Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, bugün yapılan Belediye Meclis toplantısında kaçak su ile mücadelenin sonuçlarını paylaştı. Başkan Ercengiz, yapılan sıkı denetimler ve uygulamalar sayesinde anlık su kullanım miktarının 410 litreden 360 litreye düştüğünü ifade ederek, 357 kaçak abonenin tespit edildiğini belirtti.
Başkan Ercengiz, kaçak su kullanan 357 abonenin tespit edildiğini ve bu aboneliklerin derhal iptal edilerek cezai işlem uygulandığını açıkladı. Ayrıca, tahakkuk edilmeyi bekleyen 147 cezai işlem görmüş abonenin daha bulunduğunu söyledi.
Başkan Ercengiz, sıkı çalışmalar sayesinde kaçak su kullanımının azaldığını belirtti. Vatandaşların kaçak su kullanımından vazgeçmeye başladığını ve bu noktalarda yapılan tespitlerin başarıyla sonuçlandığını ifade etti. Anlık su tüketiminin yüzde 20 oranında azaldığını ve 410 litreden 360 litreye düştüğünü vurguladı.
Kaçak su kullanımı ile birlikte su borcunu ödemeyen abonelere yönelik çalışmaların da sürdüğünü belirten Başkan Ercengiz, toplamda 30 milyon liranın üzerinde ödenmemiş su faturası olduğunu söyledi. Vatandaşları su faturalarını ödemeye teşvik ettiklerini ve aylık ortalama su tüketim bedelinin 3 milyon 700 bin lira civarındayken, bu ay 14 milyon 141 bin 732 lira tahsil ettiklerini açıkladı.
Başkan Ercengiz, Burdur'u susuz bırakmamak için yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Senir Suyu ile ilgili yapılan toplantılar ve çalışmalar sonucunda, şehrin batısından gelecek kaynakla bazı ilçelerin ve kent merkezinin su sorunlarının çözülmesinin planlandığını belirtti. Bu çalışmaların uzun vadede Burdur’un su ihtiyacını karşılayacağını ve su sorununun çözülmesinde önemli bir adım olduğunu ifade etti.
Burdur Belediyesi’nin kaçak su ile mücadelesi, vatandaşların su kullanım bilincinin artması ve su kaynaklarının daha verimli yönetilmesi adına önemli sonuçlar verdi. Başkan Ercengiz, yapılan çalışmalarla Burdur’un su ihtiyacının karşılanmaya devam edeceğini ve su kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde yönetileceğini vurguladı.
Antalya Müftüsü değişti. Resmî Gazete ’de yayımlanan kararnameyle Aydın Yığman Antalya İl Müftüsü olarak atandı. Aydın Yığman kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir, nerelerde görev yapmıştır? İşte yeni müftü Aydın Yığman’ın biyografisi ve görev geçmişi…
Elmalı Devlet Hastanesi Ameliyathane Biriminde kullanılmak üzere hayırsever vatandaşlardan Salih Kurubaş, Mehmet kurubaş, Ahmet Torun,Mehmet Aktaş,İbrahim Gökkaya ve Süleyaman Sarıoğlu tarafından Tıbbi cihaz bağışlandı.
Antalya’da 1 Ağustos itibarıyla ekmeğe zam geliyor. Ancak Korkuteli’nde fırıncılar fiyatları sabit tutma kararı aldı.
Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun 2025 yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ile birlikte Antalya Korkuteli ilçesine ilk kez Cumhuriyet başsavcısı ataması yapıldı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanı Sadullah Güneş , Ankara’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.
Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün il genelinde gerçekleştirdiği yoğun denetim ve operasyonlar sonucunda, binlerce şahıs sorgulandı, aranan yüzlerce kişi yakalandı, 224 kişi tutuklandı.