Antalya OSB'de 'Sıfır Atık' için yeni yatırım

Antalya OSB'de yapılan 'sıfır atık' yatırım, yılda 260 ton organik atığı dönüştürecek.

Antalya OSB'de 'Sıfır Atık' için yeni yatırım

 

Temiz bir çevre hedefiyle yola çıkan Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, “Sıfır Atık Projesi” kapsamında kompost üretimine başladı.

Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, “Sıfır Atık Projesi” kapsamında idari hizmet binası ve otelinde oluşan yemek öncesi-sonrası organik atıkları, çay posaları ve peyzaj atıklarından kompost üretmeye başladı. Antalya OSB Park ve Bahçeler Müdürlüğü yerleşkesine kurulan tesiste üretilen kompost, tüm peyzaj alanlarında toprak zenginleştirici olarak kullanılacak.

KARBON SALINIMI DA AZALACAK

Kompost tesisi ile yılda 260 ton organik atığı geri kazandıracaklarını belirten Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, bu sayede gübre kullanımının azalacağını, organik maddenin artarak toprağın zenginleşeceğini ve su tutma kabiliyetini arttırılarak sulama maliyetinin düşürüleceğini söyledi. Kompostun yaratacağı bu etki ile özellikle yaz aylarında yapılan sulamada kullanılacak sudan önemli oranda tasarruf edileceğini aktaran Bahar, “Tankerle sulama yapılan alanlarda sulama maliyetlerini azaltmakla birlikte, taşıtlarda kullanılan motorinden kaynaklı emisyonunda da düşürülmesi, su ve karbon ayak izinin her geçen gün daha fazla önem kazandığı günümüzde, hem kendi hem de etkilediği diğer alanlardaki karbon salınımını azaltacaktır” dedi.

DEĞERLERİMİZİ HATIRLATIYORUZ

Çöp konteynerlerine atılmayan yemekhane ve çay ocakları atıklarının ayrı toplanmasıyla birlikte Antalya OSB’deki atık miktarının kaynağında azaltılmış olacağını, atık taşıma ve bertaraf maliyetlerinde tasarruf sağlanacağını da dikkat çeken Bahar, “Belediye katı atık düzenli depolama sahalarına giden atık miktarının azalması sonucu depolama sahalarının ömrünün uzaması, taşıma ve bertaraftan kaynaklı karbon salınımının düşürülmesi gibi de birçok dolaylı fayda sağlanmış olacaktır. Bizim kültürümüzde önemli bir yere sahip olan gıda atıklarının çöpe atılmaması hassasiyetini de hatırlamak, hatırlatmak ve değerlerimizi genç nesillere aktarmak istiyoruz. Yapılan her olumlu çalışmanın, kendi alanımız dışında diğer alanlara olan etkisini gözlemliyor ve deneyimleme fırsatı buluyoruz. Bunun farkındalığıyla hareket ettiğimiz Bölgemizde, başlatmış olduğumuz bu çalışmanın ilimize ve tüm ülkemize örnek teşkil etmesini, kompostun toprak iyileştirici olarak şehir peyzaj uygulamalarında, spor sahalarının çevre yeşillendirmelerinde, tarla ve bahçelerde, seracılıkta, eğimli yamaç ve yollarda erozyonu engellemek üzere toprak özelliklerini iyileştirmede, yanmış orman alanlarının iyileştirilmesinde kullanılarak yaygınlaşmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

CHP Milletvekili Arı'dan Balbey Binası İddialarına Cevap
Antalya

CHP Milletvekili Arı'dan Balbey Binası İddialarına Cevap

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik restorasyon ve kamu zararı iddialarına sert açıklamalarda bulundu. Milletvekili Arı, Balbey’de bulunan binanın AKP döneminde kiralandığını, kamu zararının ise Sayıştay tarafından reddedildiğinin altını çizdi.

 Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni Başhekimi Prof. Dr. Banu Karakuş Yılmaz göreve başladı
Alanya

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni Başhekimi Prof. Dr. Banu Karakuş Yılmaz göreve başladı

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekimlik görevine Prof. Dr. Banu Karakuş Yılmaz atandı. Prof. Dr. Yılmaz, düzenlenen devir teslim töreniyle Başhekim Vekili Uzm. Dr. Ali Gök'ten jtlhaea devralarak görevine başladı.

Antalya  OFM Hastanesi, Kazakistan’daki sağlık fuarında Türkiye'yi temsil etti
Antalya

Antalya OFM Hastanesi, Kazakistan’daki sağlık fuarında Türkiye'yi temsil etti

Özel OFM Antalya Hastanesi, Kazakistan’ın Almatı kentinde düzenlenen 13. ALZ Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı’nda Türkiye’yi temsil etti.

 Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Böcek'in tutuklanmasının ardından ilk kez toplandı Başkan vekili yarın seçilecek
Antalya

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Böcek'in tutuklanmasının ardından ilk kez toplandı Başkan vekili yarın seçilecek

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in tutuklanmasının ardından belediye meclisi ilk kez toplandı. Toplantıya vekaleten Meclis Başkan Vekili Bayram Ali Çeltik başkanlık ederken, AK Parti ve CHP grup sözcülerinin konuşmaları sırasında zaman zaman tansiyon yükseldi.

Çaresizlik gözyaşları sevinç gözyaşlarına dönüştü: 15 gündür kayıp olarak aranan Fatma Nur bulundu
Antalya

Çaresizlik gözyaşları sevinç gözyaşlarına dönüştü: 15 gündür kayıp olarak aranan Fatma Nur bulundu

Antalya’da karnesini aldıktan sonra evden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 13 yaşındaki Fatma Nur Ören polis ekipleri tarafından bulunarak ailesine teslim edildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in savcılık detaylı  ifadesi ortaya çıktı
Antalya

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in savcılık detaylı ifadesi ortaya çıktı

Antalya'da yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in, savcılık ifadesi ortaya çıktı. Böcek, savcılık ifadesinde suçlamaları reddetti.