Çörek otu yağı nasıl kullanılır? Çörek otu yağı içilir mi, sürülür mü?

Yüzyıllardır tüketilmekte olan çörek otu, son derece özel ve sağlığa pek çok faydası olan bir baharat olarak tanımlanmaktadır. Özellikle alternatif tıp ile ilgilenmekte olan kişilerin oldukça dikkatini çekmekte olan bir üründür.

Çörek otu yağı nasıl kullanılır? Çörek otu yağı içilir mi, sürülür mü?

Yüzyıllardır tüketilmekte olan çörek otu, son derece özel ve sağlığa pek çok faydası olan bir baharat olarak tanımlanmaktadır. Özellikle alternatif tıp ile ilgilenmekte olan kişilerin oldukça dikkatini çekmekte olan bir üründür.

Çörek Otu Yağı Nasıl Kullanılır?

Bu yağın nasıl kullanıldığının bilinmesi büyük bir öneme sahiptir. Çünkü birçok faydası olan bu yağ doğru kullanıldığında faydalarını göstermekte iken yanlış kullanıldığında ise zararlarını ortaya çıkarabilmektedir. Fazla kullanımı kesinlikle önerilmemektedir. Yeterli ve doğru oranda kullanımı ile faydalarını ortaya çıkarmaktadır. Hem direkt olarak ağızdan alınabilen hem de sürülerek kullanılabilen çörek otu yağı ile soğuk sıkım çörek otu yağı kullanımı aynıdır. 

Tüketimi gerçekleştirilmeden önce de bir uzmana danışılması önerilmektedir. Genelde bir bardak suyun içerisine bir tatlı kaşığı atılarak bu su içilmektedir. Aynı zamanda salataların veya yemeklerin içerisine de eklenebilmektedir. Bir diğer kullanımında ise bir kase yoğurda bir çay kaşığı kadar konulmaktadır. Kahvaltı öncesinde aç olarak tüketilebilmektedir. Böylelikle çörek otu yağ faydaları ortaya çıkabilmektedir.

Çörek Otu Yağı Nasıl Tüketilmeli?

Soğuk sıkım olarak kullanılması gerekmektedir. Pişirilmeye uygun bir yağ değildir. Bundan dolayı daha çok salatalara ve yemeklere sonradan eklenmektedir. Ayrıca tek başına günde bir çay kaşığı tüketimi de uygun görülmektedir. Pişirilmeden ve doğru bir şekilde kullanımı oldukça faydalıdır. Bununla birlikte su ile karıştırılarak da tüketilebilmektedir.

Çörek Otu Yağı Günde Ne Kadar İçilmeli?

Çörek otu yağının faydalarını bilen kişiler çörek otu yağı günde ne kadar içilmeli sorusunu sıkça sormaktadır. Bu durum kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. Bundan dolayı kullanımı için bir uzmandan yardım alınması önerilmektedir. Böylelikle daha doğru bir kullanım gerçekleştirilmektedir. Faydaları da doğru kullanım ile birlikte ortaya çıkmaya başlamaktadır.

Çörek Otu Yağı Aç mı Tok mu İçilir?

Mideye herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Mideye bir zararı bulunmadığından dolayı da aç bir şekilde de tüketilebilmektedir. Bu tamamen bireysel bir tercihtir. Aç veya tok karna tüketilebilmekte ve her iki durumda da faydalarını göstermektedir. Bununla birlikte zayıflama konusunda etkili olduğu da bilinmektedir ve bu konuda oldukça ön plana çıkan yağlar arasında yer almaktadır. Mutlaka pişirilmeden tüketilmesi gerekmektedir.

Zayıflamak İçin Çörek Otu Yağı Kullanımı

Son dönemlerde birçok kişi zayıflamak için çörek otu yağı kullanımı gerçekleştirmektedir. Yağın metabolizmayı daha hızlı bir hale getirdiği bilinmektedir. Bundan dolayı da popüler diyet listelerinde sıkça yer almaktadır. Zayıflamak için kullanıldığında bir bardak su içerisine bir çay kaşığı eklenmekte ve ardından tüketilmektedir. Soğuk sıkım çörek otu yağı kullanımı ise daha faydalıdır.

