Keçi Varlığı Azalıyor, Sektör Antalya’da Buluşuyor Uluslararası Keçi Çalıştayı 19 Eylül’de Düzenlenecek

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, keçi etinin kırmızı et açığını kapatmada önemli bir alternatif olduğunu belirterek, 19 Eylül'de Uluslararası Keçi Çalıştayı düzenleneceğini açıkladı. Çalıştayda keçi üreticiliğinin sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırılacak.

Keçi Varlığı Azalıyor, Sektör Antalya’da Buluşuyor Uluslararası Keçi Çalıştayı 19 Eylül’de Düzenlenecek

Antalya’da Uluslararası Keçi Çalıştayı 19 Eylül’de Düzenlenecek

Antalya’da Keçi Yetiştiriciliği Masaya Yatırılıyor

Uluslararası Keçi Çalıştayı 19 Eylül’de Antalya’da

Keçi Etine Alternatif Vurgusu: Antalya'da Çalıştay Düzenlenecek

Keçi Varlığı Azalıyor, Sektör Antalya’da Buluşuyor

Antalya Keçi Çalıştayı’na Ev Sahipliği Yapacak

Çandır: “Keçi Eti Kırmızı Et Açığını Kapatabilir”

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Antalya’nın Türkiye’de en fazla keçi yetiştirilen ikinci il konumunda olduğunu belirterek, keçi varlığının son 30 yılda yarı yarıya azaldığına dikkat çekti.

Keçi etinin, kırmızı et açığının kapatılmasında önemli bir alternatif olduğunu vurgulayan Çandır, keçi üreticilerinin karşılaştığı sorunlara çözüm aramak amacıyla önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

Çandır, “Bu kapsamda, keçi üreticileri ve ürünleri açısından sorunlara dikkat çekmek ve çözüm önerileri sunmak amacıyla 19 Eylül’de Borsamız, İl Tarım Müdürlüğü ve Tarım Konseyi iş birliğiyle Uluslararası Keçi Çalıştayı düzenleyeceğiz. Türkiye ve ilgili ülkelerden sektör paydaşlarının katılımıyla gerçekleşecek çalıştayımıza hepinizi davet ediyorum” dedi.

Çalıştayda, keçi yetiştiriciliği, keçi sütü ve eti üretimi, pazar sorunları, sürdürülebilirlik ve hayvancılık politikaları gibi birçok konu başlığının ele alınması bekleniyor.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Korkuteli Devlet hastanesinde Göz Hastalıkları Uzmanı Sevil Türüdü göreve başladı.
Korkuteli

Korkuteli Devlet hastanesinde Göz Hastalıkları Uzmanı Sevil Türüdü göreve başladı.

Antalya ili Korkuteli Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Sevil Türüdü, hastanede hasta kabulüne başlayarak ilçedeki göz sağlığı hizmetlerine önemli katkı sağlayacak.

Antalya Korkuteli ve Döşemealtı İlçelerinde Çiftçiye 17 Tonluk Nohut Tohumu Desteği
Korkuteli

Antalya Korkuteli ve Döşemealtı İlçelerinde Çiftçiye 17 Tonluk Nohut Tohumu Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen TAKE (Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi) Projesi kapsamında, Antalya genelinde bitkisel üretimi artırmaya yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor.

Korkuteli’nde Geleneksel Çocuk Oyunları Heyecanı Eşleşmeler Belli Oldu!
Korkuteli

Korkuteli’nde Geleneksel Çocuk Oyunları Heyecanı Eşleşmeler Belli Oldu!

Antalya Korkuteli’nde öğrencileri kültürel mirasla buluşturacak olan “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” kura çekimi tamamlandı. Mendil kapmacadan yakantopa kadar pek çok oyun sahaya inecek.

Korkuteli Devlet Hastanesi’ne Yeni Dahiliye Uzmanı Atandı
Korkuteli

Korkuteli Devlet Hastanesi’ne Yeni Dahiliye Uzmanı Atandı

Korkuteli ilçesinde sağlık hizmetleri güçlenmeye devam ediyor. Korkuteli Devlet Hastanesi, hekim kadrosunu genişleterek İç Hastalıkları (Dahiliye) Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Berkay Özata’yı bünyesine kattı.

Antalya Kepez'de Dengesini kaybederek kayalıklardan düşen kadını ekipler kurtardı
Antalya

Antalya Kepez'de Dengesini kaybederek kayalıklardan düşen kadını ekipler kurtardı

Olay,29 mart 2026 pazar günü saat 13.30 sıralarında Antalya Kepez ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Mimar Turgut Cansever Caddesi üzerinde bulunan Mazıdağı seyir alanında meydana geldi.

 Antalya Kepez'de oto boyama atölyesindeki yangında iki iş yeri 2 Araç yandı
Antalya

Antalya Kepez'de oto boyama atölyesindeki yangında iki iş yeri 2 Araç yandı

Antalya'nın Kepez ilçesinde oto boyama atölyesinde 28 mart 2026 cumartesi günü çıkan yangın, bitişikteki iş yerine de sıçradı. Yangında iki iş yeri de zarar görürken, atölyede bulunan 2 araç kullanılamaz hale geldi.