Kaş

2'nci Kaş Tarım Fuarı açıldı

Antalya’nın Kaş ilçesinde bu yıl 25-27 Nisan’da ikincisi düzenlenen “Tarım, Seracılık, Gıda ve Tarım Makineleri İhtisas Fuarı” törenle açıldı.

2'nci Kaş Tarım Fuarı açıldı

Antalya’nın Kaş ilçesinde bu yıl 25-27 Nisan’da ikincisi düzenlenen “Tarım, Seracılık, Gıda ve Tarım Makineleri İhtisas Fuarı” törenle açıldı.

Kınık Mahallesi’nde Kaş Belediyesinin ev sahipliğinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) denetiminde düzenlenen fuara, Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Ziraat Odası destek veriyor.

Marmaris Fuarcılık Organizasyon Halkla İlişkiler Limited Şirketi (MARFO Fuarcılık) tarafından gerçekleştirilen fuarda, yüzlerce farklı marka tarımsal ürün ve tarımda kullanılan ekipmanlar yer alıyor.

Kınık Kapalı Pazar Yeri’nde 55 katılımcı firmanın hazır bulunduğu fuar, üç gün boyunca 10.00-19.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Fuarın açılışında konuşan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, ülkede ve dünyada turizmle tanınan Kaş’ta tarım gerçeğinin olduğunu da söyledi.

“Fuara katılım iki katına çıktı”

Bir farkındalık olması maksadıyla çiftçiler, üreticiler ve ihracatçılarla tedarikçileri buluşturmak istediklerini belirten Başkan Mutlu Ulutaş, fuara katılımın geçen yıla göre artarak, iki katına çıktığına işaret etti.

Başkan Ulutaş, Kaş’taki çiftçilerin, vatandaşların fuara ciddi bir teveccühü olduğunu, bölgeyi tercih eden katılımcılara teşekkür ettiğini kaydetti.

Kaş’ın yayla bölgesinde meyveciliğe, Kınık, Ova, Yeşilköy, Çavdır, Çayköy, Palamut ile Uğrar, Kasaba, Karadağ, Dirgenler bölgesinde domates, kapya ve sivri biber başta olmak üzere tarımsal üretimin varlığına dikkati çeken Başkan Ulutaş, bu ürünlerin iyi fiyata, değerinde satılmasının önemini vurguladı.

“Organize Gıda Sanayi çalışması da sürüyor”

Başkan Ulutaş, 2018 yılında Kınık’ta başlatılan Büyük Hal projesinin devam ettiğini hatırlatarak, “İller Bankası buna kredi desteği sağlıyor, Büyükşehir de sürdürüyor. Burada üretilen ürünlerin, belki yaş sebze meyve olarak satılamaması durumunda türev ürünlere dönüştürülerek, daha iyi rakamlara pazarlanmasıyla ilgili çalışmamız vardı, Organize Gıda Sanayi çalışması. Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı, Kumluca Ticaret Odası (KUTSO), Büyükşehir, İlçe Belediyesi, Valilik nezdinde bu çalışma da sürüyor. Sayın vekilimiz Atay Uslu ve diğer vekillerimiz, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu bu konuda destek veriyor.” dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapılarak, stantlar gezildi.

Fuarın açılışına, Antalya Milletvekili Atay Uslu, Mustafa Köse, Hasan Subaşı, AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, Kaş Kaymakamı Murat Öztürk, KUTSO Meclis Başkanı Fahri Özen ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Hasyurt Tarım Fuarı'nın 26'ncısı başladı
Finike

Hasyurt Tarım Fuarı'nın 26'ncısı başladı

Türkiye'nin ilk tarım fuarı olma özelliğini taşıyan Finike Hasyurt Tarım Fuarı, 26’ncı kez kapılarını tarım sektörüne açtı.

Başkan Adayı  Hekimoğlu açıkladı ,Antalya'da siyaset kulislerini sarsan haber! CHP ilçe başkanı belediye çalışanı çıktı
Döşemealtı

Başkan Adayı Hekimoğlu açıkladı ,Antalya'da siyaset kulislerini sarsan haber! CHP ilçe başkanı belediye çalışanı çıktı

Yeniden Refah Partisi Döşemealtı Belediye Başkan adayı Mesut Hekimoğlu, Antalya'da çok konuşulacak bir açıklama yaptı.

Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım, Döşemealtı’nı hak ettiği yere taşıyacaklarını söyledi.
Döşemealtı

Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım, Döşemealtı’nı hak ettiği yere taşıyacaklarını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım, Döşemealtı’nı hak ettiği yere taşıyacaklarını söyledi.

Cumhur İttifakı Korkuteli Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Önal  "Algı yapanlara 31 Mart’ta sandıkta cevap vereceğiz ”
Korkuteli

Cumhur İttifakı Korkuteli Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Önal "Algı yapanlara 31 Mart’ta sandıkta cevap vereceğiz ”

Cumhur İttifakı Korkuteli Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Önal doğup büyüdüğü Uzunoluk Mahallesinde buluşma gerçekleştirdi. Kalabalık mahalle sakinlerine seslenen Önal; “Algı yapanlara 31 Mart’ta sandıkta cevap vereceğiz, vereceksiniz” dedi

Efsane Başkan Dalan "Futbol Türk Kadınlarının icadı
Antalya

Efsane Başkan Dalan "Futbol Türk Kadınlarının icadı

Burada gerçek anlamda millet var, dil var, adalet var. Bu 7000 yıl evvel olan bir şey. Mesela bir başka örnek, futbolu İngilizlerin bulduğu söylenir ama futbol ilk defa Türk kadınları tarafından oynanan bir oyundur. Kayıtlarda da bu konu geçer.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, belediye personeli ile bir araya geldi.
Kemer

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, belediye personeli ile bir araya geldi.

Antalya Kemer Arslanbucak Mahallesi’ndeki Hizmet Alanı ile Kemer Belediyesi ana hizmet binasındaki personelle bir araya gelerek selamlaşan Başkan Topaloğlu, 5 yıl içerisinde belediye personeli ile Kemer’de çok güzel işlere imza attıklarını söyledi