Antalya’da karnesini aldıktan sonra evden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 13 yaşındaki Fatma Nur Ören polis ekipleri tarafından bulunarak ailesine teslim edildi. Baba-kızın polis merkezindeki buluşmasında duygusal anlar yaşandı.
Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki Fatma Nur Ören, 20 Haziran tarihinde karnesini aldıktan sonra yanına sadece babasının kedi ve kuşuna mama alması için bıraktığı 100 TL’yi alarak evden ayrılmıştı. Mesai sonrası eve döndüğünde kızını bulamayan gidebileceği yerleri kontrol eden baba Fatih Ören, Antalya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğüne giderek kayıp başvurusunda bulunurken, ekiplerin yaptıkları araştırma ve güvenlik kamerası incelemelerinde 13 yaşındaki kıza ait herhangi bir ize rastlanamamıştı. Küçük kızın ailesi kayıplara karışan ve kendisinden haber alamadıkları Fatma Nur’u sosyal medya üzerinden yaptıkları kayıp duyurular ile aramayı sürdürdü.
Sosyal medya duyuruları ve çıkan haberler sonrası 15 gündür kendisinden haber alınamayan Nur’dan sevindirici haber geldi. Burdur’un Bucak ilçesinde bir kafede oturduğu sırada işyeri sahibinin küçük kızın kayıp haberini gören işyeri sahibinin polisi aramasının ardından verilen adrese gelen ekipler Fatma Nur’u polis merkezine götürdü. Küçük kızın ifadesinin alınmasının ardından baba Fatih Ören’e kızının bulunduğu bilgisi verildi. Baba zaman kaybetmeden Bucak’a giderek polis merkezinden Fatma Nur’u teslim aldı.
Baba-kızın polis merkezindeki buluşmasında duygusal anlar yaşandı. O anlar cep telefonu kamerasına yansırken, baba Fatih Ören, işlemlerinin tamamlanmasının ardından kızı ile birlikte Antalya’ya döndü. Kızını psikolojik olarak yıpratmamak için kayıp olduğu 15 günlük süre içerisinde neler yaşadığına dair her hangi bir soru sormadığını belirten Fatih Ören, "Cumartesi günü akşam Bucak emniyetinden telefon geldi. Kızımın bulunduğunu söylediler. Bir anda tuhaf oldum. Telefonda ilk konuştuğumuzda ağlayarak iyi olduğunu söyledi. Neden gittiğini sorduğumda koyduğum yasaklar nedeniyle olduğunu söyledi. Koyduğum yasakların kendisinin iyiliği için olduğunu söyledim. Ardından Bucak’a giderek evraklarını imzaladıktan sonra teslim aldım geldim" dedi.
Kızına 15 gün sonra kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Ören konuşmasının devamında, "Allah hiçbir anne babaya bunu yaşatmasın. Evlatları kayıp anne-babalara da Allah çocuklarına kavuşmayı nasip etsin. Çok zor, 15’inci gün bulduk. Hiç bulamayanlar, çocuğunun cansız bedenine ulaşan anne babaların Allah yardımcısı olsun. Kızımın bulunmasında emeği geçen bütün herkese teşekkür ederim. Sosyal medyadaki paylaşımları görerek kızıma benzetip arayan herkesten, destek olanlardan herkesten Allah razı olsun. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. İnsanlarımız duyarlı olduğu sürece, sadece benim evladım değil başkasının da evladı olabilir. Bu şekilde bir evlat daha bulmak çok güzel bir şey. İçimdeki ateş söndü, çocuğuma kavuştum çok şükür" ifadelerini kullandı.
Antalya'nın Serik İlçesinde haber alınamayan genç kızı her yerde aranıyor.
Antalya’da birkaç gün önce cezaevinden izinli olarak çıktığı öğrenilen Emin Aral In denizde cansız bedeni bulundu.
İstanbul merkezli olarak Antalya’nın da aralarında bulunduğu 12 ilde düzenlenen “Ailem Güvende” operasyonunda 26 şüpheli gözaltına alındı. Antalya’da 2 şüpheli hakkında işlem yapılırken, adreslerdeki aramalarda 2 bin şişe kaçak alkol, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tabanca ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
Antalya’nın Aksu ilçesinde ikinci gününe giren orman yangınına müdahale sürüyor. Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, sürekli yön değiştiren rüzgârın çalışmaları güçleştirdiğini, Karaöz bölgesindeki alevlerin zaman zaman yeniden hız kazandığını açıkladı.
2026 yılı Antalya 674. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde heyecan başladı. 64 başpehlivanın mücadele ettiği er meydanında gözler lig şampiyonluğu yarışına ve Enes Doğan’ın ebedi kemer hedefine çevrildi. Dev güreş heyecanı TRT Spor Yıldız’dan canlı yayınlanıyor.
Antalyalı 16 yaşındaki milli tenisçi Zeynepsu Yünlü, Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenen İşitme Engelliler Avrupa Gençlik Oyunları'nda büyük bir başarıya imza attı. Genç sporcu, tenis branşında hem tek kadınlarda hem de karışık çiftlerde Avrupa ikincisi olarak iki gümüş madalya kazandı.