Çörek Otu Yağının Cilde Faydaları

Tıkanmış olan gözeneklerin açılmasını sağlamaktadır.
Hormonal nedenlerden dolayı çıkan sivilcelerin tedavisinde kullanılmaktadır.
Mantar ve sedef gibi hastalıklara iyi gelmektedir.
Vitiligo olarak bilinen cilt hastalığı için de oldukça faydalıdır.
Yaz aylarında cilde sürüldüğünde güneşin zararlı olan ışınlarından kişinin korunmasını sağlamaktadır.

Habertürk

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Akdeniz Ziraat  Fakültesi Yeni Satış Yerı Hizmette
Antalya

Akdeniz Ziraat Fakültesi Yeni Satış Yerı Hizmette

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi çiftliğinde ve seralarında üretilen ürünlerin satışının yapıldığı Yeni Satış Yeri Açılışı gerçekleştirildi.

Antalya Büyükşehir ilk mecliste Komisyon ve birlik üyeleri belli oldu
Antalya

Antalya Büyükşehir ilk mecliste Komisyon ve birlik üyeleri belli oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni dönemin ilk toplantısını yaptı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in teleferik kazası kurtarma çalışmalarını takip etmek üzere olay yerinde olması nedeniyle meclisi en yaşlı üye sıfatıyla AK Parti İbradı Meclis üyesi Kemal Çiftçioğlu açtı. Toplantıda Başkanlık Divanı, encümen, birlik ve komisyon üyeleri belirlendi.

Başkan Muhittin Böcek   ,Mesut Kocagöz 'ün Tutuklanmasından son açıklama yaptı
Antalya

Başkan Muhittin Böcek ,Mesut Kocagöz 'ün Tutuklanmasından son açıklama yaptı

Mesut Başkanımıza uygulanan hukuki yaklaşımın ve hızın ülkede bugüne kadar yaşanan tüm benzer konularda uygulanmamış olması da ayrıca düşündürücüdür. Hukuka karşı saygımız ve sorumluluğumuz nedeni ile konuyu en ince ayrıntısına kadar takip edeceğimizin bilinmesini isterim.

Antalya Döşemealtı'nda ilk meclis  Komisyon ve Encumenler belli oldu.
Döşemealtı

Antalya Döşemealtı'nda ilk meclis Komisyon ve Encumenler belli oldu.

Döşemealtı Belediye Meclis Başkan Vekilliğine CHP’li Mehmet Kula asil, CHP’li Metin Yaraşçı ise yedek olarak seçildi. Meclis Divan katibi asil üyeliklerine CHP’li Durkadın Bora, CHP’li Mehmet Özkaya, yedek üyeliklere ise CHP’li Mustafa Kaya ve CHP’li Onur Çot seçildi. Döşemealtı Belediye Encümen üyeliklerine ise CHP’li Metin Yaraşçı ve CHP’li İsmail Gök seçildi

Antalya Teleferik Kazasında Kurtama Çalışmaları  sürüyor
Antalya

Antalya Teleferik Kazasında Kurtama Çalışmaları sürüyor

Antalya 'da Turistik amaçlı kullanılan Teleferik te meydana gelen kazada 1 kişi Memiş Gümüş hayatını kaybederken 8 kişi yaralandı. Vagonlarda 184 kişi mahsur kalmış kurtarma çalışmaları sürüyor işte detaylar

İçişleri Bakanı Yerlikaya  dan Teleferik Kazası Hakkında Açıklama
Antalya

İçişleri Bakanı Yerlikaya dan Teleferik Kazası Hakkında Açıklama

Bugün 12 nisan 2024 cuma günü Antalya Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu-Tünektepe teleferik hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi sonucu vagonlardan biri kayalık bölgeye düşmüş; teleferikte bulunun 1 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiş, 7 kişi ise yaralanmıştır