Başkan Muhittin Böcek’ten İstiklal Marşı kabulü mesajı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 12 Mart İstiklal Marşı'nın 102. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başkan Muhittin Böcek’ten İstiklal Marşı kabulü mesajı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 12 Mart İstiklal Marşı'nın 102. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Başkan Muhittin Böcek yaptığı açıklamada, "12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oy çokluğuyla, büyük coşku ve alkışlar içinde defalarca okunarak kabul edilen İstiklâl Marşı’mızın kabulünün 102. yıl dönümünü kutluyor olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Yüce Türk Milleti'nin özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini anlatan bu ölümsüz eseri bizlere armağan eden Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anıyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarına, şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.
İstiklal Marşı, Türk Milleti’nin o günkü heyecanının bir ifadesidir. İstiklal Marşı’nı 102 yıl sonra bile aynı heyecan ve coşkuyla okuyor olmamızın sebebi bu marşın dizelerinde Kurtuluş Savaşının unutulmaz izlerini ve aziz şehitlerimizin kutsal ruhlarını taşımasıdır. Her okuyuşumuzda bizlere Türk olmanın gururunu yaşatan İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy da “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın derken; verilen mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir. Ersoy, “O şiir bir daha yazılamaz. Onu bende yazamam. Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O, artık milletindir. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur” diyerek İstiklal Marşı’nı yüce Türk Milleti’ne armağan etmiştir.
İstiklal Marşının derin anlamını en iyi kavrayanlardan biri hiç şüphesiz ki Atatürk’tür. Atatürk özellikle “Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklâl!” söyleminden çok etkilendiğini belirterek “Bu dizelerin Türk Millet tarafından daima hatırlanmasını isterim” demiştir.
Bizler de devrim ve ilkeleriyle yolumuzu aydınlatmaya devam eden Ata’mızın bu öğüdünden hareketle ülkemizi karanlıktan aydınlığa çıkaracak olan ruhun, İstiklal Marşı’nda ifadesini bulan ruh olduğu inancıyla hareket ediyor, bu ruhtan aldığımız güçle azim ve kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz.

İstiklal Marşı’nın her satırı Yüce Türk Milleti’nin karakterini yansıtmaktadır. İstiklal Marşı’nın anlam derinliğinde barınan duygular da milletimizin öz benliğinde yer alan vatan, bayrak, hak, şehadet gibi kavramlardır. Bu nedenledir ki Mehmet Akif Ersoy’un her satırını inanarak yazdığı İstiklal Marşı’mız 102 yıldır devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olmuş, olmaya da devam edecektir. Her çalışında, her söyleyişimizde bize Türk olmanın gururunu yaşatan İstiklal Marşı’mız, rengini şehit kanlarından alan al bayrağımız ile birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği bu aziz vatanın semalarında dalgalanmaya ve yankılanmaya devam edecek.
Bizlere her zaman moral ve güç kaynağı olan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 102. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan ve bayrak uğruna şehit düşen tüm kahraman askerlerimizi, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Elmalı'da yarım asırlık İçme Suyu Hattı Değiştiriliyor
Elmalı

Antalya Elmalı'da yarım asırlık İçme Suyu Hattı Değiştiriliyor

Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Elmalı’da Gündoğan, Karyağdı, Yeni Mahalle ve İplik Pazarı mahallelerinde 50 yıllık içme suyu hatlarını yeniliyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek  KONYSİAD’ın konuğu oldu
Konyaaltı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek KONYSİAD’ın konuğu oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (KONYSİAD) güz dönemi toplantısına katıldı. Antalya ve Konyaaltı için hayata geçirdiği ve önümüzdeki süreçte yapacağı çalışmaları anlatan Başkan Böcek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başpehlivanlarında Turan Balaban Dünya evine Girdi
Konyaaltı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başpehlivanlarında Turan Balaban Dünya evine Girdi

Sultan Akkaş ile Hayatını Birleştiren Turan Balaban 'ın Nikahını Başkan Muhittin Böcek Kıydı .

671. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan Kim Oldu ,Elmalı Güreş ağası kim oldu
Elmalı

671. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan Kim Oldu ,Elmalı Güreş ağası kim oldu

Ağalık ihalesini geçen yılın Elmalı güreş ağası Hakan Çetin 14 milyon 7 bin TL’ye tekrar aldı.671. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri başpehlivanlığını final mücadelesinde Osman Kan’ı yenen Ali Gürbüz kazandı.

CHP'de  Genelde Sular Durulmazken  Antalya'da Başkan Böcek Kışkırtıyor Başkan Uysal Toparlıyor
Serik

CHP'de Genelde Sular Durulmazken Antalya'da Başkan Böcek Kışkırtıyor Başkan Uysal Toparlıyor

CHP'DE SULAR DURULMUYOR, ANTALYA'DA BÖCEK KIŞKIRTIYOR UYSAL TOPARLIYOR Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Antalya İlçe kongreleri, Serik ilçe kongresinin yapılması ile tamamlandı. İl kongresi ise 16 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

 17.si düzenlenen Alanya  Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri Yapıldı
Alanya

17.si düzenlenen Alanya Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri Yapıldı

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşlerinin 17.si gerçekleştirildi. Final Mücadelesi sonucunda Ali Gürbüz Alanya 17. Gökbel Yağlı Güreşlerinin şampiyonu oldu.