Minik parmakların renkli tasarımları
Antalya Büyükşehir Belediyesi AKBEM bünyesinde çocuklara yönelik açılan takı tasarım kursu geleceğin tasarımcılarını yetiştiriyor. Minik parmakların kendine özgün tasarımlarıyla ortaya koydukları muhteşem takılar çocukların hayal gücünün gelişmesine de katkı sağlıyor. Tablet oynamak yerine takı yapan çocuklar akranlarını da bu kursa katılmaya davet ediyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Atatürk Kültür Bilgi Eğitim Merkezleri Çaybaşı Kurs Merkezi’nde 9-14 yaş gurubu çocuklar için takı tasarım kursu veriliyor. Çocuklara yönelik ilk kez açılan takı tasarım kursu yoğun ilgi görüyor. Yetişkinlerin zorlanarak yaptıkları, makrome örgüleri ve renkli boncukların ilmek ilmek işlendiği bileklikler, minik parmakların özgün yaratıcığıyla şık takılara dönüşüyor. 9-14 yaş gurubu çocuklar keyifli zaman geçirmenin yanında grup içinde birbirleriyle uyum sağlamayı, yardımlaşmayı, fikir alışverişlerinde bulunmayı da öğreniyor. Ayrıca, minik kursiyerler, hayal gücünden yaratıcılığa, eğitim, öğretimden paylaşmaya kadar tüm soyut kavramları somutlaştırarak öğreniyor. Kursiyerler bilişsel gelişimlerine katkıda bulunurken el kol koordinasyonlarının gelişimi için de pratik yapmış oluyor.
AKBEM, takı tasarım öğretmeni Meral Bağzıklı çocukların eğlenerek öğrendiği bir atölye çalışması olduğunu ifade etti. Bağzıklı “Çocuklarımız takı tasarım kursunu çok sevdi. Bilişsel gelişimlerine de olumlu yönde katkı sunan çalışmalar okul derslerinde de başarılı olmalarını sağlıyor. Bunun sebebi takı tasarlarken dikkatli çalışmayı öğreniyorlar. Birçok zaman ellerinde bir iş varsa mola vermeden çalışıyorlar. Basmakalıp bir eğitimden ziyade takı tasarım çalışmalarında serbest zamanlar yaratıp onların yararcılıklarını geliştiriyoruz. Uçsuz bucaksız bir hayal gücü ile yapmış oldukları takılar bizleri şaşırtıyor” dedi.
Takı tasarım kursunu çok sevdiğini söyleyen Zehra Çetin (11), “Takı tasarlarken aklıma çok değişik modeller geliyor ve bunları deniyorum. Ortaya çok güzel şeyler çıkıyor. Anneme hediye bileklik yapmıştım çok beğendi ve ‘Bana da öğretir misin?’ dedi. Bu durum beni çok mutlu etti. Tüm arkadaşlarımı buraya davet ediyorum. Evde boş boş tabletle zaman geçireceklerine çok güzel şeyler öğrenebilirler. Kendi yaptığım takıları kullanmanın mutluluğunu anlatamam ayrıca bu takıları satarak harçlıklarımızı da çıkarıyoruz” diye konuştu.
9 yaşındaki Hazal Dalkıran kendi tasarım bilekliklerini çok beğendini söyleyerek “Burada arkadaşlarımla çok eğleniyoruz. Yeni takılar tasarlamayı öğrendik. Şimdilik kendi takılarımı yaptım ama ilerleyen günlerde anneme ve kardeşime bilekliler yapacağım” diye konuştu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) yaklaşık 432 milyon TL'lik yatırımla Serik ilçesine bağlı Belkıs Mahallesi'nde yer alan üretim ve terfi merkezini tamamen yenileyerek ilçenin içme suyu sorununa kalıcı çözüm sağladı.
Antalya Kepez'de yaşayan vatandaşlar, ilçenin 68 mahallesinde karşılaştıkları olumsuzlukları, belediyenin 0 555 024 07 07 numaralı WhatsApp ihbar hattına bildiriyor. 'Anında Çözüm Ekibi', vatandaşlardan gelen her ihbara gün ve saat gözetmeksizin müdahale ediyor.
Ukrayna’nın domates ve salatalıkta vergiyi yüzde 100 artırarak Türkiye’ye anti-damping uygulaması başlatması, en çok Antalya’yı etkiledi. ATB Başkanı Ali Çandır, kararın ihracatçıya büyük darbe vurduğunu belirterek, diplomatik adımların şart olduğunu söyledi.
Antalya'nın Serik ilçesi Kocayatak Mahallesi’nde inşa edilen TOKİ 2. ve 3. Etap konutlarında yaşanan kriz çözülemiyor. Konutlar tamamlandığı halde, altyapı ve kanalizasyon eksikliği nedeniyle hak sahiplerine hâlâ teslim edilemiyor. işte nedeni
CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik restorasyon ve kamu zararı iddialarına sert açıklamalarda bulundu. Milletvekili Arı, Balbey’de bulunan binanın AKP döneminde kiralandığını, kamu zararının ise Sayıştay tarafından reddedildiğinin altını çizdi.
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekimlik görevine Prof. Dr. Banu Karakuş Yılmaz atandı. Prof. Dr. Yılmaz, düzenlenen devir teslim töreniyle Başhekim Vekili Uzm. Dr. Ali Gök'ten jtlhaea devralarak görevine başladı.