Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Işıklar’daki yıkılan stadyum alanı yerinde yapımına devam ettiği Türkiye’nin ilk Millet Bahçesi şekilleniyor. Peyzaj çalışmaları süren Millet Bahçesi’nde ağaç dikimine başlandı.
Işıklar’daki eski stadyum Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez bir yeşil alana dönüştürülmek üzere yıkılmıştı. Başkan Menderes Türel, eski stadyum alanının, Kent Müzesi ile birlikte Türkiye’nin ilk Millet Bahçesi olacağını müjdelemişti. Karaalioğlu Parkı ve Kent Müzesi ile bütünleşik olacak Millet Bahçesi Projesi’nde çalışmalar devam ediyor.
Proje kapsamında peyzaj çalışmaları için ağaç dikimine başlandı. Dikilen 18 hurma ağacının yanı sıra, mevcut ağaçlar da korunarak, yeni ağaç dikimi gerçekleştirilecek. Sulama altyapısının tamamlanmasıyla çim döşeme işlemine geçilecek. Yürüyüş yollarının inşaatında sona gelinirken, taş döşeme işlemleri ise sürüyor. Yer altında planlanan 3 katlı otoparkın inşaatı tamamlanmıştı. Eski stadyumun yıkılan efsane açık tribünü proje içinde mimari bir hatırlatma ve nostalji olarak yeniden inşa edildi.
Tadilatı süren Kapalı Spor Salonu ise Kent Müzesi olacak. Tarihi Büyükşehir Belediyesi Binası Belediye Müzesi olarak hizmet verecek. Fen İşleri ve Çevre Sağlığı binaları da farklı müzelere ev sahipliği yapacak. Yıkılan stadyum alanı, Karaalioğlu Parkı ve Kent Müzesi ile birlikte Türkiye’nin ilk Millet Bahçesi’ne dönüşecek. Meydanı, parkları, sosyal ve kültürel alanları ile Antalya, yemyeşil bir yaşam alanına kavuşacak.
Mevcut yapıların, yeşil alanların korunarak, yeşil doku çalışmalarıyla Pil Fabrikası, Antalya’nın Dokumapark’tan sonra yeni akciğeri olacak
Millet Bahçesi’ne dönüştürülecek eski Pil Fabrikası alanında incelemelerde bulunan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Dokuma nasıl ki; güzel bir hale geldiyse, inşallah Pil Fabrikası da Antalya için, Kepez için güzel bir millet bahçesine, güzel bir yeşil dokuya dönüşecek.” dedi.
Millet Bahçesinde sona gelindi Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Işıklar’daki yıkılan stadyum alanı yerinde yapımına devam ettiği Millet Bahçesi çalışmalarında sona gelindi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye’de bir ilke imza atarak Işıklar’daki eski stadyumu yeşil alana …
Antalya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 2025 Yılı Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışmaları sonuçlandı Mustafa Ünal ve Samiye Kebabçık İl Birincisi Oldu
Türkiye’nin tarım ve gıda sektöründeki en önemli fuarlarından biri olan ANFAŞ Fresh Antalya, 18-20 Eylül 2025 tarihleri arasında ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı.
Antalya’da siyasette dikkat çeken gelişmeler yaşandı. AK Parti Antalya İl Başkanlığı’nda düzenlenen rozet takma töreniyle, Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Demre Belediye Başkan Adayı Mehmet Koparıcı ile Demre Belediye Meclis Üyesi Osman Cengiz AK Parti’ye katıldı.