Alanya’da mobilya dükkanını ve minibüsü ateşe veren kadın tutuklandı
Antalya’nın Alanya ilçesinde bir iş yerini ve park halindeki minibüsü kundaklayan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Olay, saat 05.00 sıralarında Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi Tevfik Çatar Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir kişi, cadde üzerinde bulunan mobilya dükkanı ve aynı cadde üzerinde park halinde bulunan 07 H 5326 plakalı minibüsü yaktıktan sonra olay yerinden kaçtı. Yangına ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yaparken, ihbar üzerine olay yerine jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, iş yeri ve araçta maddi hasar meydana geldi.
Mahmutlar Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince olay yerinde yapılan incelemelerde yangının kundaklama sonucu çıktığı tespit edildi. Ekipler, yürütülen çalışmalar neticesinde kundaklama eylemini gerçekleştiren şüphelinin İ.D. (39) isimli kadın olduğunu belirledi. Şüpheli, kısa süre içerisinde jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Karakoldaki işlemlerinin ardından şüpheli İ.D. işlemlerinin ardından jandarma ekipleri tarafından bugün öğle saatlerinde Alanya Adliyesi’ne çıkarıldı. Adliyedeki işlemlerinin ardından İ.D. Alanya Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. 


Alanya Doğu Çevre Yolu ve Demirtaş Kavşağı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Antalya'nın Alanya ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, bugün öğleden sonra şiddetini artırarak yaşamı olumsuz etkiledi.
Antalya'nın Alanya ilçesinde bir apartman dairesinde çıkan yangında 72 yaşındaki yaşlı adam hayatını kaybederken, evde yaşayan eşi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
Antalya’nın Alanya ilçesinde mağarada yüksekten düşerek mahsur kalan 2 çocuk, kurtarma ekiplerinin koordineli çalışmasıyla kurtarıldı.
Alanya Kaymakamı Öztürk, Yaylakonak ve Şıhlar mahallelerinde söndürme çalışmalarının sürdürdüğünü bildirdi. Yangının alevli olduğu anlardaki bir itfaiye personelinin yaşlı bir vatandaşı motosikletle yangın bölgesinden kurtardığı anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.
Antalya'nın Aksu ilçesinde otellere yakın bölgede başlayan orman yangını yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından büyük oranda kontrol altına alındı. Alanya'da yeni önemli bir yangın başladı. Yaylakonaklar mevkiinden Şıhlar Mahallesi'ne doğru hareket halinde ciddi bir yangın devamı haberimizde