725 Keklik Doğaya Salındı

Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar 6’ıncı Bölge Müdürlüğüne bağlı Korkuteli şefliğince yaban hayatında keklik popülasyonunun artmasını sağlamak amacıyla Korkuteli’nde 29 mahalleye 25’er adet ve toplamda 725 adet kekliği doğaya saldı.

725 Keklik Doğaya Salındı

Doğa Koruma ve Milli Parklar genel müdürlüğü tarafından yaban hayatta keklik popülasyonunun artırılması için başlatılan çalışma Korkuteli’nde devam ediyor.
Korkuteli’nde 29 mahalleye 25’er adet ve toplamda 725 adet keklik salan Doğa Koruma ve Milli Parklar 6’ıncı Bölge Müdürlüğü Korkuteli Şefliği ekipleri, mahalleleri gezerek keklikleri doğaya bıraktı.
Keklikleri avcılar ile birlikte doğaya salan Doğa Koruma ve Milli Parklar 6 'üncü Bölge müdürlüğü Korkuteli şefi Mustafa Karateke, ekiplerimiz 29 mahalleye toplamda 725 adet keklik saldılar. Amaçlarının keklik sayısını artırmak, Doğada yok olmaya başlayan canlılar arasında keklikler de yer alıyor. Bunun için doğadaki keklik popülasyonunu artırmak amacıyla böyle bir çalışma başlatıldı. Doğaya saldığımız keklikler Kahramanmaraş’taki üretim istasyonlarından temin edildi. 2-3 yıl boyunca avcılar bu bölgelerde keklik avı yapamıyorlar. Bunun kontrolünü de yine avcılarımız yapacak. 2-3 yıl boyunca burada kekliklerin çoğalması sağlanacak. Ayrıca keklikleri bıraktığımız bölgeler böcekler bakımından zengin bölgeler. 3 yıl içerisinde koruma alanında keklik avlayan avcıya avladığı keklik başına 5 bin 176 TL idari para cezası kesilecektir” dedi

Kaynak: Korkuteli Gündem Gazetesi

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Başkan Yıldırım’dan Aksu Yangını Açıklaması: Rüzgâr Mücadeleyi Güçleştiriyor
Aksu

Başkan Yıldırım’dan Aksu Yangını Açıklaması: Rüzgâr Mücadeleyi Güçleştiriyor

Antalya’nın Aksu ilçesinde ikinci gününe giren orman yangınına müdahale sürüyor. Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, sürekli yön değiştiren rüzgârın çalışmaları güçleştirdiğini, Karaöz bölgesindeki alevlerin zaman zaman yeniden hız kazandığını açıkladı.

Canlı İzle ! 2026 Elmalı’da 64 Başpehlivan Er Meydanında Başpehlivan Kim Olacak?
Antalya

Canlı İzle ! 2026 Elmalı’da 64 Başpehlivan Er Meydanında Başpehlivan Kim Olacak?

2026 yılı Antalya 674. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde heyecan başladı. 64 başpehlivanın mücadele ettiği er meydanında gözler lig şampiyonluğu yarışına ve Enes Doğan’ın ebedi kemer hedefine çevrildi. Dev güreş heyecanı TRT Spor Yıldız’dan canlı yayınlanıyor.

Antalyalı Milli Tenisçi Zeynepsu Yünlü'den Avrupa Gençlik Oyunları'nda Çifte Gümüş
Antalya

Antalyalı Milli Tenisçi Zeynepsu Yünlü'den Avrupa Gençlik Oyunları'nda Çifte Gümüş

Antalyalı 16 yaşındaki milli tenisçi Zeynepsu Yünlü, Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenen İşitme Engelliler Avrupa Gençlik Oyunları'nda büyük bir başarıya imza attı. Genç sporcu, tenis branşında hem tek kadınlarda hem de karışık çiftlerde Avrupa ikincisi olarak iki gümüş madalya kazandı.

Alanyaspor 1-0 Beşiktaş: Siyah-Beyazlılar Deplasmanda Yıkıldı
Antalya

Alanyaspor 1-0 Beşiktaş: Siyah-Beyazlılar Deplasmanda Yıkıldı

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Corendon Alanyaspor, sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. Oba Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip, Lima'nın 73. dakikada attığı golle 1-0 kazandı.

Antalya Aksu’da 15 ton tarihi geçmiş süt ürününe el konuldu
Antalya

Antalya Aksu’da 15 ton tarihi geçmiş süt ürününe el konuldu

Antalya Aksu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gelen bir ihbar üzerine ilçede faaliyet gösteren bir işletmeye ait 3 soğuk hava deposuna denetim gerçekleştirdi.

Antalya'daki Fuhuş Operasyonunda Şok Gelişme: ANET Sorumlusu ve 7kişi Tutuklandı
Antalya

Antalya'daki Fuhuş Operasyonunda Şok Gelişme: ANET Sorumlusu ve 7kişi Tutuklandı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında fuhuşa aracılık ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 12 şüpheliden 7'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.