17.si düzenlenen Alanya Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri Yapıldı

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşlerinin 17.si gerçekleştirildi. Final Mücadelesi sonucunda Ali Gürbüz Alanya 17. Gökbel Yağlı Güreşlerinin şampiyonu oldu.

 

Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer bu yıl 17.si düzenlenen Gökbel Yaylası Yağlı Güreşlerine katıldı
Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşlerinin 17.si gerçekleştirildi. Gökbel Yaylasında düzenlenen festivale Kaymakam Ürkmezer ile birlikte; Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Mhp Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Mhp Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, İyi Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALTSO Başkanı ve Gökbel Güreş Ağası Eray Erdem, Protokol Üyeleri, Siyasi Parti Başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.
Dualar edilmesiyle başlayan 17. Alanya Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşlerinde; protokol tarafından başpehlivanların kura çekimleri gerçekleştirildi. 50 Başpehlivan ve her yaştan 1000 güreşcinin kol bağladığı Gökbel güreşlerinde pehlivanlar kıran kırana mücadele verdi. 17. Gökbel Güreşlerinin finalinde Başpehlivanlardan Ali Gürbüz ve Özkan Yılmaz kıyasıya mücadele etti. Final Mücadelesi sonucunda Ali Gürbüz Alanya 17. Gökbel Yağlı Güreşlerinin şampiyonu oldu.
Gökbel Şenlikleri ve Yağlı Güreşlerinde emeği geçen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Belediye çalışanlarına teşekkür eden Kaymakam Ürkmezer ‘’ Alanya’mızın vazgeçilmezlerinden olan ve bu yıl 17. si düzenlenen geleneksel Gökbel Yaylası Şenlikleri ve Yağlı Güreşlerine bu yılda tüm vatandaşlarımızla birlikte doyasıya yaşadık. Yağlı Güreşler sonucunda şampiyon olan Başpehlivan Ali Gürbüz’ü ve mücadele eden tüm güreşçilerimizi tebrik ediyorum’’ dedi.
Alanya Belediyesi
#Gökbelyaylası
#YağlıGüreş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin BöcekAlanya Belediye Başkanı Adem Murat YücelALTSO Başkanı ve Gökbel Güreş Ağası Eray Erdemali gürbüzTürkiyeAntalyaAlanya

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.