VALİ ŞAHİN, ANTALYA TURİZM’DE
BÜYÜK HEDEFLERE KOŞUYOR
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından düzenlenen ve Antalya'da konaklama sektörünün önemli temsilcilerini bir araya getiren Geleneksel Ekim Ayı Buluşması gerçekleştirildi.
Antalya’nın turizm sektöründeki önemli etkinliklerinden biri olan ve Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından düzenlenen Geleneksel Ekim Ayı Buluşması, Antalya Valisi Hulusi Şahin’in katılımı ile gerçekleşti. Vali Şahin, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek Antalya turizminin 2024 yılı sezonu, turizm güvenliği, gelecek hedefler ve güncel konular üzerine istişarelerde bulundu.
Toplantıya Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra, Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, Serik Kaymakamı Dr. Celal Şahin, Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, TÜROFED Başkanı Erkan Yağcı, STK ve turizm temsilcileri katıldı.
KALİTE VE GÜVEN İLE HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ
Turizm alanındaki hedeflere ulaşmak için turizm güvenliği ve kalite standartlarının korunması gerektiğini ifade eden Vali Şahin, “Bu yıl yaklaşık 17,5 milyon turisti ağırlamayı hedefliyoruz. Ancak bu rakamların artması için turizmde güvenliğin en üst düzeyde sağlanması şart. Turizmde başarının temelinde kalite ve güven yatıyor. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, kısa vadede altmış milyon turist sayısı ve altmış milyar dolar turizm geliri hedefliyoruz.
Sonraki vadede, seksen milyon turist ve seksen milyar dolar turizm geliri hedefiyle ilerleyeceğiz. Yüz milyon turist sayısına ve yüz milyar dolar turizm geliri hedefine de mutlaka ulaşacağız. Türkiye'nin turizm gelirini artırarak iki trilyon dolarlık milli gelire ulaşmasını sağlamak istiyoruz. Bu doğrultuda doğru adımlar atarak kaliteyi ve güvenliği ön planda tutmalıyız.” dedi.
Konuşmasının ardından Turizm sektör temsilcilerinin talep ve isteklerini dinleyerek görüş alışverişinde bulunan Vali Şahin, organizasyonlar ve tanıtım faaliyetleri hakkında uzmanlardan bilgi aldı.
AKTOB toplantısı Kemer’de yapıldı Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) aylık toplantısı Kemer’e bağlı Göynük mahallesinde bulunan NG Phaselis Bay Otel’de yapıldı.
2023 seçimlerinde İYİ Parti’den Antalya’da 12. sırada milletvekili adayı olan ve Geçtiğimiz günlerde Başkan Özgür Özel tarafından CHP rozeti takılan Arif Kocabıyık 'ın CHP Üyeliği iptal edildi CHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada devamı haberimizde
Tutuklu eski Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen dönemine ilişkin Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 21 şüpheliden 5’i tutuklandı,
Finike’de bulunan Canan Yavuz Gürkan Okulu Afet Hazırlık Kulübü tarafından düzenlenen “Deprem’in Doğal ve Beşeri Çevrede Bıraktığı İzler” konulu gezi kapsamında öğrenciler, Patara, Kaputaş Plajı ve Kaş’ı ziyaret etti
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen TAKE (Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi) Projesi kapsamında, Antalya genelinde bitkisel üretimi artırmaya yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor.
Antalya Korkuteli’nde öğrencileri kültürel mirasla buluşturacak olan “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” kura çekimi tamamlandı. Mendil kapmacadan yakantopa kadar pek çok oyun sahaya inecek.