MİNİKLER OKUL YOLUNDA ZABITAYA EMANET
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı Asayiş ve Trafik Tedbirleri konulu yazısına istinaden, Korkuteli Belediyesi zabıta ekipleri okul bölgelerinde güvenlik önlemleri alıyor.
Yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte, okul çevrelerinde artan trafik yoğunluğu sebebi ile Korkuteli Belediyesi zabıta ekipleri okul bölgelerindeki yaya geçitlerinde, öğrenci güvenliğini sağlamak için okul saatlerinde güvenlik önlemleri alıyorlar.
Öğrencilerin okuldan evlerine veya evden okula güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlamak için gerekli tüm önlemleri alan ekipler, aynı zamanda trafik kurallarına uyulması konusunda da sürücüleri bilgilendiriyor.
Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, bu konudaki çalışmalar hakkında şu açıklamalarda bulundu: “İçişleri Bakanlığımızın İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı Asayiş ve Trafik Tedbirleri konulu yazısına istinaden öğrencilerimizin güvenliğini sağlamak için zabıta ekiplerimiz yaya geçitlerinde önlem alıyorlar.
Çocuklarımızın okula güvenli bir şekilde ulaşması, velilerimizin içinin rahat olması bizler için çok önemli. Bu doğrultuda, okul çevresindeki trafik akışını düzenlemeye ve çocuklarımızın güvenliğini artırmaya yönelik tüm tedbirleri alıyoruz. Velilerimizin ve sürücülerimizin bu konuda daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Hep birlikte, çocuklarımızın güvenliğini sağlamak için çalışıyoruz. Şeklinde konuştu.
Korkuteli Belediyesi Kırkpınar mahallesinde 29 eylül 2025 pazartesi günü sosyal tesisin temelini attı. Yoğun katılım olduğu sosyal tesis için Belediye Başkanı Saniye Caran
34.Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Güreşleri final maçında Korkutelili başpehlivanlar kapıştı genç pehlivan Ali İhsan Batmaz, Ali Gürbüz’ü yenerek 34. Altın Kiraz Yağlı Güreşleri Başpehlivanı oldu.
Korkuteli, Antalya – Geleneksel hale gelen ve bu yıl 35’incisi düzenlenecek olan Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri için güreş ağalığı ihalesi gerçekleştirildi. 2026 yılında yapılacak güreşlerin ağası, Sabri Gülel oldu.
Antalya’nın dört bir yanından ve Korkuteli’nden gelen güreş severler, stadyumu doldurarak tarihi güreşlere yoğun ilgi gösterdi. Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran ve eşi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Can Caran’ın ev sahipliğinde sabahın erken saatlerinde belediye önünden kortej ile başlayan güreşlerde 70’i başpehlivan olmak üzere 1000’e yakın pehlivan kol bağladı.
2024-2025 eğitim-öğretim yılında Korkuteli genelinde karnesini alan 8 bin 549 öğrenci için karne töreni düzenlendi. Törene katılan Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.
Antalya Korkuteli Yaşar Yalçın İlkokulu, 2024-2025 eğitim öğretim yılını birbirinden renkli ve anlamlı etkinliklerle tamamladı. 19 Haziran 2025 Perşembe günü okul bahçesinde gerçekleştirilen yıl sonu sergisi