Korkuteli

Antalya Büyükşehir'den Süt Yemi Desteği Başladı.

BÜYÜKŞEHİR ÜRETİCİLERE SÜT YEMİ DESTEĞİNE BAŞLADI KORKUTELİ KIRKPINARLI BESİCİLERE YÜZDE 15’İ HİBELİ 21 TON YEM DAĞITILDI

Antalya Büyükşehir'den Süt Yemi Desteği Başladı.

BÜYÜKŞEHİR ÜRETİCİLERE SÜT YEMİ DESTEĞİNE BAŞLADI

KORKUTELİ KIRKPINARLI BESİCİLERE YÜZDE 15’İ HİBELİ 21 TON YEM DAĞITILDI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in seçim vaatleri arasında yer alan Halk Yem Projesi, Süt Yemi adıyla başladı. Korkuteli Kırkpınar Mahallesi’nden start alan Süt Yemi Projesi kapsamında yüzde 15 hibeli olarak üreticilere 417 çuval yem dağıtımı yapıldı. Proje kapsamında 1 ila 5 tane sağmal büyükbaş hayvanı olan üreticilere yıl boyunca hayvan başına iki ayda bir yüzde 15 hibeli 300 kilogram süt yemi desteği verilecek.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tarım ve hayvancılık alanında katma değer sağlayan projeleri her geçen gün büyüyor. Başkan Böcek’in seçim vaatleri arasında yer alan Halk Yem Projesi, Süt Yemi Projesi adıyla hayata geçti. Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında hayvancılıkla uğraşan yetiştiricilerin en önemli gider kalemi olan yem maliyetini düşürmek ve süt verimini arttırmak için süt yemi desteğine başladı. İlk olarak Korkuteli Kırkpınar Mahallesi’ndeki üreticilere yüzde 15’i hibeli 417 çuval yem dağıtımı yapıldı.
HAYVAN BAŞI 300 KİLO YEM DESTEĞİ
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Kırsal Kalkınma ve Kooperatifçilik Şube Müdürlüğü tarafından proje kapsamında artan girdi maliyetlerine yetişemeyen büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yüzde 15 hibeli yem desteği yapılacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 ila 5 tane sağmal büyükbaş hayvanı olan üreticilere yıl boyunca hayvan başına iki ayda bir 300 kilo yem desteği verilecek. 5 büyükbaş hayvanı olan bir üreticiye 2 ayda bir 1.5 ton süt yemi sağlanacak. Bunun yüzde 15’i Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe olarak karşılanacak. Proje kapsamında ilk dağıtım Korkuteli Kırkpınar Mahallesi’nde gerçekleşti. 15 üreticiye yaklaşık 21 bin ton süt yemi dağıtıldı.
BESİCİLİK ÇOK MALİYETLİ
Kırkpınar Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraşan üretici Hüseyin Develi yem fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyleyerek, “Hayvancılık yapmak giderek zorlaşıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne yem desteği için başvurmuştum çok şükür yemlerimizi teslim aldık. Bu yemler beni biraz rahatlatacak. Çiftçi dostu Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e teşekkür ediyoruz. Dediler.

Korkuteli Gündem Gazetesi 

#korkuteli #çiftçi

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Büyükşehir ilk mecliste Komisyon ve birlik üyeleri belli oldu
Antalya

Antalya Büyükşehir ilk mecliste Komisyon ve birlik üyeleri belli oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni dönemin ilk toplantısını yaptı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in teleferik kazası kurtarma çalışmalarını takip etmek üzere olay yerinde olması nedeniyle meclisi en yaşlı üye sıfatıyla AK Parti İbradı Meclis üyesi Kemal Çiftçioğlu açtı. Toplantıda Başkanlık Divanı, encümen, birlik ve komisyon üyeleri belirlendi.

Antalya'nın tek BBP meclis Üyesi Mehmet Karakoyun oldu
Korkuteli

Antalya'nın tek BBP meclis Üyesi Mehmet Karakoyun oldu

BBP ilk defa Korkuteli meclisinde temsil edilecek. 31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimler sonrası Cumhur ittifakı listesinden MHP Meclis üyesi olarak seçilen Mehmet Karakoyun istifa ederek Büyük Birlik Partisine geri döndü.

Antalya  Sahillerinde Denizde oluşan Renkli Görüntülerin nedeni belli oldu
Antalya

Antalya Sahillerinde Denizde oluşan Renkli Görüntülerin nedeni belli oldu

Büyükşehir'den konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: "Son günlerde, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüze deniz yüzeyinde gemi ve deniz araçlarından kaynaklı atıkların boşaltıldığına 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Belli oldu
Antalya

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Belli oldu

31 mart 2024 pazar günü yapılan yerel seçimlerde Muhittin Böcek başkanlığında Antalya Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri belli oldu

Efsane Başkan Dalan "Futbol Türk Kadınlarının icadı
Antalya

Efsane Başkan Dalan "Futbol Türk Kadınlarının icadı

Burada gerçek anlamda millet var, dil var, adalet var. Bu 7000 yıl evvel olan bir şey. Mesela bir başka örnek, futbolu İngilizlerin bulduğu söylenir ama futbol ilk defa Türk kadınları tarafından oynanan bir oyundur. Kayıtlarda da bu konu geçer.

Korkuteli Yelten Mahallesi yoluna sıcak asfalt
Korkuteli

Korkuteli Yelten Mahallesi yoluna sıcak asfalt

YELTEN'E KONFORLU YOL... Antalya Büyükşehir Belediyesi kırsal hizmetler ekipleri, Korkuteli Yelten Mahallesi yolunda sıcak asfalt çalışması yapıyor.