Antalya'da bulunan bir yapı malzemeleri firmasının piyasadaki bazı yapı malzeme firmalarını sahte çek ile dolandırdığı iddiası gündeme oturdu.
Antalya'da yapı malzemeleri firması sahibi F.K isimli şahıs kurmuş olduğu yapı malzeme tüccarları ve nakliyecilerden oluşan grubu dolandırıcılığa azmettirerek, yapı malzeme firmalarından sahte çeklerle aldığı yüz binlerce liralık malzeme karşılığında, grup üyelerine cüzi bir rakam ödeyip aldığı malzemeleri, piyasanın altında bir rakamla pazarladığı iddia ediliyor.
Sahte çek mağduru olan Kılıç yapı sahibi Kenan Kılıç ve Doğu Yapı sahibi Mücahit Kaymiş kendilerine verilen sahte çeklerle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.
07haber
Antalya’da 8 aylık hamile Burcu A. (31), 1 yıl önce evlendiği Ali A.’nın (30) kendisine şiddet uyguladığı ve ölümle tehdit ettiği gerekçesiyle boşanma davası açarak, uzaklaştırma kararı aldırdı.
Kooperatif kurup 150 müşteki şahsın 200 Milyon Türk Lirasını, çok sayıda gayrimenkul ve araçlarını alarak dolandıran şahıslarla ilgili yapılan çalışmalarda , 51 şahsa yönelik Antalya merkezli 9 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 48 şahıs yakalanmış, 3 şahsın da cezaevinde olduğu tespit edilmiştir.
Basit dolandırıcılık suçu cezası TCK 157/1 maddesinde belirtilmiştir. Buna göre; “Hileli davranışlar
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen TAKE (Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi) Projesi kapsamında, Antalya genelinde bitkisel üretimi artırmaya yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor.
Antalya Korkuteli’nde öğrencileri kültürel mirasla buluşturacak olan “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” kura çekimi tamamlandı. Mendil kapmacadan yakantopa kadar pek çok oyun sahaya inecek.
Korkuteli ilçesinde sağlık hizmetleri güçlenmeye devam ediyor. Korkuteli Devlet Hastanesi, hekim kadrosunu genişleterek İç Hastalıkları (Dahiliye) Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Berkay Özata’yı bünyesine kattı.