Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’nın Kemer ilçesindeki orman yangınının 120 hektarlık alanda etkili olduğunu belirterek, "Şu anda bin 50 personel, 200’den fazla araç, 10 uçak ve 12 helikopter olmak üzere yoğun şekilde müdahale ediliyor. Herhangi bir can kaybı ve yaralımız yok, en az hasarla yangını gün içinde kontrol altına alıp söndürmeyi hedefliyoruz" dedi.
Antalya’nın gözde turizm merkezlerinden Kemer’de çıkan orman yangını 12 saattir devam ediyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dün gece 21.08 saatlerinde Kemer Değirmendere Mahallesi’nde orman yangını başladığını hatırlattı.
Havanın kararmasıyla gece hava müdahalesinin yapılamadığına değinen Ersoy, “Yangın yaklaşık gece boyunca 100 hektara yayıldı, sabah da 20 hektar yandı. Toplamda yangın 120 hektarlık alanda etkili oluyor. Günün ağarmasıyla birlikte Orman Genel Müdürlüğü, Antalya Valiliği ve itfaiyenin ekipleriyle havadan müdahale başladı. Gece boyunca karadan yangın bölgesi kuşatıldı. Burası Milli Park sınırları içinde olduğu için erişim zorluğu var. Gece boyunca müdahale edilecek orman yolları ekipler tarafından açıldı. Şu anda bin 50 personel, 200’den fazla araç, 10 araç ve 12 helikopter olmak üzere yoğun şekilde müdahale ediliyor. Herhangi bir can kaybı ve yaralımız yok, en az hasarla yangını gün içinde kontrol altına alıp söndürmeyi hedefliyoruz. Yerleşim bölgesine yangın sıçramış değil. Birkaç saat içinde kontrol alına alırsak hızlı şekilde soğutma çalışmalarına başlayacağız” diye konuştu.
"Kemer Devlet Hastanesi ayakta hizmet veriyor"
Bakan Ersoy, Kemer Devlet Hastanesi’nde bir sıkıntı olmadığını, önlem amaçlı boşaltıldığını ve hastanenin ayakta hizmet vermeye devam ettiğini bildirdi.
Hızlı bir şekilde yangına müdahale edildiğini dile getiren Ersoy, Akdeniz çanağında bu süreci en iyi yöneten ülkenin Türkiye olduğunu kaydetti.
İHA
Antalya'da 2 katlı müstakil evdeki yaşlı kadın, ilaçlama sonrası temizlik yaparken karanlık olan kanepenin altını çakmakla kontrol etmek isteyince kanepe alev aldı. Yaşlı çift, dumanları fark eden komşuları tarafından kurtarıldı.
Antalya'nın Alanya ilçesinde bir apartman dairesinde çıkan yangında 72 yaşındaki yaşlı adam hayatını kaybederken, evde yaşayan eşi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
Alanya Kaymakamı Öztürk, Yaylakonak ve Şıhlar mahallelerinde söndürme çalışmalarının sürdürdüğünü bildirdi. Yangının alevli olduğu anlardaki bir itfaiye personelinin yaşlı bir vatandaşı motosikletle yangın bölgesinden kurtardığı anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.
Antalya'nın Aksu ilçesinde otellere yakın bölgede başlayan orman yangını yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından büyük oranda kontrol altına alındı. Alanya'da yeni önemli bir yangın başladı. Yaylakonaklar mevkiinden Şıhlar Mahallesi'ne doğru hareket halinde ciddi bir yangın devamı haberimizde
Antalya'nın Aksu ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına ekipler müdahalede bulunuyor. Yangın nedeniyle tedbir amaçlı 2 otel tahliye ediliyor.
Antalya’nın Aksu ilçesinde yerleşim alanına yakın sazlık alanda çıkan yangın, ekiplerin ve mahalle halkının müdahalesiyle kontrol altına alındı. Dumandan etkilenen vatandaşlar ise tedavi gördü.