’yle birlikte sona erdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, düzenlenen yarışmada 3 ödül kazandı. Akdeniz Belediyeler Birliği’nin ev sahipliği yaptığı fuar kapsamında, Akdeniz Belediyeler Birliği’nin meclis toplantısı da düzenlendi.
Korkuteli Belediyesi, ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Yeşilyayla Mahallesi’nde taş döşeme çalışmaları başlatıldı.
Antalya Serik’te bir restorana giren hırsız gözüne kestirdiği yaklaşık 100 kiloluk para kasasını açamayınca sürükleyerek götürdü.
Son dakika haberi... AFAD, Antalya Alanya'da 3.9 büyüklüğünde korkutan bir deprem meydana geldiğini duyurdu.