SATRANÇ ŞAMPİYONASI
ÖDÜL TÖRENİ İLE SONA ERDİ
2025 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası ödül töreni, Antalya Valisi Hulusi Şahin'in katılımıyla gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) iş birliğiyle düzenlenen şampiyonada, 7-12 ve 13-18 yaş gruplarında Türkiye’nin dört bir yanından gelen 2.700'den fazla yarışmacı satrançtaki yeteneklerini sergileyerek kıyasıya mücadele etti.
Serik ilçesi Belek bölgesinde gerçekleştirilen törene; Antalya Valisi Hulusi Şahin, Serik Kaymakamı Dr. Cemal Şahin, Konyaaltı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Buğrahan Bozkurt, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Fethi Apaydın, satranç yarışmacıları ve vatandaşlar katıldı.
*Satranç Sporunda Dünyaya Örnek Oluyoruz*
Törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin satranç sporunda dünya çapında başarılar elde ettiğini vurgulayan Vali Şahin "Son yıllarda Türkiye, bazı alanlarda dünyaya örnek olacak büyük mesafeler kat etmiştir. Bu alanlardan biri de satranç sporudur. Satranç sporunda, küçükler ve yıldızlar kategorisinde dünya çapında en fazla lisanslı oyuncuya sahip ülke konumundayız.
Gençlerimiz, satrancın kazandırdığı disiplin, kalite ve beyin jimnastiği sayesinde hangi alanda çalışırlarsa çalışsınlar çok başarılı olacaklardır. Bu süreçte çocuklarını bu organizasyonlara dahil eden tüm ailelere ve organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.
Konuşmaların ardından, yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri, Vali Hulusi Şahin ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.


Antalya’da düzenlenen 28. Geleneksel Konyaaltı Feslikan Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde nefes kesen final geride kaldı. Er meydanında altın kemere uzanan isim Erkan Taş oldu. İşte Feslikan'da kürsüye çıkan pehlivanlar ve tüm detaylar...
2026 Sezonun 33. büyük organizasyonu olan Antalya 28. Feslikan Yağlı Güreşleri 19 Temmuz 2026 Pazar günü başlıyor. Başpehlivan kim Olur Kanal V ve Rumeli TV'den canlı yayınlanacak dev organizasyonun tüm detayları haberimizde.
Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle Antalya’nın Elmalı ilçesine atanan yeni Kaymakam Adem Balkanlıoğlu, görevine hızlı bir başlangıç yaptı. İlk resmi ziyaretini Antalya Valisi Hulusi Şahin’e gerçekleştiren Balkanlıoğlu’nun, Elmalılı hemşehrileriyle buluşacağı ilk tarih ve etkinlik de belli oldu.
Kayseri Vali Yardımcılığına atanan Sezgin Üçüncü’nün ardından Korkuteli Kaymakamlığı koltuğuna oturan Onur Yılmazer, ilçe protokolü tarafından karşılandı. Göreve hızlı başlayan Yılmazer'in ilk açıklaması ve başarılarla dolu özgeçmişi haberimizde.
Antalya Alanya'da tünel çıkışında kontrolünü kaybederek bariyerlere çarpan motosiklet sürücüsü Özgür Metin, olay yerinde feci şekilde hayatını kaybetti. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
2026 yılı 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde er meydanına çıkan Korkuteli Belediyespor’un başarılı sporcusu Emirhan Yüksel, Tozkoparan Boyu’nda şampiyon olarak memleketine tarihi bir gurur yaşattı.