İbradı

18. Geleneksel İbradı Kardelen Etkinliği 2023

Antalya’nın İbradı ilçesinde, İbradı Belediyesinin her yıl düzenlediği Geleneksel İbradı Kardelen Etkinliğinin 18'ncisi İbradı Muammer Aksoy Kültür Evinde gerçekleştirildi.

18. Geleneksel İbradı Kardelen Etkinliği 2023

16 Nisan 2023 Pazar günü, Antalya’nın İbradı ilçesinde, İbradı Belediyesinin her yıl düzenlediği Geleneksel İbradı Kardelen Etkinliğinin onsekizincisi İbradı Muammer Aksoy Kültür Evinde gerçekleştirildi. Etkinliğin organizasyonunu İbradı Belediyesi ve Slow Food İbradı – Sürdürülebilir ve Ekolojik Koruma Topluluğu üstlendi. Bu yıl yaşadığımız afetler nedeniyle, daha önceki yıllarda olduğu gibi bir şenlikten ziyade, bir farkındalık buluşması olarak düzenlenen etkinliğe katılım ve ilgi yüksekti.
İbradı yöresinin ekoturizmine katkı sağlayacak olan önemli bir simgesel değer olarak kardelenin tanınmasının ve korunmasının sürdürülmesi; ormanlardaki ve doğadaki biyolojik çeşitliliğin öneminin ortaya konulması etkinliğin önemli amaçlarındandı.
Programda, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, Slow Food İbradı Sözcüsü Sayın Gülsima Baykal, Akdeniz Üniversitesi, Manavgat Turizm Fakültesinden Doç. Dr. İlker Çinbilgel ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden Öğr. Gör. Zeynep Leyla Akbaş’ın İbradı Kardeleninin ekoturizm açısından önemini açıklayan konuşmalarının yanı sıra, yerel sanatçı Gülay Diri’nin söylediği bir İbradı Ağıtı ile Kardelene Yakılan Türkü dinletisi beğeni kazandı.
İbradı Muammer Aksoy Kültür Evindeki sunum ve dinletinin ardından, Karamıklı Yaylasında yerel rehberler, öğretim görevlileri ve İbradı Orman Şefliğinin verdiği bilgiler eşliğinde, Slow Food İbradı gönüllüleri ile katılımcılarla birlikte doğada keşif yürüyüşü yapıldı. Programın sonunda İbradı Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerine yönelik açılan “kardelen” konulu resim yarışması sergilendi ve dereceye giren öğrencilere Ormana Active tarafından verilecek ödülleri açıklandı.

18. Geleneksel İbradı Kardelen Etkinliği 202318. Geleneksel İbradı Kardelen Etkinliği 202318. Geleneksel İbradı Kardelen Etkinliği 202318. Geleneksel İbradı Kardelen Etkinliği 2023

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya İbradı Belediye Başkanı Hatice Sekmen göreve başladı  .HATİCE SEKMEN KİMDİR?
İbradı

Antalya İbradı Belediye Başkanı Hatice Sekmen göreve başladı .HATİCE SEKMEN KİMDİR?

31 mart 2024 pazar günü yapılan yerel seçimlerde Ak Parti adayı Hatice Sekmen İbradı'nın ilk kadın belediye başkanı olarak seçimim galibi oldu.. .HATİCE SEKMEN KİMDİR?

İbradı Belediye Başkanı Av.Serkan Küçükkuru rekor zamla çalışanın yüzünü güldürdü.
İbradı

İbradı Belediye Başkanı Av.Serkan Küçükkuru rekor zamla çalışanın yüzünü güldürdü.

İbradı Belediyesi Türkiye bir ilke imza atarak çalışanlarına ülke ekonomisinde ezdirmeyecek oranda memur işçi ayrımı yapmadan zam yaptı.

BBP  Antalya İbradı Belediye Başkan Adayı Yusuf Doğaroğlu  İlçe Seçim de
İbradı

BBP Antalya İbradı Belediye Başkan Adayı Yusuf Doğaroğlu İlçe Seçim de

Büyük Birlik Partisi Antalya İbradı Belediye Başkan Adayı İbradı Haber Yusuf Doğaroğlu Çalışmalara İlçe seçim kululundan başladı.

BBP Antalya İbradı Belediye Başkan Adayı Yusuf  Doğaroğlu çalışmalara başladı
İbradı

BBP Antalya İbradı Belediye Başkan Adayı Yusuf Doğaroğlu çalışmalara başladı

İbradı BBP Büyük Birlik Partisi Belediye Başkan Adayı oldum. 5 ay önce çıktığım hizmet yolunda bu gün BBP İl Başkanım Mustafa Yılmaz ve Yönetiminin davetini değerlendirdim ve BBP İbradı Belediye Başkan Adayı oldum.

TÜRSAB 'ta yeni Düzenleme  en az 5'e bölünüyor.
İbradı

TÜRSAB 'ta yeni Düzenleme en az 5'e bölünüyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi’nde bazı seyahat acenteleri ve TÜRSAB’ın eski yöneticileriyle bir araya geldi. 

Antalya voleybol turnuvasında şampiyon olan İbradı Nefise Yılmaz İpek Orta okulu kız voleybol takımı ödüllendirdi.
İbradı

Antalya voleybol turnuvasında şampiyon olan İbradı Nefise Yılmaz İpek Orta okulu kız voleybol takımı ödüllendirdi.

Antalya İbradı Kaymakamı İsmail Demirtaş voleybol turnuvasında şampiyon olan İbradı Nefise Yılmaz İpek Orta okulu kız voleybol takımını kutladı ve ödüllendirdi.