Muratpaşa

Filmlerle Türk sinema tarihi

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde, bu pazar ‘Susuz Yaz’la başlayacak ‘Pazar Sineması’ gösterimleriyle Türk sinema tarihine bir pencere açacaklarını belirterek “Altın Portakal Film Festivali dolayısıyla sinemanın başkenti unvanını hak eden Antalya’mızın sinema alanındaki entelektüel birikimini koruması ve geliştirmesi lazım” diye konuştu.

Filmlerle Türk sinema tarihi

Altın Portakal Film Festivali’yle yarım asrı aşkın süredir Türk sinemasına büyük destekler veren Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, 6 hafta devam edecek ‘Pazar Sineması’ gösterimleriyle sinemaseverleri Türk sinema tarihinde bir yolculuğa çıkaracak.

İLK GÖSTERİM PAZAR

Bu pazar gerçekleştirilecek ilk gösterimde, Metin Erksan’ın yönetmenliğini yaptığı ve Türk sinemasına Berlin Film Festivali’nde ilk büyük ödülü kazandıran 1963 yapımı ‘Susuz Yaz’ filmi yer alacak. Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek gösterimin ardından Modern Zamanlar Sinema Derneği’nden Tuncer Çetinkaya moderatörlüğünde Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Levent Yaylagül’ün konuşmacı olarak katılacağı söyleşi gerçekleştirilecek.

SİNEMANIN BAŞKENTİ ANTALYA

Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya’nın, 57’nci yılını geride bırakan Altın Portakal Film Festivali dolayısıyla sinemanın başkenti unvanını hak ettiğini belirterek, “Yarım asrı geçen tarihiyle Antalya Altın Portakal Film Festivali, bir modern sanat olan sinema alanında bizim de parçası olduğumuz coğrafyada çok rastlanabilecek bir şey değil. Müthiş bir şey ve Antalya’mıza çok yakışıyor” dedi. Ancak bu durumun Antalya’nın sinema alanındaki entelektüel birikimini koruması ve geliştirmesi gerekliliğini ortaya çıkardığının altını çizen Başkan Uysal, şunları söyledi:

“İnsanları sinemayla ilgili hale getirmeye çalışmamız lazım. Türk sinema tarihinin burada canlı kalması lazım. Dünya sineması klasiklerini burada biliniyor olması lazım. Türk ve dünya sinemasına damgasını vurmuş yönetmenlerin, oyuncuların biliniyor olması lazım. Buna bir katkı olmak üzere, Muratpaşa Belediyesi olarak 6 hafta süresince her pazar, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde Türk sinemasının klasiklerinin gösterimine başlıyoruz. Susuz Yaz’la başlayıp Üç Tekerlekli Bisiklet, Muhsin Bey, Adı Vasfiye gibi çok önemli filmlerin gösterimleriyle devam edecek. Sonrasında gösterimler dünya klasikleriyle sürecek.”

SİNEMA KÜLTÜRÜ VURGUSU

Muratpaşa Belediyesi olarak, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ulusal yarışmanın iptal edildiği dönemde Altın Portakal ödüllü filmleri sinemaseverlerle buluşturduklarını hatırlatan Başkan Uysal, ulusal yarışmanın Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce yeniden başlatılmasının önemine dikkat çekti. “Geleneği oluşturmak çok çok zor ama bir geleneği yıkmak çok kolaydır” diyen Başkan Uysal, sivil toplum kuruluşlarının, yerel yönetimlerin bölge coğrafyasının en uzun soluklu sinema festivaline sahip Antalya’da sinema kültürünü yüksek düzeyde tutulması konusunda çalışması gerektiğini söyledi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Muratpaşa'da İYİ Parti Başkan adayı CHP destek veriyor
Muratpaşa

Antalya Muratpaşa'da İYİ Parti Başkan adayı CHP destek veriyor

İYİ Parti Muratpaşa Belediye Başkan adaylığından çekilerek CHP’ye katılan Turgut Bucak ve İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanlığından istifa ederek CHP rozeti takan Erdal Özçivi’nin ardından Antalya’da CHP’ye katılımlar devam ediyor.

MURATPAŞA’YA DEĞER KATAN İŞ İNSANLARI DERNEĞİNDEN ÜMİT UYSAL’A TAM DESTEK
Korkuteli

MURATPAŞA’YA DEĞER KATAN İŞ İNSANLARI DERNEĞİNDEN ÜMİT UYSAL’A TAM DESTEK

Muratpaşa’ya Değer Katan İş İnsanları Derneği, mevcut Muratpaşa Belediye Başkanı ve Muratpaşa Belediye başkan adayı olan Ümit Uysal’a 31 mart 2024 seçimlerinde tam destek verdiklerini açıkladı. 

Antalya  CHP Belediye Başkan adayları hepbirlikte toptancı halinde
Antalya

Antalya CHP Belediye Başkan adayları hepbirlikte toptancı halinde

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Milletvekilleri Cavit Arı ve Aliye Coşar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Muhittin Böcek, İlçe Başkanları, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kepez Belediye Başkan Adayı Mesut Kocagöz, Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Menderes Dal ve yönetim birlikte Antalya Toptancı Hali'ni ziyaret ettiler. Hal esnafları ile bir araya geldiler.

Türkiye ittifakı Antalya  Muratpaşa'da Kuruluyor
Muratpaşa

Türkiye ittifakı Antalya Muratpaşa'da Kuruluyor

İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Erdal Özçivi, iyi parti eski Kepez İlçe Başkanı Mesut Emrah Yıldırımlar, İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Başak Karataş ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 150 ye yakın İYİ Partili Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldı.

Ümit Uysal Başkanlığında CHP Muratpaşa listesi belli oldu. İşte  o liste.
Muratpaşa

Ümit Uysal Başkanlığında CHP Muratpaşa listesi belli oldu. İşte o liste.

Günlerdir Konuşulan Tartışılan merakla beklenen Ümit Uysal Başkanlığında Antalya Muratpaşa CHP Belediye meclis üyelerinin listesi yayınlandı

CHP Muratpaşa Seçim Ofisi Görkemli Açılış.
Muratpaşa

CHP Muratpaşa Seçim Ofisi Görkemli Açılış.

Muratpaşa ilçesinin Başarılı çalışkan Başkanı Ümit Uysal seçim ofisinin açılında