Kocaaliler Belediye Başkanı İlyas Delen, beldenin uluslararası iş birliklerini geliştirmek amacıyla Avrupa açılımını sürdürüyor. UEMP Avrupa Belediye Başkanları Konseyi Kurucu Üyesi olan Başkan Delen’in, Polonya’da gerçekleştireceği temaslarla Kocaaliler’e Avrupa’dan kardeş belediye kazandırılması hedefleniyor.
Kocaaliler Belediyesi, yerel yönetimler arasında uluslararası iş birliğini güçlendirmek ve Avrupa’daki başarılı belediyecilik uygulamalarından yararlanmak amacıyla yeni çalışmalara hazırlanıyor.
Kocaaliler Belediye Başkanı İlyas Delen, UEMP Avrupa Belediye Başkanları Konseyi Kurucu Üyesi olarak Avrupa’daki belediyelerle ilişkilerin geliştirilmesine yönelik temaslarını sürdürüyor.
ATİK Genel Başkanı ve UEMP İcra Kurulu Başkanı Aziz Şahin’in koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, Kocaaliler ile Polonya’daki bir belediye arasında kardeş belediye ilişkisi kurulması hedefleniyor.
Planlanan iş birliğiyle iki yerel yönetim arasında karşılıklı tecrübe paylaşımının artırılması ve ortak çalışmaların hayata geçirilmesi amaçlanıyor.
Başkan İlyas Delen’in önümüzdeki süreçte Avrupa Belediye Başkanları Konseyi toplantılarına katılmak ve yerel yönetim temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirmek üzere Polonya’da temaslarda bulunması planlanıyor.
Görüşmelerde Kocaaliler’in sahip olduğu potansiyelin ve belediyecilik çalışmalarının Avrupa’daki yerel yönetim temsilcilerine aktarılması bekleniyor.
Polonya’da gerçekleştirilmesi planlanan görüşmelerde eğitim, kültür, su yönetimi, ekonomik iş birliği ve yerel kalkınma başlıklarının ön plana çıkması öngörülüyor.
Başkan Delen’in çalışmalarıyla Kocaaliler’de edinilen yerel yönetim tecrübesinin uluslararası platformlara taşınmasının yanı sıra Avrupa’daki başarılı belediyecilik uygulamalarının incelenerek beldeye kazandırılması amaçlanıyor.
Kardeş belediye sürecinin ilerlemesi halinde Kocaaliler’in uluslararası yerel yönetim ağındaki konumunun güçlendirilmesi ve Polonya ile uzun vadeli iş birliklerinin önünün açılması hedefleniyor.




Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Antalya’da gerçekleştirilen Türkiye–Polonya buluşmasında Polonya Senatörü Wojciech Ziemniak ile bir araya geldi. Programda Korkuteli ile Polonya’nın Jarocin Belediyesi arasındaki kardeş belediye ilişkilerinin daha aktif hale getirilmesi görüşülürken, Başkan Caran’a teşekkür belgesi takdim edildi.
Korkuteli Belediyespor ile Bucak Belediyesi Oğuzhanspor’un 2026-2027 sezonundaki grubu belli oldu. İki takım, Profesyonelliğe Geçiş Ligi’nde 13 ekibin bulunduğu 12. Grup’ta mücadele edecek. Lig 17-18 Ekim’de başlayacak.
Antalya Ticaret ve Sanayiciler Birliği’nin (ATSB) 30 Ağustos’ta gerçekleştirilen genel kurulunda Köksal Selçuk yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. Selçuk, yeni dönemde Antalya iş dünyasına yönelik projelere ağırlık vereceklerini belirterek, “Kongre geride kaldı, şimdi hizmet, üretim ve çalışma zamanı” dedi.
Antalya Korkuteli’nde düzenlenen 35. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde finalde Mustafa Taş’ı mağlup eden Ali İhsan Batmaz başpehlivan oldu. Ağalık ihalesinde 9 milyon 777 bin TL taahhütte bulunan Sabri Gülel ise ikinci kez Korkuteli’nin güreş ağalığını üstlendi.
Antalya’nın Korkuteli ilçesinde 30 Ağustos 2026 Pazar günü düzenlenecek 35. Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Güreşleri’nde 54 başpehlivanın kol bağlaması bekleniyor. Büyük heyecana sahne olacak güreşler Kanal V, Tek Rumeli ve Akdenizin Başpehlivanları tarafından canlı yayınlanacak.
Korkuteli Kaymakamı Onur Yılmazer ve Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Şekerci Camii Yaz Kur'an Kursu öğrencileriyle buluştu. Aşağıpazar Mahalle Muhtarlığı'nda düzenlenen etkinlikte çocuklarla keyifli anlar yaşayan protokol, öğrencilere dondurma ikram edip çeşitli hediyeler dağıttı.