Muratpaşa

BU SINAVDA HOCA YOK

BU SINAVDA HOCA YOK Zilsiz okul uygulamasından sonra şimdi de gözetmensiz sınav uygulaması başladı. Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu’nda ilk kez uygulanmaya başlanan 'öğretmensiz ve gözetmensiz' sınav uygulaması ile öğrenciler sınava girdiler. Milli Eğitim …

BU SINAVDA HOCA YOK

Zilsiz okul uygulamasından sonra şimdi de gözetmensiz sınav uygulaması başladı. Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu’nda ilk kez uygulanmaya başlanan ‘öğretmensiz ve gözetmensiz’ sınav uygulaması ile öğrenciler sınava girdiler.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, Antalya’da okul müdürleriyle gerçekleştirdiği bir toplantıda “Bir okul gözetmensiz sınav yapsın ve ben varım desin” açıklamasının ardından Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu “Ben varım” diyerek uygulamayı hayata geçirdi.

Güvenin artması harekete geçirdi

Okul idaresi ve öğretmenler tarafından yapılan toplantı sonrası öğrencilerin birbirine ve öğretmenlerine güvenin artması nedeniyle gözetmensiz sınav sistemine geçildi. Okulda sınava gelen öğrenciler, öğretmenleri olmadan sessiz bir şekilde sınavlarını girdi. Uygulama ile birlikte öğrencilerden olumlu geri dönüşler olduğunu söyleyen Okul Müdürü Yunus Yüksel, gelecekte söz sahibi olacak ve ülkeyi yönetecek gençlere güvendiklerini söyledi.

Pilot uygulama yapıldı

Okuldaki gözetmensiz ilk sınavları, 11 Aralık 2018 tarihinde iki sınıfta Türkçe, Sosyal Bilgiler ve Matematik derslerinde uyguladıklarını belirten Yunus Yüksel, bundan sonra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Arapça dersi sınavlarında gözetmensiz sınav uygulamasının devam ettirileceğini aktardı. Daha sonra da dönem sonu sınavlarında veya ikinci dönemin tüm sınavlarında okulda uygulamanın süreceğini kaydetti. Bu uygulama için bir ön hazırlık sürecinden de geçtiklerini belirten Yunus Yüksel, “Çocuklarımıza sorumluluk vermek amacıyla yola çıktık. Öğrencilerimizi öncesinde de bir manevi hazırlık sürecinden geçirdik” diye konuştu.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Muratpaşa’dan LGS başarısı
Muratpaşa

Muratpaşa’dan LGS başarısı

Muratpaşa Belediyesi'nin destek eğitim kurs merkezlerinde LGS'ye hazırlanan 107 öğrenciden 27'si yüzde 25'lik dilimde yer aldı.

ALKÜ için ter döküp mücadele ettiler
Alanya

ALKÜ için ter döküp mücadele ettiler

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nde düzenlenen 2022-2023 Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavlarında öğrenciler ALKÜ için ter döktü.

Antalya'nın sevilen simalarından avukat Emin Dağtaş ve İrem Bulut, dünya evine girdi.
Antalya

Antalya'nın sevilen simalarından avukat Emin Dağtaş ve İrem Bulut, dünya evine girdi.

Emin Dağtaş ve İrem Bulut'un evlilik yolculuğu, dostların ve sevenlerinin samimi tebrikleriyle başladı.

Antalya Hasyurt Tarım Fuarı  8- 10  Mayısta Açılacak
Finike

Antalya Hasyurt Tarım Fuarı 8- 10 Mayısta Açılacak

Türkiye'nin ilk tarım fuarı olma özelliğini taşıyan "Hasyurt Tarım Fuarı", Antalya Büyükşehir Belediyesi himayesinde bu yıl 8-10 Mayıs tarihlerinde 27'nci kez gerçekleştirilecek. 

Huzur Evinde 2 kişiyi öldürdü sebebini Müdüre Sorun dedi
Antalya

Huzur Evinde 2 kişiyi öldürdü sebebini Müdüre Sorun dedi

Cinayet olayı Antalya Döşemealtı ilçesindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi Halil Akyüz Huzurevi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 5 yıldır huzurevinde kalan İzzettin Süğüt (65), husumetli olduğu öne sürülen diğer huzurevi sakinlerinden Selçuk Goncegül’e (73) uyuduğu sırada meyve bıçağıyla saldırdı, ardından olayı duyup gelen Ali Serdar Batır (66) ve Ahmet Özdemirel’i de (74) bıçakladı.

Antalya Baraj Ortaokulu, Learn Through Upcycling Projesiyle 12 Uluslararası Okulla İş Birliği Yapıyor
Antalya

Antalya Baraj Ortaokulu, Learn Through Upcycling Projesiyle 12 Uluslararası Okulla İş Birliği Yapıyor

Antalya Baraj Ortaokulu, "Learn Through Upcycling" projesi kapsamında Türkiye'den 5 okul, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Romanya’dan 1 okul ve Lübnan’dan 2 okul olmak üzere toplam 12 okulla ortaklığını başlattı.