Uluslararası Turizm Basın Heyeti Kalkan’da Ağırlandı
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tanıtım ajansı TGA aracılığıyla ülkemizin turistik değerlerini dünyaya tanıtmak amacıyla davet edilen uluslararası turizm basın heyeti, Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Kalkan Mahallesi’nde ağırlandı.
Belçika ????????, Macaristan ????????, Almanya ????????, Hollanda ???????? ve Birleşik Krallık ???????? temsilcilerinden oluşan heyet, bölgedeki ziyaret programı kapsamında Kalkan’ın doğal ve kültürel zenginliklerini yerinde inceleme fırsatı buldu. Program, Kalkan’ın sevilen restoranlarından Guru’s Place’te düzenlenen ev yemekleri ikramıyla başladı. Ardından yerel bir rehber eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş turuyla Kalkan’ın tarihi yapısı ve şehir dokusu tanıtıldı.
Bu yıl ikinci kez Kalkan’da misafir edilen heyetin ziyareti, bölgenin uluslararası turizm arenasındaki tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Ziyaret kapsamında medya mensuplarına Kalkan’ın özgün mimarisi, doğal güzellikleri ve yerel yaşamına dair detaylı bilgiler sunuldu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yürüttüğü tanıtım faaliyetleri sayesinde Kalkan’ın ilerleyen dönemlerde farklı ülkelerden daha fazla turist ağırlaması hedefleniyor. Bölge esnafı ve turizm temsilcileri, bu tür ziyaretlerin Kalkan’ın bilinirliğine ve turizm potansiyeline olumlu katkı sağladığını belirtiyor.
Antalya'nın Akseki ilçesinde çıkan anız yangını düğmeli evlere sıçradı. Yangında 100 yıllık iki düğmeli ev küle döndü, yakınındaki iki ev de zarar gördü.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde, tutuklanan Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara'nın yerine vekâlet edecek isim belli oldu
Antalya ili Kaş ilçesi İslamlar Mahallesi’nde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in tutuklanmasının ardından belediye meclisi ilk kez toplandı. Toplantıya vekaleten Meclis Başkan Vekili Bayram Ali Çeltik başkanlık ederken, AK Parti ve CHP grup sözcülerinin konuşmaları sırasında zaman zaman tansiyon yükseldi.
Antalya'da yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in, savcılık ifadesi ortaya çıktı. Böcek, savcılık ifadesinde suçlamaları reddetti.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, borsada yüksek kazanç vaadiyle milyonlarca liralık vurgun yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda