Serik Güreşleri'nde başpehlivanlık mücadelesini kazanan Yusuf Can Zeybek, Serik Güreşleri Ağası Veli Demir tarafından verilen elektrikli araç ödülünün sahibi oldu.
Serik Güreşleri'nin başpehlivanı, Veli Demir tarafından verilen elektrikli araç ödülünün sahibi oldu.
Bu yıl 2.'si düzenlenen Serik Güreşleri, 15 Ekim tarihlerinde yapıldı. Güreşlerde, başpehlivanlık mücadelesini Yusuf Can Zeybek kazandı. Zeybek, finalde rakibi İsmail Koç'u yenerek altın kemerin sahibi oldu.
Serik Güreşleri Ağası Veli Demir, başpehlivanlık mücadelesini kazanacak pehlivanın belli olmasının ardından, kendisine elektrikli araç ödülü vereceğini açıklamıştı. Demir, sözünü tutarak Yusuf Can Zeybek'e elektrikli araç hediye etti.
Zeybek, ödülünü aldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Bu ödül, benim için çok anlamlı. Veli Ağa'ya teşekkür ediyorum. Bu ödül, bana yeni başarılara ilham verecek" dedi.
Serik Güreşleri'nde ilk kez bir başpehlivanlık ödülü olarak elektrikli araç verildi. Bu gelişme, güreş camiasında büyük heyecan yarattı.
Serik Güreşleri Ağası Veli Demir, yaptığı açıklamada, "Söz namustur. Pehlivanlarımıza destek vermek bizim için bir onur. Bu ödül, güreş camiasına hayırlı olsun" dedi.
Demir, ayrıca, "Pehlivanlarımız, ülkemizin en önemli değerlerinden biri. Onları destekleyerek, daha iyi başarılara imza atmalarını sağlamalıyız" ifadelerini kullandı.
Serik Güreşleri’nde yarı finale kalan başpehlivanlar Güreşleri tamamladı
Serik Güreşleri’nde yarı finale kalan başpehlivanlar belli oldu. Yarı finale İsmail Balaban Mustafa Batu’ya, Orhan Okulu’da Kürşat Şevki Korkmaz’a yenilerek elendi.Yusuf Can Zeybek ve İsmail Koçyarı finale kaldı. İlk finalist İsmail Koç oldu
2027 Antalya 675. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin ağalık ihalesini 48 milyon 77 bin liralık teklifle Hakan Çetin kazandı. Böylece Çetin, 671, 672, 673, 674 ve 675. Elmalı Güreşleri’nin ağalığını üst üste üstlenerek tarihi bir başarıya daha imza attı.
Üst üste dört kez ağalık ihalesini kazanan Hakan Çetin, Tarihi Elmalı Güreşleri’ne toplam 68 milyon 338 bin lira katkı sağladı. Çetin, bu başarısıyla ebedî altın kemerin de sahibi oldu.
Bucak’taki mermer yatırımıyla Burdur’da da yakından tanınan CTM Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çetin, 674. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde yine ilgi odağı oldu. Dört dönem üst üste güreş ağalığını üstlenen Çetin, Elmalı halkının sevgi seliyle karşılandı.
CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi kapsamında 8-9-19 mayıs 2026 günlerinden düzenlenen 13. Geleneksel Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri, sadece sporcuların mücadelesine değil, ata sporuna gönül veren "Güreş Ağaları"nın gövde gösterisine de sahne oldu.