Dünyanın en iyi Restorant ödülü Antalya'da

DÜNYANIN EN İYİ RESTORAN KİTABI ÖDÜLÜ ANTALYA'YA GELDİ Dünyanın en prestijli restoran kitabı ödülü Gourmand Awards, “7 MEHMET" kitabı ile Antalyamıza geldi. 28 bin kitap içinden birincilik ödülü 27

Dünyanın en iyi Restorant ödülü Antalya'da

 

Dünyanın en prestijli restoran kitabı ödülü Gourmand Awards, “7 MEHMET" kitabı ile Antalyamıza geldi. 28 bin kitap içinden birincilik ödülü 27 Mayıs 2023'te İsveç'te takdim edildi.

1937'den bu yana üç kuşağın emeği, 7 Mehmet'i Türkiye'nin simge restoranlarından birine dönüştürdü. Yaşar Kemal, restoranın anılarında şöyle yazmıştı: "Akdeniz restoranı. Akdeniz kadar büyük ve güzel".

7 Mehmet'in göz kamaştırıcı başarısının arkasında, mevcut işletmeci ve canım kardeşim Mehmet Akdağ’ın, babası rahmetli Hakkı Akdağ’ın ve kurucu 7 Memet’in benzersiz damak zevkleri ve yorulmak bilmeyen çabaları bulunmaktadır. Mehmet Akdağ'ın başarısı, yalnızca babası ve dedesinden devraldığı mirasın bir sonucu değil, aynı zamanda kişisel yetenek ve azminin bir ürünüdür.

Mehmet Akdağ, kendi özgün stilini geliştiren ve bu sayede kaliteli, sürdürülebilir bir işletme oluşturan bir isimdir. Başarısının anahtarını sadece damak zevki oluşturmamakta, bu başarıyı şekillendiren bir dizi unsur bulunmaktadır. Bunlar arasında sürekli olarak daha iyiyi hedefleme, farklı lezzetlere karşı açıklık, etkileyici işletme yetenekleri ve detaylara özen gösterme sayılabilir.

Vedat Milor'un özel bir köşe yazısında ifade ettiği gibi, "Eğer bir yabancı arkadaşımla Türkiye'nin mutfak kültürünü en iyi temsil eden restorana gitme fırsatım olsaydı, seçimim kesinlikle 7 Mehmet olurdu." Bu seçimi ise şu şekilde gerekçelendirir: Hem malzeme kalitesi hem de çeşitlilik ve evrensellik bakımından, 7 Mehmet'in mutfak felsefesi takdiri hak eder. Yeniliklere kapılarını ardına kadar açarken, geleneklere sıkı sıkıya bağlı kalmamış ve yıllar süren usta ellerin çabalarının oluşturduğu eşsiz lezzetlerini, estetik ve özgün bir sunumla misafirlerine takdim ederler.

Aydın Boysan, "Bir restoran bir şehrin, hatta bir ülkenin simgesi olabilir mi? Elbette olabilir" demiştir.

7 Mehmet bir restorandan, Mehmet Akdağ da bir şeften çok daha fazlasıdır tanıyanlar için. Sevgili kardeşim Mehmet, sadece dünyanın ünlü şeflerinden biri değil, tanıdığım gençlik günlerinden beri herkesin yardımına koşan, mütevaziliği ile şaşırtan, ailesine bağlı, güzel her işi destekleyen, daima çalışanlarının yanında olan kocaman yürekli biridir. Babası Hakkı Akdağ’ın bugünleri görmesini çok arzu ederdim.

Peki bu restoran neden bu kadar özel? Hikayesi nedir, neden 7 Mehmet denir? Sezen Aksu'nun adı ile anılan “Sezen Pilavı”ndan, Mustafa Kemal Atatürk'e sunulan özel zeytinyağlı taze fasulyeye kadar, bu restoranın duvarları sayısız özel hikâyeyi barındırır... 100 yıla yakın bir süredir efsanesini büyüterek, lezzetlerini çeşitlendirerek ayakta kalan bir restoranın sırları neler? Günümüzde adından sıkça söz ettiren "sürdürülebilirlik, israfsız mutfak, mevsimsellik, okul olmak" gibi kavramlar onlarca yıldır bu restoranın genlerinde nasıl yer etmiş? "7 Mehmet - Hikayeler, Ürünler ve Tarifler" kitabı bu sorulara cevap verecek, size öğretecek ve tarifleriyle sofralarınızı ve dimağınızı şenlendirecek.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Müftüsü değişti Yeni Antalya Müftüsü Aydın Yığman kimdir?
Antalya

Antalya Müftüsü değişti Yeni Antalya Müftüsü Aydın Yığman kimdir?

Antalya Müftüsü değişti. Resmî Gazete ’de yayımlanan kararnameyle Aydın Yığman Antalya İl Müftüsü olarak atandı. Aydın Yığman kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir, nerelerde görev yapmıştır? İşte yeni müftü Aydın Yığman’ın biyografisi ve görev geçmişi…

Elmalı Devlet Hastanesi’ne Hayırseverler tarafından Tıbbi Cihaz Bağışı Yapıldı
Elmalı

Elmalı Devlet Hastanesi’ne Hayırseverler tarafından Tıbbi Cihaz Bağışı Yapıldı

Elmalı Devlet Hastanesi Ameliyathane Biriminde kullanılmak üzere hayırsever vatandaşlardan Salih Kurubaş, Mehmet kurubaş, Ahmet Torun,Mehmet Aktaş,İbrahim Gökkaya ve Süleyaman Sarıoğlu tarafından Tıbbi cihaz bağışlandı.

Korkuteli’nde Ekmeğe Zam Yok
Korkuteli

Korkuteli’nde Ekmeğe Zam Yok

Antalya’da 1 Ağustos itibarıyla ekmeğe zam geliyor. Ancak Korkuteli’nde fırıncılar fiyatları sabit tutma kararı aldı.

Savcı Ozan Kapıcı Antalya Korkuteli'nin  İlk Cumhuriyet Başsavcısı oldu
Korkuteli

Savcı Ozan Kapıcı Antalya Korkuteli'nin İlk Cumhuriyet Başsavcısı oldu

Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun 2025 yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ile birlikte Antalya Korkuteli ilçesine ilk kez Cumhuriyet başsavcısı ataması yapıldı

Başkan Sadullah Güneş, Bahçeli’yi ziyaret etti Antalya Teşkilatı olarak buradayız, ayaktayız, Liderimizin emrindeyiz!
Antalya

Başkan Sadullah Güneş, Bahçeli’yi ziyaret etti Antalya Teşkilatı olarak buradayız, ayaktayız, Liderimizin emrindeyiz!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanı Sadullah Güneş , Ankara’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

Antalya’da son bir haftada 224 şüpheli tutuklandı
Antalya

Antalya’da son bir haftada 224 şüpheli tutuklandı

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün il genelinde gerçekleştirdiği yoğun denetim ve operasyonlar sonucunda, binlerce şahıs sorgulandı, aranan yüzlerce kişi yakalandı, 224 kişi tutuklandı.