Ukrayna’nın Anti-Damping Kararı Antalya’yı Vurdu
Ukrayna’nın Vergi Kararı Antalya’yı Vurdu
Domates ve Salatalıkta Anti-Damping Şoku
Antalya’dan Ukrayna’ya İhracata Çifte Darbe
Çandır: En Büyük Zararı Antalya Gördü
Ukrayna ve Suriye’den Türk Tarımına Ticaret Engeli
İhracatçılar Zorda: Ukrayna Domatese Vergi Getirdi
Antalya'dan Ukrayna'ya Domates İhracatı Tehlikede
Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Ukrayna’nın Türkiye'den ithal edilen domates ve salatalık ürünlerine yönelik vergiyi yüzde 100 oranında artırarak anti-damping uygulamaya başladığını açıkladı. Çandır, bu kararın özellikle Antalya’yı olumsuz etkilediğini vurguladı.
2024 yılı verilerine dikkat çeken Çandır, “Ukrayna’ya ihraç edilen domatesin yüzde 68’i, salatalığın ise yüzde 84’ü Antalya’dan gönderilmiştir. Ayrıca, toplam domates ihracatımızın dörtte biri Ukrayna’ya yapılmaktadır. Bu nedenle alınan karar, en çok Antalya’daki üretici ve ihracatçıları etkilemektedir” dedi.
Çandır ayrıca, benzer bir uygulamanın Suriye tarafından da başlatıldığını belirtti. Suriye'nin, kanatlı ürünler başta olmak üzere toplam 20 üründe Türkiye’den ithalatı durdurduğunu ifade etti.
Alınan bu ticareti engelleyici kararların hem üreticiyi hem de ihracatçıyı zor durumda bıraktığını söyleyen Çandır, “Ek vergi ve ithalat yasaklarının kaldırılması için ivedilikle diplomatik girişimlerde bulunulması şarttır” şeklinde konuştu.

Edinilen bilgilere göre, Antalya Serik ilçesi Şatırlı Mahallesi'nde Emine Aşçı (71) henüz belirlenemeyen bir nedenle yaklaşık 4 metre derinliğinde ve 40 metre uzunluğundaki su çukuruna düştü.
Güreş camiasının yoğun ilgi gösterdiği düğüne; Ali Gürbüz, Mustafa Taş, Erkan Taş, İsmail Balaban, Furkan Durmuş Altın, Ramazan Bircan, Mehmet Yeşil Yeşil ve daha birçok başpehlivan ile pehlivan katıldı.
Antalya Konyaaltı Varyant'ta toplanan kalabalık yürüyüş güzergahını doldurdu. Antalya Valisi Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Dirgen Özdemir, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte 400 metrelik dev Türk bayrağı taşındı.
Antalya'da aniden bastıran yağmur, dolu ve fırtına kent sakinlerine adeta kabusu yaşattı. Yağan dolu dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili beyaza bürüdü.
Antalya ili Serik ilçesinde park halindeki tıra arkadan çarpan motor sürücüsü hayatını kaybetti
Antalya Korkuteli Tatköy mahalle halkından Ömer Tunç, düğün evinde sabah kahvaltısında ciğer pişirilerek gelen misafirlere ikram edildi.