Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Serik’te yaptığı açıklamalarla CHP’de genel başkanlık tartışmalarını hareketlendirecek mesajlar verdi. Uysal, 2027 yılı Mart ayında yapılması öngörülen CHP kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmaması halinde genel başkanlığa kesinlikle aday olacağını söyledi. Uysal ayrıca CHP’nin iki yıl sonra Antalya’da yüzde 70, Türkiye genelinde ise yüzde 55 oy oranına ulaşacağını savundu.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya’nın Serik ilçesinde CHP İlçe Başkanlığını ziyaret ederek partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Türkiye’nin geçmişi, bugünü ve geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uysal, programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uysal’ın CHP Genel Başkanlığına ilişkin açıklaması ise buluşmanın en dikkat çeken mesajlarından biri oldu.
2027 yılı Mart ayında yapılması öngörülen CHP kurultayına ilişkin konuşan Ümit Uysal, Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmaması halinde genel başkanlığa aday olacağını açıkladı.
Uysal’ın “Kemal Bey aday olmaz ise kesinlikle adayım” sözleri, CHP’de önümüzdeki döneme ilişkin genel başkanlık tartışmalarına yeni bir boyut kazandırdı.
CHP’nin önümüzdeki süreçte Cumhur İttifakı’yla mı yoksa diğer muhalefet partileriyle mi mücadele edeceği yönündeki soruya da yanıt veren Uysal, partisinin tarihsel misyonuna vurgu yaptı.
Uysal, “CHP, Türkiye’yi 21. yüzyıla taşıyacak olan misyondur. Nasıl 19. yüzyıldan 20. yüzyıla taşımışsa, şu andaki fakru zaruretten, yüksek teknolojiye uyumsuzluktan, tasada ve kıvançta beraber olma duygusunun zedelenmesinden Türkiye’yi çıkaracak olan; milleti birleştirecek, çocuklarımızı gelecek yüzyıla güvenle taşıyacak ve hazırlayacak olan misyondur. Çünkü CHP’nin geçmişinde o birikim vardır” ifadelerini kullandı.
Siyasi ittifaklara ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Ümit Uysal, ittifakların belirli dönemlere özgü birliktelikler olduğunu ifade etti.
Uysal, “O ittifaklar, şunlar bunlar günlük basit işler. Bize sormanıza bile gerek yok. Bunlar hafızaları, misyonları, çerçeveleri sınırlı, belli bir zaman diliminde pragmatik birlikteliklerdir. Bizim genel tarihi yürüyüşümüzün içinde kıyaslama konusu olacak, düşünceye sevk edecek şeyler değildir” dedi.
Ümit Uysal, CHP’nin önümüzdeki iki yıldaki oy oranına ilişkin de iddialı bir tahminde bulundu.
Uysal, “2 yıl sonra CHP Antalya’da yüzde 70, Türkiye genelinde yüzde 55 seviyelerinde oy oranlarına ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.
Ümit Uysal’ın hem CHP Genel Başkanlığına adaylık mesajı hem de partisinin gelecekteki oy oranına ilişkin yaptığı açıklamalar, siyasi gündemde dikkat çeken çıkışlar arasında yer aldı.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin Antalya'daki merkez ilçe kongreleri tamamlandı. Muratpaşa İlçe Kongresi, 28 Eylül 2025 Pazar günü Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.
Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kırcami bölgesinde kamulaştırma, yol ve fiziki engel sorunu olmayan alanlarda inşaata hemen başlanabileceğini belirtti.
Antalya Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’nda kurulan ve her yılbaşı öncesi büyük ilgi gören Yeni Yıl Çarşısı, bu yıl da renkli stantları, el yapımı ürünleri ve eğlenceli alanlarıyla kent sakinlerini bir araya getiriyor. Başkan Ümit Uysal, esnafla sohbet ederek yeni yıl dileklerini iletti
Antalya’da 55 mahallesi bulunan Muratpaşa’da ‘Muhtarlar Meclisi’ Belediye Başkanı Ümit Uysal başkanlığında toplandı. Meclise Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara da katıldı.
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin Konuksever Yaşlı Evi’nde, Alzheimer Derneği Antalya Şubesince düzenlenen buluşmalara katılan Cemile Solmaz, “İlacı bıraktım çünkü bana burası ilaç gibi geldi, çok değiştim” dedi.
Mahkeme ihaleyi iptal etti . Başkan Ümit Uysal "30 yıl aradan sonra ilk kez Bambus'ta kamu idaresi olarak bulunuyor olmaktan, yerel yönetim olarak bulunuyor olmaktan, burayı koordine ediyor olmaktan mutluyuz, hayırlı olsun.”