Antalya Bilim Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Semih Ekercin atandı Prof. Dr. Semih Ekercin kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan 6 Ocak 2024 tarihli Resmi Gazete kararlarına göre Prof. Dr. Semih Ekercin Antalya Bilim Üniversitesi Rektörlüğü'ne atandı.

Antalya Bilim Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Semih Ekercin atandı Prof. Dr. Semih Ekercin kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Antalya Bilim Üniversitesi’nin rektörü olarak 2016 yılından beri görevini sürdüren Prof. Dr. İsmail Yüksek görevden alınarak yerine Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Ekercin getirildi.

PROF.DR. SEMİH EKERCİN KİMDİR?


22 Kasım 1971 yılında Konya’da dünyaya gelen Semih Ekercin ilk ve orta öğreniminin ardından Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı.

1997-2007 yılları arasında Araştırma Görevlisi olarak görev yaptığı İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nden Yüksek Lisans ve Doktora derecesi aldı. 2008 yılında Yardımcı Doçent, 2010’da Doçent ve 2015 yılında Profesörlük kadrosuna atandı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fotogrametri Anabilim Dalında öğretim üyeliğine devam eden Ekercin, 2023 yılında Dekanlık görevine getirildi.

Akademik süre içinde Mühendislik Fakültesi Dekanlığı, Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Senato Fakülte Temsilciliği, Ortak Eğitim Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. ABD’de 2013 yılında Minnesota Üniversitesinde (Remote Sensing and Geospatial Analysis Laboratory), 2014-2015 yıllarında Texas Üniversitesi’nde (UT@Austin, Bureau of Economic Geology) misafir araştırmacı olarak görev yaptı. Ulusal ve Uluslararası birçok projede yürütücü/araştırmacı olarak görev aldı.

Motosiklet tutkunu olan Ekercin, Klasik Türk Mûsikîsi ile ilgilenmekte olup Tanbur icra etmektedir. Çok iyi düzeyde İngilizce ile az düzeyde Arapça bilen Ekercin, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya bilim merkezinde üniversitelilere temel eğitim
Antalya

Antalya bilim merkezinde üniversitelilere temel eğitim

Antalya Bilim Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencileri, ilk kez arduino eğitimini Antalya Bilim Merkezi’nde aldı. Devamı haberimizde...

Alanya 12 km Doğu Çevre Yolu Ve Demirtaş Kavşağı Hizmete Açıldı
Antalya

Alanya 12 km Doğu Çevre Yolu Ve Demirtaş Kavşağı Hizmete Açıldı

Alanya Doğu Çevre Yolu ve Demirtaş Kavşağı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Korkuteli Organize Sanayi Bölgesi tanıtıldı geleceği konuşuldu
Korkuteli

Korkuteli Organize Sanayi Bölgesi tanıtıldı geleceği konuşuldu

ATSO’nun öncülüğünde ve Antalya Valiliği’nin desteğiyle hayata geçirilen Korkuteli Organize Sanayi Bölgesi’nin tanıtım toplantısı, kamu ve sanayi temsilcilerinin geniş katılımıyla gerçekleştirildi.

Alanya Yağmura teslim oldu sağanak yağışta Alt geçitlerde araçlar mahsur kaldı
Alanya

Alanya Yağmura teslim oldu sağanak yağışta Alt geçitlerde araçlar mahsur kaldı

Antalya'nın Alanya ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, bugün öğleden sonra şiddetini artırarak yaşamı olumsuz etkiledi.

Elmalı Devlet Hastanesi'nde MR Cihazı Hizmete Girdi
Elmalı

Elmalı Devlet Hastanesi'nde MR Cihazı Hizmete Girdi

Antalya Elmalı Devlet Hastanesinde Hastaneye kazandırılan Manyetik Rezonans (MR) görüntüleme cihazı, kurulum ve gerekli test süreçlerinin başarıyla tamamlanmasının ardından bugünden itibaren hasta kabulüne başladı.

Korkuteli'nde Polis Motosiklet Sürücülerini uyardı ve Kask Dağıttı
Korkuteli

Korkuteli'nde Polis Motosiklet Sürücülerini uyardı ve Kask Dağıttı

Antalya ili Korkuteli ilçesinde artan motosiklet kazalarını azaltmak amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından farkındalık uygulaması yapıldı devamı haberimizde