Korkuteli

Cengizhan Unvanın Alınması İstifa Getirdir

Doping kontrol havuzundayken yer bildirimi yapmadığı gerekçesiyle 661’inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanlığı unvanı ve ödülleri iptal edilen başpehlivan Cengizhan Şimşek’le ilgili açıklamalarda bulundu.

Cengizhan  Unvanın Alınması  İstifa Getirdir

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu (TGGF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Güreş Sorumlusu Hasan Aydın, doping kontrol havuzundayken yer bildirimi yapmadığı gerekçesiyle 661’inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanlığı unvanı ve ödülleri iptal edilen başpehlivan Cengizhan Şimşek’le ilgili açıklamalarda bulundu. Aydın, Cengizhan Şimşek ile ilgili problemi TGGF yönetimine bildirmediğini, bu olayla ilgili haksız eleştirilere maruz kaldırğını belirtti. Aydın ayrıca, TGGF yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Güreş Sorumlusu Hasan Aydın’ın açıklamaları şu şekilde:

“HERHANGİ BİR SORUNUN OLACAĞINI DÜŞÜNMEDİĞİ CEVABINI ALDIM”

“Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde kamuoyunu hatalı bilinen bazı hususlarla ilgili olarak bilgilendirmiştim. Tekraren ifade etmek gerekirse Asat Spor Kulübü’müzün sporcusu Cengizhan Şimşek’in 2019 yılından itibaren Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu’na yapması gerekli adres bildirimini yapmaması ya da yapamaması nedeniyle T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Tahkim Kurulu tarafından 9 Mart 2022 tarihli kararı ile bu tarihten başlamak üzere 1 (bir) yıl hak mahrumiyeti cezası alması ve bu sebeple güreşçimizin tarafımıza bu sorunun çözülmesi ile ilgili yardım talep etmesi üzerine konudan haberdar olmuşumdur. Bunun üzerine Aralık 2021’de Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu’nda konuyu şifahi olarak federasyon başkanı Şeref Eroğlu’na ilettim ve bunun üzerine kendilerinden konunun Tahkim Kurulu nezdinde karar düzeltme talebine konu edildiğini ve herhangi bir sorunun olacağını düşünmediği cevabını aldım.

“KONUYU FEDERASYONUMUZUN YÖNETİMİNE BİLDİRME GEREĞİ DUYMADIM”

Mayıs 2022 tarihinden itibaren de Türkiye Güreş Federasyonu’nda hukuken yönetim kurulu üyesi olmakla birlikte fiili bütün diyaloğum sona ermiştir. Bu tarihlerde yapılan güreşlerden önce cezalılar listesine bakılmış ve Cengizhan Şimşek’in bu listelerde bulunmaması üzerine Tahkim Kurulu’ndan olumlu bir karar alındığı düşüncesine sahip oldum. Ve bunun üzerine güreşçimizin güreşmesinde bir sakınca olmadığını düşündüm. Sporcumuzun Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ndeki durumu da aynen bu şekilde gerçekleşmiştir. Bilindiği üzere 29 Haziran 2022 tarihinde Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliğine seçildim. Yeni federasyonumuz 1 Ağustos 2022 tarihinden itibaren yağlı güreşte fiili olarak yetki kullanmaya başlamıştır. Daha önce de ifade ettiğim gibi Cengizhan Şimşek ile ilgili problemin hukuki olarak tamamıyla sona erdiği düşüncesinde olduğum için konuyu yeni federasyonumuzun yönetimine bildirme gereği duymadım. Daha doğrusu bu husus aklıma bile gelmedi.

“KÖTÜ NİYETİM VE KASTIM OLMASA DA AF DİLEDİM”

Tüm kamuoyunun haberdar olduğu gibi ben de 2022 yılının son günlerinde Tahkim Kurulu’nun sporcumuz aleyhine verdiği düzeltme ret kararından bilgi sahibi oldum. Konuyu öğrenir öğrenmez TGGF Başkanı’mız Sayın İbrahim Türkiş’e bilgi vermek istedim. Onun da bu konuda TGF Başkanı Şeref Eroğlu tarafından bilgilendirildiğini öğrendim. Bu konuşmamızda federasyon başkanımız İbrahim Türkiş bana sitemini ifade etmiş ve böyle bir konudan tarafının bilgilendirilmemesinin kabul edilemez olduğunu söylemesi üzerine yaşadıklarımı bir kez de kendilerine ayrıntısı ile ifade ettim ve yaşanan bu durum için asla kötü niyetim ve kastım olmasa da af diledim.

“HAKSIZ ELEŞTİRİLERİNE MARUZ KALDIM”

Gerek Tarihi Kırkpınar gerek diğer güreşlerde sporcumuz Cengizhan Şimşek’in bir hak kaybına uğramaması ve güreşebilmesi için bir yönetici ve usta olarak hukuk dairesinde yapılabilecek tüm destekleri yapma gayreti içinde oldum. Bütün iyi niyetime rağmen maalesef başta sporcumuz olmak üzere kamuoyunun belli bir kısmının haksız eleştirilerine maruz kaldım. Spor kulübü yöneticiliği ve federasyon yönetim kurulu üyeliği görevini birlikte yaptığım dönemde kendi kulübüm lehine haksız hiçbir işlem ve yetki kullanmamakla birlikte kamuoyunun bu hususu çok ciddi olarak eleştirdiğini görmüş bulunmaktayım.

