Antalya İl Tarım Müdürü değişti. Bugün Resmi Gazete' de yayınlanan son karara göre, Tarım ve Orman Bakanlığın' da 44 ilin İl Tarım ve Orman Müdürlükleri'ne atama gerçekleştirildi. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne Şakir Fırat Erkal atandı. Peki, yeni Antalya İl tarım Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal kimdir.
Bugün Resmi Gazete' de Cumhurbaşkanlığına atama kararları yayımlandı. Kararlar kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığın' da 44 İlin İl Tarım ve Orman Müdürlükleri'ne atama gerçekleştirildi. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlükleri'ne atama gerçekleştirildi. Antalya İl Tarım ve Orman Müdür'ü olarak Şakir Fırat Erkal atandı.
Şakir Fırat Erkal, 1973 yılında Malatya'nın Arapgir İlçesinde doğdu. Şakir Fırat Erkal, ilköğretimin Malatya'da tamamladı. Lise eğitimini İstanbul da tamamlayan Erkal, 1990 yılında İstanbul Selimiye Veteriner Sağlık Meslek Lisesi'nden mezun oldu ve aynı yıl Veteriner Sağlık Teknisyeni olarak göreve başlangıç yaptı. 1994 yılında girdiği Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları bölümünden 1998 yılında mezun olan Şakir Fırat Erkal, çeşitli yerlerde Veteriner Sağlık Teknisyeni, Mühendis ve İlçe Müdürü olarak görev yaptı. 28 Ocak 2013 tarihinde Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü görevini yürütmeye başladı. Erkal, 2017’de yayımlanan resmi karar ile Muğla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne atandı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre Erkal, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne atandı. Şakir Fırat Erkal, evli ve 2 çocuk babasıdır.
“Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi” projesi kapsamında Korkuteli'nde %75 hibeli 50 ton buğday tohumu üreticilere dağıtıldı.
Antalya’nın Aksu ilçesinde ikinci gününe giren orman yangınına müdahale sürüyor. Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, sürekli yön değiştiren rüzgârın çalışmaları güçleştirdiğini, Karaöz bölgesindeki alevlerin zaman zaman yeniden hız kazandığını açıkladı.
2026 yılı Antalya 674. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde heyecan başladı. 64 başpehlivanın mücadele ettiği er meydanında gözler lig şampiyonluğu yarışına ve Enes Doğan’ın ebedi kemer hedefine çevrildi. Dev güreş heyecanı TRT Spor Yıldız’dan canlı yayınlanıyor.
Antalyalı 16 yaşındaki milli tenisçi Zeynepsu Yünlü, Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenen İşitme Engelliler Avrupa Gençlik Oyunları'nda büyük bir başarıya imza attı. Genç sporcu, tenis branşında hem tek kadınlarda hem de karışık çiftlerde Avrupa ikincisi olarak iki gümüş madalya kazandı.
Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Corendon Alanyaspor, sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. Oba Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip, Lima'nın 73. dakikada attığı golle 1-0 kazandı.
Antalya Aksu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gelen bir ihbar üzerine ilçede faaliyet gösteren bir işletmeye ait 3 soğuk hava deposuna denetim gerçekleştirdi.