Pirinç yararlı mı, zararlı mı?

Pirinç hep tartışılan bir besin olmuştu. Kimilerine göre zararlı kimilerine göre ise faydalı... Dünyada en yaygın tüketilen besinlerden olan pirincin yararlarını şöyle bir bakalım...

Pirinç yararlı mı, zararlı mı?

Pirinç kolestrol içermez ve son derece yararlı. Çünkü zararlı yağ, kolesterol veya sodyum içermez. Dengeli beslenmenin ayrılmaz bir parçasını oluşturur.

Pirinç dünyanın en çok kullanılan ve yenen gıdalarından biridir çünkü çok küçük miktarları bile insanları sağlıklı ve canlı tutabilir. Kan basıncı yönetimi İçindeki düşük sodyum sebebiyle pirinç yüksek kan basıncı ve hipertansiyon sorunu olanlar için en iyi gıdalardan biri olarak kabul edilir.
Antioksidan düzeylerinizin artırılması müthiş bir fikirdir ve daha fazla pirinç yemek bunu yapmak için harika bir yoldur. Enerji kaynağı Pirinçte karbonhidrat miktarı bol olduğu için, vücuda yakıt sağlar ve beynin normal işleyişine yardımcı olur. Karbonhidratlar vücut tarafından metabolize edilmesi ve fonksiyonel, kullanılabilir enerjiye dönüştürülmesi açısından kaçınılmazdır.
Kanseri önleme Esmer pirinç gibi, tam tahıllı pirinç de birçok kanser türlerine karşı koruma sağlayabilen çözünmez lif bakımından zengindir. Pek çok bilim adamı ve araştırmacı, bu tür çözünmez liflerin kanserli hücrelerin gelişimi ve metastazına karşı vücudu korumak için hayati olduğuna inanıyor. Fiber, özellikle kolorektal ve bağırsak kanserine karşı savunmada faydalı.
Bununla birlikte, lifin yanı sıra, pirinç vücudu serbest radikallerden temizleyen doğal antioksidanlar veya tetikleyicileri olarak da hareket eden C vitamini, A vitamini, fenolik ve flavonoid bileşiklere de sahip. Serbest radikaller organ sistemlerinize ciddi hasar verebilecek ve sağlıklı hücrelerin kanserliye dönüşmesine sebep olabilecek şekilde hücresel metabolizmanın yan ürünleridir.
Alzheimer hastalığı Esmer pirincin, Alzheimer hastalığını dikkat çekici ölçüde önlemeye yardımcı olan nörotransmitterlerin büyüme ve aktivitesini tetikleyen besinlerden yüksek derecede içerdiği öne sürülüyor.

EYT'de son durum merak ediliyor! Düzenleme ne zaman Genel Kurul'a gelecek?EYT'de son durum merak ediliyor! Düzenleme ne zaman Genel Kurul'a gelecek?

EYT düzenlemesi ne zaman çıkacak? EYT düzenlemesi TBMM Genel Kurulu'na gelecek mi? İşte merak edilen detaylar...
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan deprem sonrası flaş kararlar! Emekli maaşı, işsizlik ödemesi...Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan deprem sonrası flaş kararlar! Emekli maaşı, işsizlik ödemesi...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, afet bölgeleri için yapılan çalışmalar kapsamında çeşitli tedbirleri uygulamaya koydu.
 
Milletvekili A. Adayı Safa Sönmez, yaşanan deprem sonrasında soruları sıraladıMilletvekili A. Adayı Safa Sönmez, yaşanan deprem sonrasında soruları sıraladı

İYİ Parti Burdur Milletvekili Aday Adayı Safa Sönmez, yaşanan deprem felaketinin ardından başsağlığı dileyerek, açıklamada bulundu.
 
Burdur'da misafir edilen depremzede öğrenciler için ders zili çaldıBurdur'da misafir edilen depremzede öğrenciler için ders zili çaldı

Burdur'da depremzede öğrenciler için Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi ilk ve ortaokula çevrildi.
 
Burdur'da yangın; Ev kullanılamaz hale geldiBurdur'da yangın; Ev kullanılamaz hale geldi

Burdur'un Taşkapı Köyünde meydana gelen yangın sonrasında ev kullanılamaz hale geldi.
 
Milletvekili Özçelik Bucak'ta, depremzedeleri ziyaret ettiMilletvekili Özçelik Bucak'ta, depremzedeleri ziyaret etti

Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, deprem bölgesi dönüşünde Burdur'un Bucak ilçesine gelerek, depremzedelerle bir araya geldi.
 
