BAŞPEHLİVAN YUSUF CAN ZEYBEK, GÜREŞ AĞASI SARICA’YI ZİYARET ETTİ
Tarihi Kırkpınar’ın Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek ve Flaş Baş Pehlivanı Mustafa Batu ve Serik güreş Ağası Veli Demir, Altın Kiraz Güreş Ağası işadamı Hamdi Sarıca’yı makamında ziyaret ettiler.
Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek yine 2023 yalının Flaş Baş Pehlivanı Mustafa Batu ve Serik güreş Ağamız Veli Demir, Korkuteli Altın Kiraz Güreş ağası Hamdi Sarıca’yı ziyaret etti.
Korkuteli Gündem Gazetesinde Güreş Ağası Hamdi Sarıca’yı ziyaret eden Başpehlivan Yusuf Can Zeybek, Sarıca’ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.
28. Altın Kiraz Güreş Ağası işadamı Hamdi Sarıca da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, küçüklüğünden bu yana ata sporumuz yağlı güreşlere ilgi duyduğunu belirterek pehlivan diyarı olarak bilinen Korkuteli ve Antalya’da güreşçilere her zaman destek olduklarını ifade etti.
Türkiye'nin en köklü yağlı güreş organizasyonlarından biri olan 673. Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri, 5-6-7 Eylül 2025 tarihlerinde Antalya’nın Elmalı ilçesinde büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Başpehlivan finalinde Feyzu8llah Aktürk ile Enes Doğan Kapıştılar
Antalya’nın en görkemli camilerinden biri olarak kabul edilen ve 1610 yılında Ketenci Ömer Paşa tarafından inşa ettirilen Elmalı’daki tarihi Ketenci Ömer Paşa Camii’nin restorasyonu uzun bir aradan sonra 5 Eylül 2025 cuma tamamlandı.
Türk yağlı güreşinin en önemli etkinliklerinden 673. Tarihi Elmalı Güreşleri, CW Enerji sponsorluğunda Antalya'nın Elmalı ilçesinde 5 Eylül 2025 Cuma günü başlıyor.
34.Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Güreşleri final maçında Korkutelili başpehlivanlar kapıştı genç pehlivan Ali İhsan Batmaz, Ali Gürbüz’ü yenerek 34. Altın Kiraz Yağlı Güreşleri Başpehlivanı oldu.
Korkuteli, Antalya – Geleneksel hale gelen ve bu yıl 35’incisi düzenlenecek olan Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri için güreş ağalığı ihalesi gerçekleştirildi. 2026 yılında yapılacak güreşlerin ağası, Sabri Gülel oldu.
Antalya’nın dört bir yanından ve Korkuteli’nden gelen güreş severler, stadyumu doldurarak tarihi güreşlere yoğun ilgi gösterdi. Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran ve eşi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Can Caran’ın ev sahipliğinde sabahın erken saatlerinde belediye önünden kortej ile başlayan güreşlerde 70’i başpehlivan olmak üzere 1000’e yakın pehlivan kol bağladı.