Yeşilçam Festivali’nde nostalji dolu konserler
Antalya Büyükşehir Belediyesi Yeşilçam Festivali’nde nostalji dolu akşamlar yaşanmaya devam ediyor. Yeşilçam’ın büyülü atmosferinde, sevilen sanatçı Seda Hazar 80’li ve 90’lı yılların unutulmaz şarkılarını Antalyalılarla buluşturdu. Festivalde, dönem filmleri de açık hava sinemasında makaralı makinadan izleyiciye ulaşarak nostalji yaşatıyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin Altın Portakal Film Festivali ile eş zamanlı olarak 5-12 Ekim tarihlerinde Karaalioğlu Parkı’nda düzenlediği Yeşilçam Festivali eğlenceli etkinlik ve konserlerle devam ediyor. Yeşilçam teması ile ziyaretçilerini nostaljik bir yolculuğa çıkaran festivalde DJ performansları ve konserlerle de müzik şöleni yaşanıyor. Festival kapsamında sahne alan sevilen sanatçı Seda Hazar, unutulmaz eserlerle dolu repertuvarıyla Antalyalılarla buluştu. 80’li ve 90’lı yılların Yeşilçam ile özdeşleşen şarkılarını söyleyen sanatçıya alanı dolduran vatandaşlar da hep bir ağızdan eşlik etti. Haraketli parçalarla doyasıya eğlenen vatandaşlar, nostalji dolu bir akşam yaşadı.
Yazlık sinema keyfi devam ediyor
Özel olarak hazırlanan etkinlik alanda birbirinden renkli Yeşilçam dekorları, klasik araçlar, Yeşilçam maskotları, fotoğraf köşeleri, panayır oyunları, ahşap oyun alanları, antika ürün satış reyonları ve çeşitli sahne şovları festival boyunca ziyaretçilerini bekliyor. Dönem filmlerinin yer aldığı yazlık açık hava sineması da film gösterimlerine devam ediyor. Festivale özel makaralı makinada beyaz perdeye yansıyan filmleri Antalyalılar keyifle takip ediyor.
"Böyle bir festivale ihtiyacımız varmış"
Yeşilçam Festivali’ne arkadaşlarıyla birlikte geldiklerini belirten Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi Murat Yalçın, "Eskiden babalarımızın yaşadığı atmosferi, oynadığı oyunları, yakından görüp anlamak istedik. Gerçekten buradaki ortam çok güzel. Klasik araçlar ilgi çekici. Bizleri böyle bir etkinlikle geçmişe götürdüğü için Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Bu atmosfere ihtiyacımız varmış. Eski şarkıların tatlı melodilerinin hissettirdiği duygular çok güzel. Eski filmlerin anısı bizi geçmişe götürdü. Geçmişin mi iyi, günümüzün mü iyi olduğunu düşündürttü" dedi.
Festival boyunca sahne programları ve yazlık sinema film gösterimleri devam edecek.
Antalya’nın Kemer ilçesi Kiriş Mahallesi’nde çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı.
AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Elmalı'da tamamlanan yol çalışmaları ve devam eden projelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu .yerel yönetimlerin sorumluluğunda olmasına rağmen Elmalı şehir içinde de sıcak asfalt çalışmalarının yapıldığını ifade etti.
Antalya’nın en görkemli camilerinden biri olarak kabul edilen ve 1610 yılında Ketenci Ömer Paşa tarafından inşa ettirilen Elmalı’daki tarihi Ketenci Ömer Paşa Camii’nin restorasyonu uzun bir aradan sonra 5 Eylül 2025 cuma tamamlandı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) yaklaşık 432 milyon TL'lik yatırımla Serik ilçesine bağlı Belkıs Mahallesi'nde yer alan üretim ve terfi merkezini tamamen yenileyerek ilçenin içme suyu sorununa kalıcı çözüm sağladı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde alacak-verecek meselesi yüzünden aralarında husumet olduğu öğrenilen ortağını tabancayla öldüren cinayet zanlısı, adliyeye sevk edildi. Zanlı Paşa G. tutuklandı
34.Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Güreşleri final maçında Korkutelili başpehlivanlar kapıştı genç pehlivan Ali İhsan Batmaz, Ali Gürbüz’ü yenerek 34. Altın Kiraz Yağlı Güreşleri Başpehlivanı oldu.