Bucaklı 5 yaşındaki Melih'in mektubu yürekleri ısıttıBucaklı 5 yaşındaki Melih'in mektubu yürekleri ısıttı

Burdur İli Bucak ilçesinden deprem bölgesine örgü yeleklerini gönderen 5 yaşındaki Melih'in mektubu duygulandırdı.
 
Antalya'da Depremzededen tüyler ürperten sözlerAntalya'da Depremzededen tüyler ürperten sözler

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Antalya'ya gelen depremzede ailelerin çocukları Hacivat-Karagöz gösterisiyle eğleniyor.
 
Depremde ölenlerin mezarları yürekleri burktuDepremde ölenlerin mezarları yürekleri burktu

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin yarım kalan hikayeleri mezarlara yansıdı. Mezarlara bırakılan ve depremde ölenlere ait eşyalar yürekleri burktu.
 
Deprem bölgesinde damperli tır ve damperli hafriyat kamyonlarına ihtiyaç var!Deprem bölgesinde damperli tır ve damperli hafriyat kamyonlarına ihtiyaç var!

Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından deprem bölgesinde damperli tır ve damperli hafriyat kamyonlarına ihtiyaç olduğu hususunda duyuru yapıldı.

haberglobal

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Akdeniz Ziraat  Fakültesi Yeni Satış Yerı Hizmette
Antalya

Akdeniz Ziraat Fakültesi Yeni Satış Yerı Hizmette

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi çiftliğinde ve seralarında üretilen ürünlerin satışının yapıldığı Yeni Satış Yeri Açılışı gerçekleştirildi.

Antalya Büyükşehir ilk mecliste Komisyon ve birlik üyeleri belli oldu
Antalya

Antalya Büyükşehir ilk mecliste Komisyon ve birlik üyeleri belli oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni dönemin ilk toplantısını yaptı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in teleferik kazası kurtarma çalışmalarını takip etmek üzere olay yerinde olması nedeniyle meclisi en yaşlı üye sıfatıyla AK Parti İbradı Meclis üyesi Kemal Çiftçioğlu açtı. Toplantıda Başkanlık Divanı, encümen, birlik ve komisyon üyeleri belirlendi.

Başkan Muhittin Böcek   ,Mesut Kocagöz 'ün Tutuklanmasından son açıklama yaptı
Antalya

Başkan Muhittin Böcek ,Mesut Kocagöz 'ün Tutuklanmasından son açıklama yaptı

Mesut Başkanımıza uygulanan hukuki yaklaşımın ve hızın ülkede bugüne kadar yaşanan tüm benzer konularda uygulanmamış olması da ayrıca düşündürücüdür. Hukuka karşı saygımız ve sorumluluğumuz nedeni ile konuyu en ince ayrıntısına kadar takip edeceğimizin bilinmesini isterim.

Antalya Döşemealtı'nda ilk meclis  Komisyon ve Encumenler belli oldu.
Döşemealtı

Antalya Döşemealtı'nda ilk meclis Komisyon ve Encumenler belli oldu.

Döşemealtı Belediye Meclis Başkan Vekilliğine CHP’li Mehmet Kula asil, CHP’li Metin Yaraşçı ise yedek olarak seçildi. Meclis Divan katibi asil üyeliklerine CHP’li Durkadın Bora, CHP’li Mehmet Özkaya, yedek üyeliklere ise CHP’li Mustafa Kaya ve CHP’li Onur Çot seçildi. Döşemealtı Belediye Encümen üyeliklerine ise CHP’li Metin Yaraşçı ve CHP’li İsmail Gök seçildi

Antalya Tünektepe Teleferik kazasında 13 Gözaltı ışte onlar
Antalya

Antalya Tünektepe Teleferik kazasında 13 Gözaltı ışte onlar

Soruşturma kapsamında olayın nedeni ve sorumlularının tespiti için 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda, 2 iş sağlığı ve güvenliği

Antalya'nın tek BBP meclis Üyesi Mehmet Karakoyun oldu
Korkuteli

Antalya'nın tek BBP meclis Üyesi Mehmet Karakoyun oldu

BBP ilk defa Korkuteli meclisinde temsil edilecek. 31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimler sonrası Cumhur ittifakı listesinden MHP Meclis üyesi olarak seçilen Mehmet Karakoyun istifa ederek Büyük Birlik Partisine geri döndü.