CHP’de dikkat çeken bir disiplin kararı alındı. Antalya’dan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan ile Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’in de aralarında bulunduğu 5 belediye başkanı, kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edildi. CHP Sözcüsü Müslim Sarı, MYK’da alınan kararı kamuoyuna açıkladı.
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) belediye başkanlarına yönelik alınan disiplin kararı Antalya siyasetinde gündem oldu.
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Antalya’dan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan ile Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik hakkında kesin ihraç talebiyle disiplin süreci başlattı. İki belediye başkanı tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildi.
CHP Sözcüsü Müslim Sarı tarafından açıklanan karara göre, disipline sevk edilen toplam 5 belediye başkanından 2’si Antalya’da görev yapıyor.
Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan ve Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik hakkında kesin çıkarma talebiyle tedbirli disiplin süreci işletilecek.
Karar kapsamında İstanbul’dan ise Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu ve Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı disipline sevk edildi.
CHP MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Müslim Sarı, parti üyelerinin başka siyasi partiler lehine faaliyet yürütmesinin disiplin suçu olduğunu söyledi.
Sarı, CHP’nin kurumsal kimliğinin korunması gerektiğini belirterek, gelinen aşamada 5 belediye başkanı hakkında disiplin sürecinin başlatılmasına karar verildiğini açıkladı.
Sarı, Antalya’daki iki ismi açıklarken Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan ve Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik hakkında da İstanbul’daki üç belediye başkanıyla aynı sürecin işletildiğini bildirdi.
Böylece Antalya’nın iki önemli ilçesinin belediye başkanı, CHP’de kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen isimler arasında yer aldı.
CHP Sözcüsü Müslim Sarı, disiplin kararlarının devam edebileceğinin mesajını da verdi. Parti yönetiminin gelişmeleri takip ettiğini belirten Sarı, parti kurallarına ve kurumsal kimliğe aykırı hareket edildiğinin değerlendirilmesi halinde aynı süreçlerin işletileceğini ifade etti.
CHP’nin aldığı kararın ardından gözler, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan ve Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik hakkında yürütülecek disiplin sürecine çevrildi.
Antalya ve ilçelerinde 28, 29 ve 30 Eylül 2026 tarihlerinde açıklanan vefat ve cenaze haberlerini derledik. Alanya’dan Elmalı’ya, Kumluca’dan Serik, Aksu ve Muratpaşa’ya kadar vefat eden vatandaşların isimleri ve açıklanan cenaze bilgileri haberimizde.
Antalya Manavgat’ta yaya geçidinden karşıya geçen Halil K.’ye motosiklet çarptı. Güvenlik kamerasına yansıyan kazada ağır yaralanan yaya yoğun bakıma alındı.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde D-400 Karayolu Çolaklı Kavşağı’nda meydana gelen feci trafik kazasında, kontrolden çıkarak önce araca çarpıp sonrada devrilen tır yol kenarında bekleyen yabancı uyruklu 2 kadının üzerine düştü. İki kadın olay yerinde hayatını kaybederken, tır sürücüsü yaralandı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeni Parti Antalya Milletvekili Mustafa Erdem hakkında TCK'nın 252. maddesi kapsamında “rüşvet” suçundan re’sen soruşturma başlattı. Erdem ise daha önce gündeme gelen para talebi iddialarını reddederek herhangi bir hukuk dışı işlem talep etmediğini açıklamıştı.
Antalya’nın geleceği için hayati öneme sahip su kaynakları Antalya Su Zirvesi’nde masaya yatırıldı. Vali Hulusi Şahin, Korkuteli Barajı’nda uygulanan akıllı sayaç sistemini su tasarrufuna örnek gösterirken, zirveye katılan Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran sürdürülebilir su yönetiminin önemine dikkat çekti.
D-400’de Sabah Faciası: Motosiklet Sürücüsü Öldü, 1 Kişi Ağır Yaralı veya Manavgat’ta D-400 Kana Bulandı: Feci Kazada 1 Ölü, 1 Ağır Yaralı.