Turizmin başkenti Antalya’da huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla yürütülen dev operasyonların ve denetimlerin haziran ayı bilançosu netleşti. Antalya Valisi Hulusi Şahin, kent genelinde suç ve suçluyla mücadeleden trafik denetimlerine kadar uzanan geniş kapsamlı verileri kamuoyuyla paylaştı. Trafikteki denetim sayıları ve kesilen cezalar ise adeta rekor seviyeye ulaştı.
Vali Hulusi Şahin'in açıklamalarına göre, haziran ayı boyunca Antalya emniyeti ve jandarma ekipleri yollarda kuş uçurtmadı. İl genelinde gerçekleştirilen yoğun trafik denetimleri kapsamında tam 475 bin 54 sürücü kontrol edildi.
Kurallara uymadığı tespit edilen sürücülere ise ceza yağdı. Yapılan açıklamada;
92 bin 573 kişiye idari para cezası uygulandığı,
2 bin 847 aracın ise eksiklikleri veya ihlalleri nedeniyle trafikten men edildiği bildirildi.
"Antalya’nın Huzuru" başlıklı stratejik değerlendirme toplantısında konuşan Vali Hulusi Şahin, sadece trafikte değil, asayiş olaylarında da kentin çok güvenli bir dönemden geçtiğini vurguladı. Antalya genelinde meydana gelen asayiş olaylarının %99,8 gibi rekor bir oranla aydınlatıldığını belirten Şahin, emniyet güçlerinin başarısına dikkat çekti.
"Operasyonlar Aralıksız Sürecek" Vali Şahin; halkın huzurunu kaçırmaya çalışan odaklara karşı kaçakçılık, narkotik ve siber suçlarla mücadele kapsamında yürütülen operasyonların hiç hız kesmeden, aralıksız bir şekilde kararlılıkla devam edeceğinin altını çizdi.
Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle Antalya’nın Elmalı ilçesine atanan yeni Kaymakam Adem Balkanlıoğlu, görevine hızlı bir başlangıç yaptı. İlk resmi ziyaretini Antalya Valisi Hulusi Şahin’e gerçekleştiren Balkanlıoğlu’nun, Elmalılı hemşehrileriyle buluşacağı ilk tarih ve etkinlik de belli oldu.
Kayseri Vali Yardımcılığına atanan Sezgin Üçüncü’nün ardından Korkuteli Kaymakamlığı koltuğuna oturan Onur Yılmazer, ilçe protokolü tarafından karşılandı. Göreve hızlı başlayan Yılmazer'in ilk açıklaması ve başarılarla dolu özgeçmişi haberimizde.
Antalya Alanya'da tünel çıkışında kontrolünü kaybederek bariyerlere çarpan motosiklet sürücüsü Özgür Metin, olay yerinde feci şekilde hayatını kaybetti. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
2026 yılı 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde er meydanına çıkan Korkuteli Belediyespor’un başarılı sporcusu Emirhan Yüksel, Tozkoparan Boyu’nda şampiyon olarak memleketine tarihi bir gurur yaşattı.
Antalya Büyükşehir Belediye başkanı Muhittin Böcek tutuklu kaldığı bir yılı değerlendiren mektubunda dostlarına sitem etti işte o mektup
Antalya Ticaret ve Sanayiciler Birliği (ATSB) Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Selçuk, ATSB'nin temel hedefinin birlik ve beraberlik ruhunu güçlendirerek Antalya ekonomisine değer katmak olduğunu söyledi.