BÖCEK KIŞKIRTIYOR, UYSAL TOPARLIYOR
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Antalya İlçe kongreleri, Serik ilçe kongresinin yapılması ile tamamlandı. İl kongresi ise 16 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında yapılacak.
CHP’yi 31 Mart 2024’te yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerine taşıyacak ilçe örgütleri oluşurken, gözler il başkanlığı ve önümüzdeki dönemde belirlenecek büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarında olacak.
ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN BÖCEK, UYSAL’A SATAŞTI
Önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde yeniden büyükşehir belediye başkanlığına aday olmak istediğini açıklayan Muhittin Böcek, kentin yerel gazetesi “Antalya’nın Gündemi”ne verdiği röportajda Muratpaşa Belediye Başkanı Murat Uysal’ı isim vermeden hedef aldı.
Böcek, “Ben şovlarla, numaralarla aday olmam. Ben çok netim. Ben direk aday olurum. Ya da aday adayı olsam bile ilçeme geri dönmem” diyerek, 2019 yılında büyükşehir belediye başkan adayı gösterilmeyince Muratpaşa Belediye Başkan adayı olan Murat Uysal’a sataştı.
Böcek, ilçe belediye başkanlarını da ilçe kongrelerine müdahil olmakla suçladı.
UYSAL’DAN BİRLEŞTİRİCİ MESAJ
Muratpaşa Belediye Başkanı Murat Uysal da, aynı gazeteye verdiği röportajda hem ilçe kongreleri hakkında hem de il kongresi hakkında birleştirici mesajlar vermeyi tercih etti.
Böcek’in kendisini hedef alan sözlerine yanıt vermeyen Uysal, il kongresi için de partinin yıpranmaması için ‘uzlaşıyla tek aday çıkartılması’ çağrısında bulundu.
“Yeni siyasete giren insanlar, son 10 yılda 15 yılda girenler CHP kültürünü anlayamıyorlar” diyen Uysal, il başkanlığı için de şu çağrıda bulundu: Mümkünse liyakat sahibi bir kişide yüzde 100 bir uzlaşma olabilirse çok iyi olur çünkü seçimlere çok kısa süre var. Liyakatli bir tek adayla anlaşılabilir ise çok iyi olur. Çünkü siyasi rekabetin bozduğu bazı dengeleri düzeltecek kadar vakit yok.”
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in kendi partisinin ilçe belediye başkanlarını hedef almasına rağmen, Murat Uysal’ın partinin yerel seçimlerde sorun yaşamaması için uzlaşma çağrısı yapması dikkat çekerken, il başkanlığı seçiminde hangi çizginin CHP delegesinin desteğini göreceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak. Kaş aydın haber
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 2025/60355 sayılı soruşturmada ifade veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP içindeki adaylık süreçleri, seçim finansmanı ve Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı hazırlıklarına ilişkin çarpıcı beyanlarda bulundu. Başkan Böcek'te Ne para varmış bee
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek hakkında flaş ev hapsi kararı! 5 Temmuz 2025'ten beri tutuklu olan Böcek’in avukatı Hüseyin Kaya'dan ilk açıklama geldi. Detaylar haberimizde.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu yıl 30 Mayıs-1 Haziran 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 4. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’ne tüm Antalyalıları davet etti.
Antalya Mimar Sinan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen AESOB’un geleneksel iftar yemeğine Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve esnaflar katıldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, çevre ve doğa dostu projeleriyle aldığı çevre ödüllerine bir yenisini daha ekledi. 40 ülkeden 94 belediyenin üye olduğu Asya Belediye Başkanları Forumu’nun düzenlediği yarışmada devamı haberimizde
CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı’nın başkanlığında yapılan toplantıya, 19 ilçe başkanı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Parti Meclisi Üyesi Şengül Yeşildal, Antalya Milletvekilleri Cavit Arı ve Aliye Coşar ile Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu katıldı.