Korkuteli

Korkuteli Kızılaliler Göletinin Yapımı Hızla devam ediyor

Korkuteli Kızılaliler Göletinde çalışmalar devam ediyor. Gövde dolgusu ve dolusavak imalatlarının devam ettiği projede % 48 fiziki gerçekleşme oranı aşılırken

Korkuteli Kızılaliler Göletinin Yapımı Hızla devam ediyor

KIZILALİLER GÖLETİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
Korkuteli Kızılaliler Göletinde çalışmalar devam ediyor. Gövde dolgusu ve dolusavak imalatlarının devam ettiği projede % 48 fiziki gerçekleşme oranı aşılırken DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projeyi bitirmek için adeta zamanla yarıştıklarını söyledi.
Kızılaliler Göletinde şu anda gövde dolgusu ve dolusavak inşaatlarının devam ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “inşaatta ulaşım yolları, gövde, dolusavak sıyırma ve cut-off kazılarını tamamladık. Ayrıca kondivi, enjeksiyon ve batardo imalatlarını da bitirdik. 495 bin m3’lük gövde dolgusunun ise % 17 tamamladık. Çalışmalarımız yıl boyunca aralıksız devam edecek. 2023 yılı içerisinde projeyi bitirip, barajda su tutmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.
Antalyalı üreticilere yılda 19 milyon lira ek gelir
2 040 dekar araziye can suyu verecek Kızılaliler Göletinin bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta “Gölet sayesinde modern sulama ile tanışacak 2 040 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek. Kazançları artacak. Antalyalı üreticiler, 2023 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 19 milyon lira daha fazla kazanacak” dedi.
877 bin m3 su depolayacak
Temelden yüksekliği 32 metre olarak projelendirilen Korkuteli Kızılaliler Göletinin gövdesi homojen dolgu tipinde projelendirildi. 877 bin m3 depolama hacmine sahip olacak baraj, 2 040 dekar araziye can suyu verecek.

Korkuteli Gündem 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Korkuteli Göletlerine Çok Sayıda  Sazan Yavrusu Bırakıldı
Korkuteli

Korkuteli Göletlerine Çok Sayıda Sazan Yavrusu Bırakıldı

Antalya Korkuteli’nde Bahçeyaka, Yeşiloba göleti ve Baraj gölüne toplam 83 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı. 

CHP'li Belediye başkanları yerel yönetimler çalıştayı için Ankara'da.
Korkuteli

CHP'li Belediye başkanları yerel yönetimler çalıştayı için Ankara'da.

Antalya büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel,

Antalya'nın tek BBP meclis Üyesi Mehmet Karakoyun oldu
Korkuteli

Antalya'nın tek BBP meclis Üyesi Mehmet Karakoyun oldu

BBP ilk defa Korkuteli meclisinde temsil edilecek. 31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimler sonrası Cumhur ittifakı listesinden MHP Meclis üyesi olarak seçilen Mehmet Karakoyun istifa ederek Büyük Birlik Partisine geri döndü.

Korkuteli Ak parti Heyeti Başkan Saniye Caran'a  Hayırlı Olsun ziyareti
Korkuteli

Korkuteli Ak parti Heyeti Başkan Saniye Caran'a Hayırlı Olsun ziyareti

31 mart 2024 pazar günü yapılan yerel seçimlere Cumhur ittifakı ile Giren Ak parti Heyeti seçimin galibi Saniye Caran'ı ziyaret ederek tebrik ettiler.

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran ilk meclisi Topladı
Korkuteli

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran ilk meclisi Topladı

Korkuteli Belediyesi Meclisi, Belediye Başkanı Saniye Caran’ın başkanlığında yeni dönemin ilk meclis toplantısını yaptı . Komisyon üyeleri belirlendi.

Korkuteli Belediye Çalışanlarının maaş sevinci
Korkuteli

Korkuteli Belediye Çalışanlarının maaş sevinci

Korkuteli Belediyesi’nde yaşanan maaş krizi dün itibariyle sona erdi. Yaklaşık 3 aydır maaşlarını çeşitli sebeplerden dolayı alamayan belediye personeli maaşlarını dün itibariyle bayram öncesi hesaplarına yattı.