Antalya’da Uluslararası Keçi Çalıştayı 19 Eylül’de Düzenlenecek
Antalya’da Keçi Yetiştiriciliği Masaya Yatırılıyor
Uluslararası Keçi Çalıştayı 19 Eylül’de Antalya’da
Keçi Etine Alternatif Vurgusu: Antalya'da Çalıştay Düzenlenecek
Keçi Varlığı Azalıyor, Sektör Antalya’da Buluşuyor
Antalya Keçi Çalıştayı’na Ev Sahipliği Yapacak
Çandır: “Keçi Eti Kırmızı Et Açığını Kapatabilir”
Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Antalya’nın Türkiye’de en fazla keçi yetiştirilen ikinci il konumunda olduğunu belirterek, keçi varlığının son 30 yılda yarı yarıya azaldığına dikkat çekti.
Keçi etinin, kırmızı et açığının kapatılmasında önemli bir alternatif olduğunu vurgulayan Çandır, keçi üreticilerinin karşılaştığı sorunlara çözüm aramak amacıyla önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını söyledi.
Çandır, “Bu kapsamda, keçi üreticileri ve ürünleri açısından sorunlara dikkat çekmek ve çözüm önerileri sunmak amacıyla 19 Eylül’de Borsamız, İl Tarım Müdürlüğü ve Tarım Konseyi iş birliğiyle Uluslararası Keçi Çalıştayı düzenleyeceğiz. Türkiye ve ilgili ülkelerden sektör paydaşlarının katılımıyla gerçekleşecek çalıştayımıza hepinizi davet ediyorum” dedi.
Çalıştayda, keçi yetiştiriciliği, keçi sütü ve eti üretimi, pazar sorunları, sürdürülebilirlik ve hayvancılık politikaları gibi birçok konu başlığının ele alınması bekleniyor.
Antalya’da düzenlenen 28. Geleneksel Konyaaltı Feslikan Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde nefes kesen final geride kaldı. Er meydanında altın kemere uzanan isim Erkan Taş oldu. İşte Feslikan'da kürsüye çıkan pehlivanlar ve tüm detaylar...
2026 Sezonun 33. büyük organizasyonu olan Antalya 28. Feslikan Yağlı Güreşleri 19 Temmuz 2026 Pazar günü başlıyor. Başpehlivan kim Olur Kanal V ve Rumeli TV'den canlı yayınlanacak dev organizasyonun tüm detayları haberimizde.
Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle Antalya’nın Elmalı ilçesine atanan yeni Kaymakam Adem Balkanlıoğlu, görevine hızlı bir başlangıç yaptı. İlk resmi ziyaretini Antalya Valisi Hulusi Şahin’e gerçekleştiren Balkanlıoğlu’nun, Elmalılı hemşehrileriyle buluşacağı ilk tarih ve etkinlik de belli oldu.
Kayseri Vali Yardımcılığına atanan Sezgin Üçüncü’nün ardından Korkuteli Kaymakamlığı koltuğuna oturan Onur Yılmazer, ilçe protokolü tarafından karşılandı. Göreve hızlı başlayan Yılmazer'in ilk açıklaması ve başarılarla dolu özgeçmişi haberimizde.
Antalya Alanya'da tünel çıkışında kontrolünü kaybederek bariyerlere çarpan motosiklet sürücüsü Özgür Metin, olay yerinde feci şekilde hayatını kaybetti. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
2026 yılı 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde er meydanına çıkan Korkuteli Belediyespor’un başarılı sporcusu Emirhan Yüksel, Tozkoparan Boyu’nda şampiyon olarak memleketine tarihi bir gurur yaşattı.