HALK EĞİTİM MERKEZİ YILSONU SERGİSİNİ AÇTI
Korkuteli Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından 1 yıl boyunca yapılan el emeği göz nuru ürünler yapılan açılış ile sergilenmeye başlandı. Açılışı Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Milli Eğitim Müdür vekili Abdullah Güven, Saadet Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Yusuf Sarıcalar, SGK Müdürü Süleyman Sapmaz, Ak Parti ilçe Başkanı Osman Nuri Kök, Hayırsever Arif Cebeci, Erol Memioğlu, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Can Caran tarafından gerçekleştirdi.
Korkuteli Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezinin yılsonu sergi açılışı Halk Eğitim Merkez binası önünde gerçekleşti. Halk eğitim Merkezi müdürlüğü binası önünde Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan etkinlik Halk Eğitim Merkezi, Halk oyunları kursiyerlerinin gösterileri ile devam etti. İlk konuşmayı yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Karatopak, “Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde her yıl açılan kurslarda meydana getirilen eserler; yılsonu sergisiyle beğeniye sunulmaktadır. Yüzlerce vatandaşımız bu kurslardan faydalanmaktadır. Halk Eğitim faaliyetine büyük önem veriyoruz.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün “ her zaman, her yerde, herkes için eğitim” vizyonunu tüm belediyelerimiz,, sivil toplum örgütlerimiz, diğer kurum ve kuruluşlarımız, muhtarlarımız ile iş birliği içerisinde gerçekleştiriyor, tüm vatandaşlarımızın eğitime erişimini kolaylaştırmaya, eğitim ihtiyaçlarını talepleri doğrultusunda karşılamaya, hayat boyu öğrenmelerini sağlamaya çalışıyoruz.
Kurumumuzun Misyonu ve vizyonu doğrultusunda belirlemiş olduğumuz hedeflere ulaşmanın gayreti içerisindeyiz.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüze bağlı halk eğitimi merkezlerimizde toplumun ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda yürütülen kurslar 73 farklı alanda 2 bin 990 farklı kurs programı olarak karşımıza çıkmaktadır. Kişisel gelişim alanlarından el sanatlarına, Din Eğitiminden, geri dönüşüm uygulamalarına, yabancı dillerden geleneksel el sanatlarımıza kadar tüm alanlarda açılabilinen kurslarda hayat boyu öğreniyoruz.
2024-2025 Eğitim öğretim süresince kurumumuzda; 45 Adet Genel, 45 adet Mesleki kurs olmak üzere toplam 90 kurs açılmıştır.
Bu kurslardan 631 Erkek Kursiyer, Bin 175 kadın kursiyer olmak üzere toplamda bin 806 kursiyer faydalanmış olup, kurslarda başarı gösteren 838 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazanmıştır.
Kurslarımız vatandaşlar ile devlet arasında köprü vazifesi görmektedir. Devlet-vatandaş işbirliğine halk eğitimi kursları güzel bir örnektir. Faaliyetlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Yeni dönem hedefimizi daha üst sevilere ulaşabilmektir” dedi.
Konuşmaların ardından Oyunları gösterisi sonrası İlçe Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Milli Eğitim Müdür vekili Abdullah Güven, Saadet Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Yusuf Sarıcalar, SGK Müdürü Süleyman Sapmaz, Ak Parti ilçe Başkanı Osman Nuri Kök, Hayırsever Arif Cebeci, Erol Memioğlu, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Can Caran tarafından sergi açılış kandelasını hep birlikte kestiler. Açılış sonrasında ise Halk Eğitim merkezi kursiyerleri tarafından bir yıl boyunca yapılmış olan el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği stantlar gezildi.
Açılışın ardından lokma dağıtımı gerçekleşti. Korkuteli gündem Gazetesi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Korkuteli İlçe Başkanı Alper Kaan Yurt, gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısının ardından ilçe başkanlık divanını kamuoyuna açıkladı.
Antalya İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Korkuteli Devlet Hastanesine gönderilen Üroloji Uzmanı Doktor İsmail Kula ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Mehmet Velat Kalfagil hasta kabulüne başladı.
Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Küçükköy Mahallesi'nde saman balyası yüklü bir tır, henüz belirlenemeyen bir nedenle mahalle içinde alev aldı. Tır şoförünün olay anındaki soğukkanlı müdahalesi, olası bir facianın önüne geçti.
Antalya'nın Korkuteli ilçesinin parlayan eğitim kurumlarından Zeynep Mustafa Kemer Ortaokulu, büyük bir başarıya daha imza attı. Okulun başarılı öğrencilerinden Görkem Kayra Yavaşlar, Parasız Yatılılık ve Bursluluk (PYBS) sınavında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.
Korkuteli ilçesi Beğiş susuzu Mahallesi’nde düzenlenen etkinliğe Vali Hulusi Şahin, Vali Yardımcısı Tahsin Aksu, Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yasin Eriş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
MHP Korkuteli İlçe Başkanlığı görevine ataması yapılan Alper Kaan Yurt’un yönetim kurulu üyeleri belli oldu.