Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, bugün yapılan Belediye Meclis toplantısında kaçak su ile mücadelenin sonuçlarını paylaştı. Başkan Ercengiz, yapılan sıkı denetimler ve uygulamalar sayesinde anlık su kullanım miktarının 410 litreden 360 litreye düştüğünü ifade ederek, 357 kaçak abonenin tespit edildiğini belirtti.
Başkan Ercengiz, kaçak su kullanan 357 abonenin tespit edildiğini ve bu aboneliklerin derhal iptal edilerek cezai işlem uygulandığını açıkladı. Ayrıca, tahakkuk edilmeyi bekleyen 147 cezai işlem görmüş abonenin daha bulunduğunu söyledi.
Başkan Ercengiz, sıkı çalışmalar sayesinde kaçak su kullanımının azaldığını belirtti. Vatandaşların kaçak su kullanımından vazgeçmeye başladığını ve bu noktalarda yapılan tespitlerin başarıyla sonuçlandığını ifade etti. Anlık su tüketiminin yüzde 20 oranında azaldığını ve 410 litreden 360 litreye düştüğünü vurguladı.
Kaçak su kullanımı ile birlikte su borcunu ödemeyen abonelere yönelik çalışmaların da sürdüğünü belirten Başkan Ercengiz, toplamda 30 milyon liranın üzerinde ödenmemiş su faturası olduğunu söyledi. Vatandaşları su faturalarını ödemeye teşvik ettiklerini ve aylık ortalama su tüketim bedelinin 3 milyon 700 bin lira civarındayken, bu ay 14 milyon 141 bin 732 lira tahsil ettiklerini açıkladı.
Başkan Ercengiz, Burdur'u susuz bırakmamak için yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Senir Suyu ile ilgili yapılan toplantılar ve çalışmalar sonucunda, şehrin batısından gelecek kaynakla bazı ilçelerin ve kent merkezinin su sorunlarının çözülmesinin planlandığını belirtti. Bu çalışmaların uzun vadede Burdur’un su ihtiyacını karşılayacağını ve su sorununun çözülmesinde önemli bir adım olduğunu ifade etti.
Burdur Belediyesi’nin kaçak su ile mücadelesi, vatandaşların su kullanım bilincinin artması ve su kaynaklarının daha verimli yönetilmesi adına önemli sonuçlar verdi. Başkan Ercengiz, yapılan çalışmalarla Burdur’un su ihtiyacının karşılanmaya devam edeceğini ve su kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde yönetileceğini vurguladı.
Toplantıda Ak Parti Antalya il Başkanı Ali Çetin Korkuteli Elmalı yolunu tamamladık Elmalı Finike yolunun yapımı hızla devam ediyor hemen ardından Elmalı Gömbe yolunun yapımına başlanacağını çalışmalarımızın devam ettiğini söyledi.
Eski Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında yurtdışına çıkmak isterken İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındı.
Türkiye'nin en köklü yağlı güreş organizasyonlarından biri olan 673. Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri, 5-6-7 Eylül 2025 tarihlerinde Antalya’nın Elmalı ilçesinde büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Başpehlivan finalinde Feyzu8llah Aktürk ile Enes Doğan Kapıştılar
Antalya’nın Kemer ilçesi Kiriş Mahallesi’nde çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı.
AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Elmalı'da tamamlanan yol çalışmaları ve devam eden projelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu .yerel yönetimlerin sorumluluğunda olmasına rağmen Elmalı şehir içinde de sıcak asfalt çalışmalarının yapıldığını ifade etti.
Antalya’nın en görkemli camilerinden biri olarak kabul edilen ve 1610 yılında Ketenci Ömer Paşa tarafından inşa ettirilen Elmalı’daki tarihi Ketenci Ömer Paşa Camii’nin restorasyonu uzun bir aradan sonra 5 Eylül 2025 cuma tamamlandı.