Korkuteli

Büyükşehirden, mantar üreticisine ışıklı tuzak desteği

Büyükşehirden, mantar üreticisine ışıklı tuzak desteği

Büyükşehirden, mantar üreticisine ışıklı tuzak desteği

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli’de mantarın verim ve kalitesini olumsuz etkileyen mantar sineği ile mücadele için ışıklı tuzak dağıttı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesine bağlı ekipler Başkan Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda üreticinin yanında yer almayı sürdürüyor. Zirai ilaç kalıntısı olmayan, güvenilir gıda üretimi için çalışmaya devam eden büyükşehir ekipleri Korkuteli ilçesinde Yeni, Akyar ve Küçükköy mahallelerindeki mantar üreticilerine elektrikli tuzak dağıttı. Bu tuzaklar sayesinde mantarda verimi ve kaliteyi düşüren, kararmaya neden olan mantar sineği ile güvenli mücadele sağlanacak.
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli Ziraat Mühendisi Hatice Parlak, üreticinin her daim yanlarında olduklarını belirtere, “Açık alanda olduğu gibi mantarhanelerde de kalıntısız, güvenilir gıda üretimini destekliyoruz. Mantar sineği ve türevleri olan 16 çeşit zararlı var. Üreticinin çok fazla zirai ilaç seçeneği de yok. Zararlılar zamanla bu ilaçlara bağımlılık ve bağışıklık kazanıyor bu nedenle mücadele kolay olmuyor. İlaçları değiştirmek gerekiyor. Her ilaç uygulaması işçilik ve maliyet demek. İlaçlar insan sağlığı için de zararlı. Talimatlar doğrultusunda ilaca alternatif olarak ışıklı tuzak dağıtarak mantar üreticilerimizin sinekle mücadelesine destek veriyoruz”dedi.
"Işıklı tuzaklar yerleştirildi"
Fizyomekanik tuzak denilen UVA ışık özellikli bu tuzaklar 15 metrekareye 1 tane olmak üzere mantarhanelere yerleştiriliyor. Tuzaklar mantarda kompost ile beraber gelen yaklaşık 15-16 çeşit mantar sineği ve zararlarına karşı kullanılıyor. Uygun ortam oldukça çoğalmaya sebep olan ve üreticiye ciddi anlamda zarar veren ışıklı tuzaklar, ilaç kullanmadan, işçilik uygulamadan, çevreye ve doğaya zarar vermeden, mantarda hiçbir kalıntı olmadan üretim yapılmasını sağlıyor.
Üretici Hafise Koç, mantar sineğinin üretime ciddi zararlar verdiğini ifade ederek, “İlaç atmazsak, yapışkan tuzak takmazsak sinekle baş edemiyoruz. Bundan sonra mantarlarımız daha iyi ve kaliteli olacak” dedi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Kepez Belediye Başkan Koltuğuna  İmran Babacan oturdu
Kepez

Antalya Kepez Belediye Başkan Koltuğuna İmran Babacan oturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Başkan Mesut Kocagöz'ün koltuğuna General Şadi Çetinkaya İlkokulu 2. sınıf öğrencisi İmran Babacan oturdu.

Antalya’da dev organizasyon; Cilt bakımı ve güzellik sorunları masaya yatırılıyor
Antalya

Antalya’da dev organizasyon; Cilt bakımı ve güzellik sorunları masaya yatırılıyor

Antalya’da dev organizasyon; Cilt bakımı ve güzellik sorunları masaya yatırılıyor 24-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Antalya’da organize edilen uluslararası katılımlı ‘Güzellik, Estetik & Kozmetoloji Çalıştayı’ heyecanla bekleniyor

CHP'li Belediye başkanları yerel yönetimler çalıştayı için Ankara'da.
Korkuteli

CHP'li Belediye başkanları yerel yönetimler çalıştayı için Ankara'da.

Antalya büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel,

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'den Engellilere önem
Kepez

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'den Engellilere önem

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün talimatıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü yeşil alanlarda tadilat ve peyzaj çalışması başlattı. Tadilat çalışmaları sırasında vatandaşların talepleri de karşılanıyor.

Akdeniz Ziraat  Fakültesi Yeni Satış Yerı Hizmette
Antalya

Akdeniz Ziraat Fakültesi Yeni Satış Yerı Hizmette

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi çiftliğinde ve seralarında üretilen ürünlerin satışının yapıldığı Yeni Satış Yeri Açılışı gerçekleştirildi.

Antalya Büyükşehir ilk mecliste Komisyon ve birlik üyeleri belli oldu
Antalya

Antalya Büyükşehir ilk mecliste Komisyon ve birlik üyeleri belli oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni dönemin ilk toplantısını yaptı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in teleferik kazası kurtarma çalışmalarını takip etmek üzere olay yerinde olması nedeniyle meclisi en yaşlı üye sıfatıyla AK Parti İbradı Meclis üyesi Kemal Çiftçioğlu açtı. Toplantıda Başkanlık Divanı, encümen, birlik ve komisyon üyeleri belirlendi.