Antalya’da Burdurlular pilav Şenliğine yoğun ilgi

Antalya’da yaşayan Burdurlular, özel etkinlikte bir araya gelerek hasret giderdi ve hemşehri dayanışmasını güçlendirdi.

Antalya’da Burdurlular Pilav Şenliği’nde Buluştu

Antalya Burdurlular Derneği’nin 24 mayıs 2025 cumartesi günü düzenlediği Geleneksel Pilav Şenliği, Kepez Dokuma Park’ta coşkuyla gerçekleşti. Antalya’da yaşayan Burdurlular, bu özel etkinlikte bir araya gelerek hasret giderdi ve hemşehri dayanışmasını güçlendirdi.
Şenliğe Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, belediye meclis üyeleri, İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya, Konyaaltı İlçe Başkanı Serap Kaya, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Finike Belediye Başkan Vekili Mehmet Yücel, Zafer Partisi Burdur İl Başkanı Sinan Candeğer ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Gecenin açılışında konuşan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Burdurluları Dokuma Park’ta ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtirken, Antalya Burdurlular Derneği Başkanı Hüseyin Yamacı, etkinliğin anlam ve önemine vurgu yaptı. Yamacı, şenliğin düzenlenmesine katkı sağlayanlara plaket takdim etti.
Etkinlikte Burdur’un yerel şairleri, memleket sevgisini yansıtan şiirlerini seslendirdi. Yerel sanatçı Melek Yıldız, Burdur türküleriyle sahne alırken, Burdur Belediyesi Folklor Ekibi’nin sergilediği halk oyunları ve zeybek gösterileri davetlilerden büyük alkış aldı. Gecenin finalinde sahne alan Mehmet Koparan, hareketli Burdur oyun havalarıyla katılımcıları coşturdu ve piste davet ederek unutulmaz anlar yaşattı.
Burdurluların birlik ve beraberliğini pekiştiren bu renkli etkinlik, katılımcılara hem duygusal hem de eğlenceli anlar yaşattı.
AHMET KORKMAZ

Antalya son dakikaMesut KocagözKepez Belediye BaşkanıTürkiyeAntalya

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.