Kadın Dostu Kentler III Programı'nda Kritik Temaslar: Antalya ve Denizli’ye İzleme Ziyareti

TBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şengül Altan Arslan öncülüğündeki heyet, pilot belediyeler olan Antalya ve Denizli’de temaslarda bulundu. Ziyaretlerde kadınların yerel hizmetlere erişimi ve ortak çalışma planları değerlendirildi.

Kadın Dostu Kentler III Programı'nda Kritik Temaslar: Antalya ve Denizli’ye İzleme Ziyareti

Kadın Dostu Kentler III Programı Kapsamında Antalya ve Denizli’ye İzleme Ziyareti

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı koordinasyonunda, UNFPA Türkiye ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ortaklığıyla yürütülen Kadın Dostu Kentler III Programı çerçevesinde Antalya ve Denizli büyükşehir belediyelerine izleme ziyaretleri gerçekleştirildi.

TBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şengül Altan Arslan öncülüğündeki TBB heyeti, UNFPA Türkiye ve Avrupa Birliği Başkanlığı temsilcileriyle birlikte programın pilot illerinden Antalya ve Denizli’de temaslarda bulundu. Ziyaretlerde, yerel eşitlik mekanizmaları, kadınların yerel hizmetlere eşit erişimi ve hayata geçirilen kadın odaklı projeler masaya yatırıldı.

 

 

Kadın Dostu Kentler III Programı'nda Kritik Temaslar: Antalya ve Denizli’ye İzleme ZiyaretiKadın Dostu Kentler III Programı'nda Kritik Temaslar: Antalya ve Denizli’ye İzleme Ziyareti

Kadın Dostu Kentler III Programı'nda Kritik Temaslar: Antalya ve Denizli’ye İzleme Ziyareti

 

Antalya’da Kadın Odaklı Hizmetler Yerinde İncelendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne gerçekleştirilen ziyaret, Genel Sekreter Ramazan Demir ve Eşitlik Komisyonu üyesi meclis üyelerinin katıldığı toplantıyla başladı. Heyet daha sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Büşra Özdemir’i ziyaret ederek, program kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaret programı kapsamında ayrıca:

  • Yerinde İnceleme: Kadın Dayanışma Merkezi ile Kadın Kooperatifi Ofisi ziyaret edilerek KDK-III desteğiyle güçlendirilen hizmetler yerinde incelendi.

  • STK Değerlendirme Toplantısı: Antalya Büyükşehir Belediyesi ile proje kapsamında iş birliği yürüten sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla ortak çalışma planları ve iş birliği mekanizmaları değerlendirildi.

Denizli’de Yerel Eşitlik Mekanizmaları Ele Alındı

Programın bir diğer durağı olan Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne de TBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şengül Altan Arslan başkanlığındaki heyet tarafından izleme ziyareti gerçekleştirildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş ile bir araya gelen heyetin toplantısına, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Şenay Polatır ve Eşitlik Birimi sorumluları da katılım sağladı. Görüşmede, Kadın Dostu Kentler III Programı çerçevesinde şimdiye kadar kaydedilen gelişmeler, yerel eşitlik mekanizmalarına yönelik atılan adımlar ve belediyenin kadın odaklı hizmetlerinin kapsamı detaylı şekilde ele alındı.

 

 

 

 

 

Kadın Dostu Kentler III Programı'nda Kritik Temaslar: Antalya ve Denizli’ye İzleme Ziyareti

Kadın Dostu Kentler III Programı'nda Kritik Temaslar: Antalya ve Denizli’ye İzleme Ziyareti

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Tütüncü, Başarıyı Ödüllendirdi
Kepez

Tütüncü, Başarıyı Ödüllendirdi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türkiye Belediyeler Birliği’nce ödüle layık görülen ‘Sera atıkları tehdit değil, toprağa can olsun’ projesine katkı sunan belediye personellerini teşekkür belgesiyle taltif etti.

2026 Antalya Konyaaltı Feslikan Yağlı Güreşleri'nde Büyük Sürpriz! 2026 Yılının Başpehlivanı Belli Oldu
Antalya

2026 Antalya Konyaaltı Feslikan Yağlı Güreşleri'nde Büyük Sürpriz! 2026 Yılının Başpehlivanı Belli Oldu

Antalya’da düzenlenen 28. Geleneksel Konyaaltı Feslikan Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde nefes kesen final geride kaldı. Er meydanında altın kemere uzanan isim Erkan Taş oldu. İşte Feslikan'da kürsüye çıkan pehlivanlar ve tüm detaylar...

Antalya’da  C plaka krizi yaşandı servisçiler kapıya dayandı
Antalya

Antalya’da C plaka krizi yaşandı servisçiler kapıya dayandı

Yazın belediyenin yaptığı C plaka ihalesine girdik. Yaklaşık 2 milyon TL ödeyerek C plaka aldık. Ancak aradan kısa bir süre geçtikten sonra belediye ihaleyi iptal etti. İhalenin iptal edilmesiyle birlikte plakalarımız toplandı, paraları geri ödenmedi

CHP Milletvekili Arı'dan Balbey Binası İddialarına Cevap
Antalya

CHP Milletvekili Arı'dan Balbey Binası İddialarına Cevap

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik restorasyon ve kamu zararı iddialarına sert açıklamalarda bulundu. Milletvekili Arı, Balbey’de bulunan binanın AKP döneminde kiralandığını, kamu zararının ise Sayıştay tarafından reddedildiğinin altını çizdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in savcılık detaylı  ifadesi ortaya çıktı
Antalya

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in savcılık detaylı ifadesi ortaya çıktı

Antalya'da yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in, savcılık ifadesi ortaya çıktı. Böcek, savcılık ifadesinde suçlamaları reddetti.

Belediyeciliğin kalbi Antalya’da attı 8 yeni belediye  Akdeniz Belediyeler Birliği’ne katıldı
Antalya

Belediyeciliğin kalbi Antalya’da attı 8 yeni belediye Akdeniz Belediyeler Birliği’ne katıldı

10. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, 9. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması Ödül Töreni’yle birlikte sona erdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, düzenlenen yarışmada 3 ödül kazandı. Akdeniz Belediyeler Birliği’nin ev sahipliği yaptığı fuar kapsamında, Akdeniz Belediyeler Birliği’nin meclis toplantısı da düzenlendi.