TGGF YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİ

Ayrıca sporcumuz Cengizhan Şimşek ile ilgili olarak Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından Tahkim Kurulu’nun düzeltme talebine ilişkin verdiği karar ile ilgili olarak yapılacak uygulama ve olası yaptırımlar konusunda şahsımın yönetim kurulu üyesi olduğu bir yapının yine haksız yere spekülasyona tabi tutulabileceği endişesini taşımaktayım. Bir başka ifade ile Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından Tahkim Kurulu kararı ile ilgili yapılacak uygulamada şahsımın hiçbir şekilde müdahil olmaması alınacak kararların kamuoyu nezdinde daha az tartışılır olmasını sağlayacaktır. Yaşanan tüm bu gelişmeler üzerine şahsımın, ailemin, kulübümün, sporcularımın ve zarar görmemesini sağlamak için hiçbir kusurum ve kötü niyetim olmamasına rağmen TGGF’deki yönetim kurulu üyeliği görevimden 9 Ocak 2023 tarihi itibariyle istifa kararı almış olup, konuyla ilgili TGGF yönetimimizi ve başkanımızı da bilgilendirmiş durumdayım. Söz konusu istifa talebim yönetim kurulu tarafından kabul görmüştür.

“TAM BİR BUÇUK YIL BİLDİRİM YAPMAMASINI DEFALARCA UYARMIŞLAR”

Bundan böyle tüm enerjim ve motivasyonumla, yağlı güreşte ülkemize çok büyük yıldızlar kazandıran Asat Spor Kulübü’ndeki görevime odaklanacak ve ata sporumuz yağlı güreşe hizmet etmeye devam edeceğim. Son olarak tekrar söylüyorum ben bu olayı 2021 Aralık ayında öğrendim bu olay 2016 yılından beri devam ediyormuş ve iyi niyetimle bu işi çözmeye çalıştım bu olayı benim üstüme yıkmaya çalışıyorlar. Bu olay üç günlük yayla olayı değil bu olay anne baba hastalığı değil tam bir buçuk yıl bildirim yapmaması defalarca uyarmışlar ama neticeye ulaşılamamış. Kamuoyuna saygılarımla duyurulur.” denildi

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Aksu’da başpehlivan Finalde Cengizhan Şimşek'i Yenen  Mehmet Yeşil Yeşil oldu
Aksu

Antalya Aksu’da başpehlivan Finalde Cengizhan Şimşek'i Yenen Mehmet Yeşil Yeşil oldu

Aksu Güreşleri Başpehlivanı kim oldu. Antalya Aksu Güreşlerinde Oldukça zorlu geçen finalde ise Cengizhan Şimşek’i yenen Mehmet Yeşil Yeşil başpehlivanlık kemerini kazandı. Güreş ağalığını ise Şahin Kırbıyık aldı.

Baspehlivan Cengizhan ŞİMŞEK  Cayırlara Dönüyor
Korkuteli

Baspehlivan Cengizhan ŞİMŞEK Cayırlara Dönüyor

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, başpehlivan Cengizhan Şimşek'in 10 Mart'tan geçerli olmak üzere 3 ay 15 gün hak mahrumiyeti cezasına çarptırıldığını duyurdu.

Başpehlivan Mustafa Taş oldu
Antalya

Başpehlivan Mustafa Taş oldu

Kırkpınar 2022 Şampiyonu Başpehlivan Cengizhan Şimşek’in altın kemerinin ve kupasının iade edilmesine karar verildi

Kırkpınar’da Antalya’ya ŞOK ! Şampiyon değişiyor mu?
Antalya

Kırkpınar’da Antalya’ya ŞOK ! Şampiyon değişiyor mu?

Doping kontrol havuzuna alınan Cengizhan Şimşek, yer bildirimi yapmadığı nedeniyle Tahkim Kurulu tarafından hak mahrumiyeti cezası aldı.

Antalya Büyükşehir güreşçileri sezona damga vurdu
Antalya

Antalya Büyükşehir güreşçileri sezona damga vurdu

Antalya Büyükşehir güreşçileri sezona damga vurdu

Antalya Güreş ağası Yörük beyi  Korkuteli Gündem Gazete Sahibi Hamdi Sarıca'nın Mutlu Günü
Korkuteli

Antalya Güreş ağası Yörük beyi Korkuteli Gündem Gazete Sahibi Hamdi Sarıca'nın Mutlu Günü

Antalya Güreş ağası Yörük beyi Korkuteli Gündem Gazete Sahibi Hamdi Sarıca Oğlu Ahmet Sarıca Yağmur Kocaman ile Evlendi .