Korkuteli

Başkan Böcek : “Korkuteli’ne kurulacak Sebze-Meyve Kurutma Entegre Tesisi 4 ayda tamamlanacak”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Korkuteli’nde muhtar ve STK temsilcileri ile buluşarak

Başkan Böcek : “Korkuteli’ne kurulacak Sebze-Meyve Kurutma Entegre Tesisi 4 ayda tamamlanacak”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Korkuteli’nde muhtar ve STK temsilcileri ile buluşarak, sorun, talep ve önerilerini dinledi. Korkuteli’nde 68 milyon lira yatırımla Sebze-Meyve Kurutma Entegre Tesisi kuracaklarını belirten Başkan Böcek, tesisin 4 ay içinde tamamlanacağını söyledi.
Korkuteli’ndeki buluşmaya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Millet İttifakı Antalya Milletvekilleri ve İl Başkanları, 44 muhtar ve STK temsilcileri katıldı. Muhtarlar ve STK temsilcilerinin sorun ve taleplerini dinleyen Başkan Muhittin Böcek,
4 yıldır kimseyi ötekileştirmeden, muhtar ve STK’larla birlikte, ortak akılla Antalya’yı yönettiklerini ifade etti. Bütçesine göre Türkiye’nin en borçlu belediyesini devraldıklarını hatırlatan Başkan Böcek, “Korkmadık, yılmadık. Vaat ettiklerimizden fazlasını yaptık. Maaş ödeyemez dediler. 13 bin 500 çalışanımızın maaşlarını günü geçmeden ödedik. Kamu kurum kuruluşlarına günü geçmiş tek bir borcumuz yok” dedi.
Yerelden kalkınma
Tarımın ve turizmin başkenti Antalya’yı planlı kurallı bir kent yapmak için azim ve kararlılıkla çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Muhittin Böcek, Antalya’yı Türkiye’nin en ucuz suyunu kullanan büyükşehir belediyesi haline getirdiklerini ifade etti. Başkan Böcek, yerelden kalkınma ilkesiyle tarıma önemli destekler verdiklerini anlattı. Sulama birliklerinin enerji giderinin yüzde 80’ini karşıladıklarını kaydeden Başkan Böcek, “Kapalı devre sulama sistemleri kuruyor, sulama borusu desteği sağlıyoruz. Akıllı tarım uygulamalarına geçtik. Fidan, tohum destekleri, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, kooperatiflere süt tankı desteği, hamur makinası desteği, üzüm sıkma makinesi desteği, ceviz kabuğu soyma makinesi desteği, nar suyu sıkma makinesi desteği veriyoruz. Kovan desteği ve hayvancılık destekleri sağlıyoruz. Meraları ıslah ediyoruz” diye konuştu.
180 kişi istihdam edilecek
Asfalt planlamasını yaptıklarını ifade eden Başkan Muhittin Böcek, Haziran ayında asfalt sezonunun başlamasıyla birlikte Korkuteli’nin 58 mahallesinde asfalt konusunda yapılması gereken ne varsa yapacaklarını aktardı. Korkuteli Bozova Mahallesi’ne Sebze-Meyve Kurutma Entegre Tesisi kuracaklarını kaydeden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 68 milyon liraya mal olacak tesiste, üretim fazlası sebze ve meyvelerin değerlendirilerek kurutulup, ihraç edileceğini söyledi. Başkan Böcek, 4 ay içinde tamamlanacak tesiste 180 kişinin istihdam edileceğini açıkladı.

 

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

CHP LİDERİ ÖZEL; “MUHİTTİN BÖCEK’İ BİR KEZ DAHA ANTALYA’DA ZAFERLE TANIŞTIRACAĞIZ”
Antalya

CHP LİDERİ ÖZEL; “MUHİTTİN BÖCEK’İ BİR KEZ DAHA ANTALYA’DA ZAFERLE TANIŞTIRACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, ‘Antalya Buluşması’nda binlerce kalabalığa seslendi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Muhittin Böcek’e destek isteyen Özel, “15 gün sonra bir tarih yazacağız.

Bu iftar Çook Konuşulacak
Antalya

Bu iftar Çook Konuşulacak

Korkutelililer Derneği'nin (ANTKORDER) Şöförler Odası binasının görkemli salonunda düzenlediği, yaklaşık 1000 kişinin katıldığı.. Dernek Başkanı Adnan İmirgi ve Yönetim Kurulu tarafından Özenerek hazırlanan iftar yemeği,

Antalya Aksu CHP Belediye Başkan Adayı İsa Yıldırım  acı Günü
Aksu

Antalya Aksu CHP Belediye Başkan Adayı İsa Yıldırım acı Günü

Aksu CHP Belediye başkan adayı İsa Yıldırım'ın annesi Ayşe Yıldırım hayatını kaybetti

Antalya  CHP Belediye Başkan adayları hepbirlikte toptancı halinde
Antalya

Antalya CHP Belediye Başkan adayları hepbirlikte toptancı halinde

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Milletvekilleri Cavit Arı ve Aliye Coşar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Muhittin Böcek, İlçe Başkanları, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kepez Belediye Başkan Adayı Mesut Kocagöz, Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Menderes Dal ve yönetim birlikte Antalya Toptancı Hali'ni ziyaret ettiler. Hal esnafları ile bir araya geldiler.

Başkan Muhittin Böcek Korkuteli  CHP seçim bürosunu açtı
Korkuteli

Başkan Muhittin Böcek Korkuteli CHP seçim bürosunu açtı

BÖCEK, KORKUTELİ SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ'NİN AÇILIŞINI YAPTI Antalya Büyükşehir Belediye başkanı Muhittin Böcek, Korkuteli Seçim Koordinasyon Merkezi'mizin açılışını yaptı.

Muhittin Böcek Yeni Projeleri Tanıttı
Antalya

Muhittin Böcek Yeni Projeleri Tanıttı

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek, basın mensuplarıyla proje tanıtım toplantısında bir araya geldi. 77 projeyle yola çıktıklarını, 182 proje tamamladıklarını söyleyen Başkan Böcek, 132 yeni projenin de tanıtımını