Korkuteli

%75 hibeli 50 ton sertifikalı buğday tohumu dağıtıldı

“Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi” projesi kapsamında Korkuteli'nde %75 hibeli 50 ton buğday tohumu üreticilere dağıtıldı.

%75 hibeli 50 ton sertifikalı buğday tohumu dağıtıldı

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi” projesi bünyesinde Korkuteli’nde 50 ton yüzde 75 hibeli buğday tohumu Korkuteli üreticilerine dağıtıldı.

Proje hakkında bilgiler veren Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünce üretimi yapılan sertifikalı buğday tohumunun yüzde 75’lik kısmının çiftçilere hibe olarak verildiğini söyledi. Korkuteli’nde 200 çiftçiye 50 ton tohumluk buğday dağıttıklarını kaydeden Karaca, "Proje ile özellikle çiftçilerimizin yıllarca üst üste kullandıkları ve verim düşüklüğüne neden olan tohumluklarının yenilenmesi ve kuru tarıma elverişli atıl durumda bulunan tarım arazilerinin tekrardan üretime kazandırılması hedeflenmektedir. Geçen yıl maalesef bir kuraklık oldu ve tarımsal üretimde bir azalma yaşadık. İnşallah bu sene bir kuraklık yaşamayız, bol ve bereketli bir tarım sezonu geçiririz” şeklinde konuştu.

%75 hibeli 50 ton sertifikalı buğday tohumu dağıtıldı%75 hibeli 50 ton sertifikalı buğday tohumu dağıtıldı%75 hibeli 50 ton sertifikalı buğday tohumu dağıtıldı%75 hibeli 50 ton sertifikalı buğday tohumu dağıtıldı

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya İl Tarım Müdürü değişti işte yeni müdür:  Şakir Fuat Erkan kimdir
Antalya

Antalya İl Tarım Müdürü değişti işte yeni müdür: Şakir Fuat Erkan kimdir

Antalya İl Tarımı Orman Müdürü değişti. Bugün Resmi Gazete' de yayınlanan son karara göre, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda 44 ilin İl Tarım ve Orman Müdürlükleri'ne atama gerçekleştirildi. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne Şakir Fırat Erkal atandı. Peki, yeni Antalya İl tarım Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal kimdir. Devamı haberimizde...

İstilacı balon balığı Antalya’da balıkçılara bereket getirdi
Antalya

İstilacı balon balığı Antalya’da balıkçılara bereket getirdi

Bu yıl için yakalanan 15 bin balon balığı balıkçılara para kazandırdı

Antalya'nın tek BBP meclis Üyesi Mehmet Karakoyun oldu
Korkuteli

Antalya'nın tek BBP meclis Üyesi Mehmet Karakoyun oldu

BBP ilk defa Korkuteli meclisinde temsil edilecek. 31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimler sonrası Cumhur ittifakı listesinden MHP Meclis üyesi olarak seçilen Mehmet Karakoyun istifa ederek Büyük Birlik Partisine geri döndü.

Korkuteli Ak parti Heyeti Başkan Saniye Caran'a  Hayırlı Olsun ziyareti
Korkuteli

Korkuteli Ak parti Heyeti Başkan Saniye Caran'a Hayırlı Olsun ziyareti

31 mart 2024 pazar günü yapılan yerel seçimlere Cumhur ittifakı ile Giren Ak parti Heyeti seçimin galibi Saniye Caran'ı ziyaret ederek tebrik ettiler.

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran ilk meclisi Topladı
Korkuteli

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran ilk meclisi Topladı

Korkuteli Belediyesi Meclisi, Belediye Başkanı Saniye Caran’ın başkanlığında yeni dönemin ilk meclis toplantısını yaptı . Komisyon üyeleri belirlendi.

Korkuteli Belediye Çalışanlarının maaş sevinci
Korkuteli

Korkuteli Belediye Çalışanlarının maaş sevinci

Korkuteli Belediyesi’nde yaşanan maaş krizi dün itibariyle sona erdi. Yaklaşık 3 aydır maaşlarını çeşitli sebeplerden dolayı alamayan belediye personeli maaşlarını dün itibariyle bayram öncesi hesaplarına yattı.