Antalya Dahil 12 İlde “Ailem Güvende” Operasyonu 26 Gözaltı

İstanbul merkezli olarak Antalya’nın da aralarında bulunduğu 12 ilde düzenlenen “Ailem Güvende” operasyonunda 26 şüpheli gözaltına alındı. Antalya’da 2 şüpheli hakkında işlem yapılırken, adreslerdeki aramalarda 2 bin şişe kaçak alkol, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tabanca ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında Antalya dahil 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele şubelerince yürütülen teknik ve fiziki takiplerin ardından belirlenen adreslere baskın yapıldı.

Antalya’da 2 Şüpheli Hakkında İşlem Yapıldı

“Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “fuhuş”, “müstehcenlik” ve “kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak veya satın almak” suçlamaları kapsamında yürütülen soruşturmada, 38 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.

Operasyon kapsamında İstanbul’da 20, Ankara’da 4, Ordu’da 1, İzmir’de 2, Elazığ’da 1, Çanakkale’de 3, Balıkesir’de 1, Aydın’da 1, Kırşehir’de 1, Iğdır’da 1, Antalya’da 2 ve Hatay’da 1 şüpheli hedef alındı.

Antalya’daki operasyonlarda da belirlenen 2 şüpheliye yönelik arama ve yakalama işlemleri gerçekleştirildi.

Ev, İşletme ve Derneklerde Arama Yapıldı

Soruşturma kapsamında şüphelilere ait 38 adresin yanı sıra İstanbul’da faaliyet gösteren 10 işletme ve 6 dernekte arama, yakalama ve el koyma işlemi yapıldı.

Böylece operasyon kapsamında toplam 54 ev, iş yeri ve dernekte arama gerçekleştirildi.

2 Bin Şişe Kaçak Alkol Ele Geçirildi

Adreslerde gerçekleştirilen aramalarda;

25 gram toz ve hap halinde uyuşturucu ve uyarıcı madde, 10 gram kokain, 9 gram esrar, Uyuşturucu olduğu değerlendirilen 10 sentetik hap, 7 enjektör ve iğne, 2 bin şişe kaçak alkol, 1 ruhsatsız tabanca, 5 kamera kayıt cihazı, 26 cep telefonu ele geçirildi.

26 Şüpheli Gözaltına Alındı

Operasyon sonucunda 26 şüpheli gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Arama yapılan işletmelerden biri, ruhsatında belirtilen faaliyet alanına aykırı hareket ettiği gerekçesiyle mühürlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın tüm yönleriyle devam ettiği belirtildi.

antalya son dakikaistanbul son dakikakaçak alkoluyuşturucuyla mücadeleTürkiyeAntalya

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.