Uganda'ya ticaret köprüsü

Antalya OSB Yönetimi, 10 bölge firmasının üst düzey yetkilileri ile Uganda Kampala’ya ticaret heyeti programı düzenledi. İşte detaylar...

Uganda'ya ticaret köprüsü

Antalya OSB Yönetimi, 10 bölge firmasının üst düzey yetkilileri ile Uganda Kampala’ya ticaret heyeti programı düzenledi.

Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, 10 bölge firmasının 14 üst düzey yetkilisinin katılımı ile Uganda’nın başkenti konumundaki Kampala şehrine, Karma Ticaret Heyet Programı gerçekleştirdi. Antalya OSB Başkan Vekili Hasanali Gönen’in öncülüğünde düzenlenen program, 6 gün sürdü. Plastik, tarım, gıda, inşaat-yapı, makine, ahşap-mobilya ve kâğıtçılık sektöründe faaliyet gösteren bölge firmalarının temsilcileri, 47 Ugandalı firma ile bireysel olarak onlarca yüz yüze görüşme yaptı.

BAKANLAR İLE GÖRÜŞME

Program kapsamında, T.C. Kampala Büyükelçisi Fatih Ak, Uganda Tarım Bakanı Bwino Fred Kyakulaga, Dışişleri Bakanı Henry Oryem Okello, Ticaret Bakanı Frederick Ngobi Gume ve Uganda Yatırım Ajansı Direktörü Martin Muhangi ile bir araya gelen heyet, yatırım ve olası iş birliği fırsatları ile sağlanan teşvikleri yerinde değerlendirildi. Program kapsamında ayrıca Kampala’ya 80 kilometre uzaklıktaki ‘Modern Group’ şirketine ait özel organize sanayi bölgesinde, Genel Müdür Jagdish Srivastava’dan, faaliyet kolları hakkında bilgi alındı ve bölge içerisinde yer alan alüminyum fabrikası ziyaret edildi.

UGANDA ANTALYA’YA KOMŞU OLUYOR

Uganda’nın önde gelen sektör ve kurum temsilcileri ile ülkedeki yeni yatırım ve olası iş birliği fırsatlarının değerlendirildiğini kaydeden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, “Bu kapsamlı programla Antalyalı sanayicilerimizin Uganda ile ihracat kapılarını sonuna kadar araladığına inanıyorum. Tarım, Dışişleri ve Ticaret Bakanları ile yaptığımız birebir görüşmeler, hem sanayicilerimiz hem de ihracat potansiyelimizin artması açısından çok olumlu geçti. Bakanlık düzeyindeki temaslarımız güçlü bir iletişim ve iş birliğinin tesis edilmesine vesile oldu. Profesyonel arkadaşlarımız planlama ve bürokratik süreçler ile ilgili çalışmalar yapıp, iş birliğimizin ihracata dönüşmesi için iletişimi ve iş birliğini daha ileri bir boyuta taşıyacaklar. Bizler de süreci yakından takip edip gereken her türlü desteği sağlayıp Uganda’yı Antalya’nın komşusu yapacağız” şeklinde konuştu.

Uganda'ya ticaret köprüsüUganda'ya ticaret köprüsüUganda'ya ticaret köprüsüUganda'ya ticaret köprüsüUganda'ya ticaret köprüsüUganda'ya ticaret köprüsü

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya TSO ve AOSB Başkanı Ali Bahar'ın acı günü! Babası İbrahim Bahar Hayatını kaybetti
Antalya

Antalya TSO ve AOSB Başkanı Ali Bahar'ın acı günü! Babası İbrahim Bahar Hayatını kaybetti

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı ve Antalya Organize Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar ve iş insanı Berkay Bahar'ın babası İbrahim Bahar vefat etti.

Antalya firmasından halka arz rekoru
Antalya

Antalya firmasından halka arz rekoru

Halka arzda 2,24 milyon bireysel yatırımcı ile erişilmesi güç bir rekora imza atan CW Enerji'nin Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, “Antalya 2 buçuk milyon nüfuslu, bizim artık Antalya kadar ortağımız var” dedi.

Antalya OSB Cup şampiyonu belli oldu
Antalya

Antalya OSB Cup şampiyonu belli oldu

Antalya OSB CUP Firmalar Arası Karma Voleybol Turnuvası’nın şampiyonu CANTEK oldu.

Antalya OSB Teknopark resmen açıldı
Antalya

Antalya OSB Teknopark resmen açıldı

Antalya OSB Teknopark, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yapılan denetimden tam not alarak, resmi açılışını gerçekleştirdi.

Bu iftar Çook Konuşulacak
Antalya

Bu iftar Çook Konuşulacak

Korkutelililer Derneği'nin (ANTKORDER) Şöförler Odası binasının görkemli salonunda düzenlediği, yaklaşık 1000 kişinin katıldığı.. Dernek Başkanı Adnan İmirgi ve Yönetim Kurulu tarafından Özenerek hazırlanan iftar yemeği,

Antalya OSB Teknik Koleji’nde bir ilk daha gerçekleşti.
Antalya

Antalya OSB Teknik Koleji’nde bir ilk daha gerçekleşti.

Öğrencilerine sunduğu imkanlar, son teknoloji mesleki eğitim atölyeleri, alanında uzman eğitmenleri ile Türkiye’nin en iyi teknik