Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Antalya Bilim Üniversitesi’nin rektörü olarak 2016 yılından beri görevini sürdüren Prof. Dr. İsmail Yüksek görevden alınarak yerine Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Ekercin getirildi.
22 Kasım 1971 yılında Konya’da dünyaya gelen Semih Ekercin ilk ve orta öğreniminin ardından Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı.
1997-2007 yılları arasında Araştırma Görevlisi olarak görev yaptığı İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nden Yüksek Lisans ve Doktora derecesi aldı. 2008 yılında Yardımcı Doçent, 2010’da Doçent ve 2015 yılında Profesörlük kadrosuna atandı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fotogrametri Anabilim Dalında öğretim üyeliğine devam eden Ekercin, 2023 yılında Dekanlık görevine getirildi.
Akademik süre içinde Mühendislik Fakültesi Dekanlığı, Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Senato Fakülte Temsilciliği, Ortak Eğitim Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. ABD’de 2013 yılında Minnesota Üniversitesinde (Remote Sensing and Geospatial Analysis Laboratory), 2014-2015 yıllarında Texas Üniversitesi’nde (UT@Austin, Bureau of Economic Geology) misafir araştırmacı olarak görev yaptı. Ulusal ve Uluslararası birçok projede yürütücü/araştırmacı olarak görev aldı.
Motosiklet tutkunu olan Ekercin, Klasik Türk Mûsikîsi ile ilgilenmekte olup Tanbur icra etmektedir. Çok iyi düzeyde İngilizce ile az düzeyde Arapça bilen Ekercin, evli ve 1 çocuk babasıdır.
Antalya Bilim Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencileri, ilk kez arduino eğitimini Antalya Bilim Merkezi’nde aldı. Devamı haberimizde...
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), 6-9 Kasım’da 41 ülkeden 310 gazetecinin katılacağı etkinliklerle medya diplomasisi misyonuna uygun olarak kapsamlı bir programla bir kez daha ulusal ve uluslararası medya gündeminde yerini almaya hazırlanıyor.
Antalya Konyaaltı Varyant'ta toplanan kalabalık yürüyüş güzergahını doldurdu. Antalya Valisi Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Dirgen Özdemir, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte 400 metrelik dev Türk bayrağı taşındı.
Korkuteli ilçesinde yapımı tamamlanan Organize Sanayi Bölgesi’nin su ihtiyacının Taşkesiği ve Sülekler mahallelerinden karşılanacağı açıklaması, bölge halkını ayağa kaldırdı. Destek CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı'dan geldi
Kadın "Aile Çocuk Engelli Politikalarından (KAÇEP) sorumlu Naime Aydın ve 19 İlçe başkan yardımcısı MHP Antalya İl Başkanı Sadullah Güneş başkanlığında bir araya geldi.
Daha önce kiralama yolu ile Antalya Elmalı hastanemizde bulunan MR cihazının kiralama süreci dolmuş ve kiralama kriterlerini karşılamadığı için tekrar kiralanamamıştı. Kiralama firmasıyla yaptığımız görüşmeler neticesinde cihazı satın alarak hastanemize bağışladık. devamı haberimizde